Loading…

Kør-selv På Lokale Cuba

Frihed til at opleve Cuba i eget tempo og komme tæt på den cubanske befolkning er kodeordene for denne rejse. I kører selv i lejet bil på øen og overnatter primært hos lokale cubanske familier.

Frihed til at opleve Cuba i eget tempo og komme tæt på den cubanske befolkning er kodeordene for denne rundrejse. Der er lagt vægt på have tid til selv at udforske den spændende natur, interessante historie og de koloniale byer, som I besøger undervejs. I kører selv rundt i lejet bil på øen og overnatter primært hos lokale cubanske familier, de såkaldte Casas Particulares, som fuldt ud lever op til cubanske standard hoteller.

Ønsker I at have lidt mere indhold på rejsen, hjælper vi selvfølgelig gerne med spændende udflugter undervejs, der er nok at opleve på Cuba. Så skulle I ønske at forlænge rejsen, klarer vi også dette.

Læs mere om at bo på Casa Particular på Cuba her.

Dag 1: Ankomst Havana
Dag 2: Byrundtur til fods i Havana
Dag 3: Fridag i Havana. Udforsk f.eks. revolutionspladen
Dag 4: Kør selv til Casa Particular i Viñales
Dag 5: Udflugt til Viñales dalen
Dag 6: Fridag i Viñales. Udforsk f.eks. Las Terrazas biosfære reservat
Dag 7: Kør selv til Casa Particular i Playa Larga, Peninsula Zapata
Dag 8: Fridag i Playa Larga. Udforsk f.eks. Peninsula Zapata halvøens natur
Dag 9: Kør selv til Casa Particular i Trinidad
Dag 1o: Byrundtur til fods i Trinidad
Dag 11: Fridag i Trinidad. Udforsk f.eks. Topes de Collantes
Dag 12: Kør selv til Casa Particular i Santa Clara
Dag 13: Byrundtur i Santa Clara
Dag 14: Kør selv til hotel i Havana
Dag 15: Afrejse Havana

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Havana
2 Havana byrundtur til fods
3 Havana fridag
4 Kør selv Havana - Viñales
5 Udflugt til Viñales dalen
6 Viñales fridag
7 Kør selv Viñales - Playa Girón
8 Playa Girón fridag
9 Kør selv Playa Girón - Trinidad
10 Trinidad byrundtur til fods
11 Trinidad fridag
12 Kør selv Trinidad - Santa Clara
13 Santa Clara byrundtur
14 Kør selv Santa Clara - Havana
15 Afrejse Havana

Dag 1 : Ankomst Havana

Ankomst til Havana og transfer til jeres casa particular i Havana, hvor I overnatter de næste tre nætter.

Dag 2 : Havana byrundtur til fods

I dag skal i på byrundtur. Havanas historiske skattekammer bliver på fantastisk vis åbnet, når man sammen med en lokal går gennem labyrinten af brostensgader omgivet af de smukke, men aldrende huse, hvoraf nogle er under restauration, mens andre er i langsomt forfald. En af de store seværdigheder er Plaza de Armas, der om aftenen oser af liv med oplysning af filigranlamper og salsaorkestre. Om dagen indtager turisterne guvernørpaladset, der er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna. Den lille kanon El Fuerte fyres stadig af ved aftenstid til minde om tiden, hvor man på den måde lod folket vide at de daværende byporte blev lukket i. På Plaza de la Catedral ser man den imponerende katedral, der i mange år husede den berømte spanske søfarer Columbus' formodede jordiske rester. Ikke langt derfra ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Ernest Hemingway drak sine "Mojítos" (spansk rom/myntedrink) i selskab med andre forfattere, kunstnere, digtere og spirende politikere.

Dag 3 : Havana fridag

Fridag i Havana til at udforske f.eks. det moderne Havana, Revolutionspladsen og El Malecon havpromenaden.

Dag 4 : Kør selv Havana - Viñales

I kører ud af byen og mod Viñales. På vejen kan I gøre stop i Las Terrazas, en dejlig lille by, hvor der også er en lang svævebane, hvis man er til det. I Soroa er er også mulighed for et stop for at se de mange orkideer.Turen er på 210 km og tager næsten 3 timer. I indkvarteres på et lokalt casa particular for tre nætter, hvor der den første aften serveres middag.

Dag 5 : Udflugt til Viñales dalen

Besøg Viñales dalens mest interessante steder med start ved Jazmines udsigtepunktet. Herfra får man en fornemmelse af dalens udstrækning og Mogotes bjergenes spøjse udformning. Der fortsættes via Viñales by til Dos Hermanas dalen, hvor man kan se den præ-historiske væg, et spøjst eksempel på Castros ideer. Der er indlagt besøg ved en cigarfabrik (lukket lørdag og søøndag). Overalt ser man tobaksplantager og der er rig mulighed for at lære om cigarprocessen fra blad til rullet cigar. Der sluttes af ved den indianske grotte med sejlads langs den underjordiske flod inde i grotten.

Dag 6 : Viñales fridag

Fridag i Viñales til at udforske de mange grotter, vandreture og besøge de lokale bønder ude i markerne.

Dag 7 : Kør selv Viñales - Playa Girón

I kører fra Viñales til Zapata Halvøen, som er på ca 430 km og tager omrkring 5 timer. Der er ikke så meget at se undervejs, men I har motorvejen for jer selv. Husk at tanke før I kører fra Viñales, der er langt mellem tankstationerne. I indkvarteres på casa particular ve dlokale familie for to nætter med morgenmad og middag den første aften.

Dag 8 : Playa Girón fridag

Fridag, som kan bruges på at udforske Zapata halvøen og Svinebugten samt slappe af og snorkle fra flere af strandene.

 

Dag 9 : Kør selv Playa Girón - Trinidad

I kører fra Zapata halvøen til Trinidad, som er på ca 275 km. I kan køre indenom Cienfuegos, eller gøre stop ved stranden Playa Rancho Luna, hvor I kan spise frokost med havudsigt. I indkvarteres lokalt på casa particular med morgenmad for tre nætter. Middag den første aften er desuden inkluderet.

Dag 10 : Trinidad byrundtur til fods

Byrundtur til fods i koloniale Trinidad. I går rundt med guiden i det historiske centrum af Trinindad, en by fuld af skøn kolonial arkitektur. I besøger PLaza Mayor, den store centrale plads og et af de skønne museer i byen. Der gøres stop ved La Canchanchara bar, inden I fortsætter til en keramisk workshop. Der vil være tid til at se på bodernes udvalg, inden der spises frokost på en lokal restaurant. I har rig lejlighed til at spørge guiden om Trinidad og Cuba.

Dag 11 : Trinidad fridag

Fridag i Trinidad til at udforske Playa Ancon stranden ca. 11 km. derfra eller vandreture i Topes de Collantes, Trinidad grønne lunger.

Dag 12 : Kør selv Trinidad - Santa Clara

I kører fra Trinidad til Santa Clara, det er værd at lægge vejen via Sukkermøllernes dal og dykke ned i byens forhistorie. I Santa Clara overnatter I to nætter på casa particular med morgenmad. Den første aften er inklusiv aftensmad.

Dag 13 : Santa Clara byrundtur

Denne panoramiske byrundtur præsenterer de vigtigste seværdigheder i Santa Clara. Santa Clara er revolutionens vugge. I 1958 angreb oprørsstyrkerne byen og indtog den efter blot to dage. Santa Clara var den første by, der blev befriet for Batistas diktatur. Resten er historie. I dag er der indrettet museer og opført mindesmærker om det berømte slag og lederen over dem alle, Ernesto "Che" Guevara. Ved den store statue af Che på Plaza de la Revolución ligger det mausoleum, hvor han blev stedt til hvile i 1997, da hans jordiske rester blev ført til Cuba fra Bolivia. Museet giver et godt indblik i hans legendariske liv som revolutionær og hans rolle i den cubanske revolution.

Dag 14 : Kør selv Santa Clara - Havana

I kører fra Santa Clara til Havana, hvor I indkvarterer jer på det samme hotel som tidligere for en enkelt nat. Bilen returneres til udlejningsfirmaet. Nyd de sidste cubanske indtryk om aftermiddagen.

Dag 15 : Afrejse Havana

Det er tid til at tage afsked med Cuba. I køres til lufthavnen, for at rejse hjem.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 12.495,00 pr. person

Varighed: 15 dage / 14 nætter

Inkluderet

* Lufthavnstransfers t/r
* 4 nætter på 3* hotel i Havanas gamle centrum
* 10 nætter på Casas Particulares med morgenmad
* 4 x aftensmad på Casas Particulares
* 4 x Nævnte udflugter
* Billeje

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøisk flybillet
* Bilforsikring & garanti
* Ikke nævnte måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10637 091219 LAT

Andre rejseforslag

Cuba & Mexico Deluxe

Nytænkt rundrejse for dem der søger historie og smuk natur i luksuriøse rammer - med private chauffø…

Surprisingly Cuba

Denne Cuba-rundrejse er for dem med spejderånd og sans for eventyr - her oplever man det virkelige C…

La Bella Cuba

På denne rejse gennem Cubas smukkeste seværdigheder fører vores engelsktalende guide jer ind i lande…

Trustpilot