Loading…

Laos' højdepunkter

På denne rundrejse i Laos, har vi udvalgt nogle af de helt store seværdigheder. I starter selvfølgelig i smukke Luang Prabang, der bærer præg af tiden under fransk herredømme. Derefter kører i til Plain of Jars - et enormt bakkeområde, hvor laoterne har spredt tusindevis af store stenkrukker i landskabet. Derefter skal I til Vang Vieng og nyde områdets smukke natur, inden I kommer til Laos' hovedstad Vientiane. Den sidste del af rejsen foregår i det sydlige Laos, nærmere bestemt de 4000 øer. Her oplever i livet ved Mekong floden og bevæger jer rundt til nogle af de mange øer og små landsbyer.

Dag 1: Ankomst til Luang Prabang
Dag 2: Kuang Si vandfaldet
Dag 3: Munkenes morgenritual, cykeltur og Pak Ou grotten
Dag 4: Luang Prabang - Phonsavanh: Plain of Jars
Dag 5: Plain of Jars
Dag 6: Phonsavanh - Van Vieng: sejlads på Nam Song floden
Dag 7: Vandring ved Van Vieng og sejlads på Nam Ngum søen i Vientiane
Dag 8: Vientiane byrundtur
Dag 9: Vientiane - Pakse (byrundtur) - Don Khone Island
Dag 10: De 4000 øer: Kajak og vandring
Dag 11: Livet ved Mekong flodens breder
Dag 12: Afrejse fra Laos

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Luang Prabang
2 Kuang Si vandfaldet
3 Munkenes morgenritual, cykeltur og Pak Ou grotten
4 Luang Prabang – Phonsavanh: Plain of Jars
5 Plain of Jars
6 Phonsavanh - Van Vieng: sejlads på Nam Song floden
7 Vandring ved Van Vieng og sejlads på Nam Ngum søen i Vientiane
8 Vientiane byrundtur
9 Vientiane - Pakse (byrundtur) - Don Khone Island
10 De 4000 øer: Kajak og vandring
11 Livet ved Mekong flodens breder
12 Afrejse

Dag 1 : Ankomst til Luang Prabang

Når I lander i lufthavnen, bliver I hentet og kørt til jeres hotel i Luang Prabang.

Dag 2 : Kuang Si vandfaldet

Morgenen starter med en mindre tur i Luang Prabang, hvor I besøger et eller flere af byens smukke templer og eventuelt det Royale Palads, der i dag fungerer som nationalt museum. Enten besøger I Luang Prabangs ældste tempel Vat Visoun.

Derefter kører I gennem små landsbyer og forbi rismarker til Khuang Si. De lokale besøger også flittigt vandfaldene, der er opdelt i adskillige plateauer. I nyder en medbragt frokost ved vandfaldene, ligesom de lokale gør det.

Dag 3 : Munkenes morgenritual, cykeltur og Pak Ou grotten

Tidligt om morgen mellem 5.30 og 6.30 besøger I Vat Nong templet for at opleve Tak Bat ceremonien, der er en procession af munke. Under ceremonien står trofaste lokale langs vejen med mad i hænderne, som de tilbyder til munkene. Dette ritual foregår uden, at der udvekslet et ord mellem munkene og de lokale, og det er en berigende oplevelse at overvære ritualet.

Efterfølgende leder jeres guide jer til et lokalt marked, der netop er særligt interessant at opleve om morgenen. Her gør de lokale dagens indkøb, og der er derfor masser liv, dufte og smagsindtryk. Guiden tager jer til en restaurant, hvor I får en stor morgenmad, og derefter kan I nyde en kop kaffe ved Mekong floden før dagens resterende strabadser.

Efter morgenmaden tager I på cykelrundtur i Luang Prabang. Cyklen er et glimrende transportmiddel i byen, da centrum aldrig oplever synderlig meget trafik. Når I cykler gennem byen, får I et indtryk af de lokales dagligdag og ser byens smukke arkitektur ved templer, klostre og det Royale Palads. I gør stop ved Vai Mai templet, der blev bygget i 1796, men stadig står smukt i dag. Derefter besøger i Vat Xieng Thong, der af mange betegnes som det smukkest tempel i Luang Prabang.

Senere på dagen bliver I kørt til den lille havnefront, hvor I stiger ombord på en båd, der sejler jer op af Mekong floden. Udflugtens mål er den berømte Pak Ou Grotte, der indeholder hundredvis af Buddha statuer. Fra grotten har I desuden en glimrende udsigt over Mekong floden og de frodige omgivelser. Efter besøget i grotten kan I nyde sejlturen tilbage mod Luang Prabang. Hvis I er heldige, får I mulighed for at se solen gå ned over Mekong floden.

Dag 4 : Luang Prabang – Phonsavanh: Plain of Jars

I kører fra Luang Prabang til Phonsavanh via bjergrige veje, hvor der er rig mulighed for at nyde den imponerende udsigt. I gør stop for at spise frokost og fortsætter derefter gennem bjergene. På vejen passerer i mange H'mong landsbyer. Hvis I har lyst, er der tid til at besøge et lokalt marked eller en af de små byer.

Når I er checket ind på jeres hotel, kører I til Site 1 ved Plain of Jars. Dette er det største område ved Plain of Jars og her er fyldt med alskens stenkrukker i forskellige størrelser. Solnedgangen er fantastisk i det bakkede område, og den får I lejlighed til at nyde.

Dag 5 : Plain of Jars

I dag går udflugten til det enorme område med store stenkrukker kaldet Plain of Jars. I begynder udflugten ved site nr. 3, der er smukt omgivet af rismarker, og fortsætter derefter ved site nr. 2, hvor områdets største krukke står. I får tid til at udforske området med de mange krukker og vandre i det bakkede landskab. Frokosten nyder I på en lokal restaurant, inden I kører til Muang Khun. Muang Khun var tidligere en smuk by med gamle buddhist templer, men amerikanerne bombede byen under Vietnam krigen til et punkt, hvor der hverken var bygninger eller beboere tilbage. I dag er indbyggerne dog vendt tilbage og har bygget dele af byen op igen. I får tid til at opleve byen og tager derefter en kort vandretur til en Tai Dam landsby, hvor den traditionelle kultur er bevaret.

Dag 6 : Phonsavanh - Van Vieng: sejlads på Nam Song floden

I bliver kørt til Vang Vieng, hvor I skal på en rolig sejlads ned af Nam Song floden. Her mødes I af et imponerende karstlandskab, der ikke findes mange steder i verden. Toppene kan til forveksling minde om landskabet ved Ha Long bugten i Vietnam.

Dag 7 : Vandring ved Van Vieng og sejlads på Nam Ngum søen i Vientiane

Fra morgenstunden bliver I kørt lidt nord for Vang Vieng til den lille Hmong landsby Ban Phathao, Herfra vandrer I gennem de grønne rismarker, forbi de store kalkstensbjerge, langs smukke stier i skyggen af store træer, og på vejen møder I de lokale i færd med deres daglige arbejde. Efter I har trekket i godt halvanden time, når I til Tham Loup, der betyder "Den dybe grotte", og derefter kommer I til den lille grotte Tham Hoi. Nyd det imponerende sceneri inden I fortsætter dybere ind i bjergene. Godt en halv time senere ankommer I til en naturlig pool, der ligger ved indgangen til en tredje grotte. Her kan I slappe af med benene i vandet. Derefter checker I ud af hotellet og kører mod Vientiane. Fremme i Laos’ hovedstad skal i på bådtur på Nam Ngum Søen, der er den største menneskeskabte sø i Laos. Der bliver serveret et måltid på båden, så I kan spise jer mætte, mens I beundrer de smukke omgivelser. Blandt andet sejler I forbi Abe øen, hvor man kan være heldig at se de små primater, der frit lever på øen, og forbi den lille fiskerlandsby Tha Heua, hvor man får et glimt af landsbybeboernes dagligdag.

Dag 8 : Vientiane byrundtur

Denne dag er dedikeret til at udforske Laos' hovedstad Vientiane. Blandt højdepunkterne er Vat Phra Keo, der første gang blev bygget i 1565 og siden genopført i 1942. Templet våger over en smaragd buddha og ligger fredfyldt i en smuk have. Pha That Luang - en guldbeklædt Stupa, der i dag både er et symbol for buddhismen og Laos. Og Patuxay, der er et monument, som skal minde om krigen med Frankrig. Herfra er der en panoramisk udsigt over Vientiane. Hvis tiden tillader det, besøger I også Vat Sisaket, der er byens største tempel og er bygget i "Bangkok-stil", Talat Sao markedet samt ender udflugten med en gåtur ved Mekong floden.

Dag 9 : Vientiane - Pakse (byrundtur) - Don Khone Island

I begynder dagen med at flyve til Pakse. Vel fremme skal I på opdagelse i Pakse og omegn. Først køres I til Vat Luang, hvor I gør stop ved områdets vigtigste tempel. Templet ligger ved XeDon flodens bred og fungerer desuden som et buddhistisk uddannelsessted. Herefter fortsætter turen til Ban Don Khor, som er en lille by knap 10 kilometer fra Pakse. Byen er kendt for de håndværkere, der producerer mange smukke sandstens udskæringer. De fleste af udskæringerne portrætterer Buddha og kommer i et væld af størrelser. På en gåtur gennem byen kan man finde mere end 50 familier, der lever af erhvervet. Næste stop er ved en familie, der har en lille fabrik, hvor de producerer nudler. Her kan I lære om den traditionelle proces. I fortsætter til toppen af Phu Salao Hill, hvorfra der er en imponerende udsigt over Pakse og Mekong. Derefter er der frokost på en lokal restaurant.

Over middag kører I til Vat Phou templet, der er et spændende arkitektonisk, præ-angkor tempel. Templet bærer minder om, at regionen engang var en del af Tchen-La kongeriget i Khmer nationen. Efter I har set templet bliver I kørt til Ban Phiengdy. Herfra krydser i Mekong floden med båd for at komme til Khong Island.

Dag 10 : De 4000 øer: Kajak og vandring

Fra den nordlige bådhavn på Don Det Island samler i jeres kajakudstyr op og bliver briefet omkring, hvordan I får en sikker tur i kajak. Derefter springer I i kajakken og padler sammen med en lokal guide blandt de 4000 øer mod Don Exom. Når I ankommer til den lille by, går I en tur gennem rismarkerne til Hue Etu vandfaldet. Efter besøget ved det smukke vandfald går I til stranden, hvor jeres kajak venter jer. I følger strømming, indtil I ankommer til Ban Hang Khone. Her kan I, hvis I er heldige, se Irrawaddy floddelfinen i sit naturlige habitat.

Dag 11 : Livet ved Mekong flodens breder

I dag vil I opleve, hvordan livet ved de 4000 øer leves. I begynder dagen med 40 minutters sejlads i en træbåd omkring de 4000 øer til Don Lappadi. Her besøger i landsbyen, ser hvilken indflydelse buddhismen har på dagligdagen og bliver inviteret ind for at se nogle af de lokales daglige arbejde. For eksempel hvordan fiskenet og riskurve væves, og hvordan de populære sticky rice tilberedes. Derefter sejler I til en anden ø, hvor de lokale fiskere demonstrerer, hvordan man kaster det traditionelle fiskenet. I får selvfølgelig også muligheden for at prøve jeres evner med fiskenettene.

Dag 12 : Afrejse

I krydser Mekong floden og kører sydpå til Pa Peng Falls tæt ved grænsen til Cambodia. Her fisker de lokale i de enorme vandmængder, og det er tydeligt, at det ikke er et job for de uerfarne. Derefter køres i til lufthavnen i Ratchathani (Thailand), hvorfra jeres hjemtur begynder.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 14.012,00 pr. person

Varighed: 12 dage / 11 nætter

Inkluderet

* 8 overnatninger på trestjernede hoteller og 3 overnatninger på tostjernede hoteller med morgenmad
* Alle de beskrevede udflugter med engelsktalende guide
* Al land- og vandtransport som beskrevet
* 6 * frokost

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Da udflugter og transport er arrangeret med privat guide for den bedst mulige oplevelse, er der betydelige besparelser, hvis I er en lille familie eller et par hold venner (4 personer eller derover), der rejser sammen.

Ikke Inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12944 310119 ET

Andre rejseforslag

Aktive Laos

En fantastisk rejse til Laos, hvor I oplever kendte og ukendte dele af landet. Og I kommer tæt på be…