Loading…

Guyanas Natur

Denne tur besøger nogle af Guyanas klassiske områder og største seværdigheder med besøg ved det imponerende regnskovs omgivne vandfald Kaieteur, inden der flyves til den centrale regnskov, hvor vandreture og sejlture fører jer tæt på junglens flora og fauna, selv helt oppe i trætoppene. Måske får I den sky jaguar at se inden I bevæger jer til en traditionel Makushi indianerlandsby og lærer om dagliglivet i Guyanas interiør. Sidste spændende Guyana landskab er den åbne savanne, som er hjemsted for sorte kaimaner, kæmpe flododdere og myreslugere..

Dag 1: Ankomst Georgetown
Dag 2: Georgetown - Kaieteur vandfaldet
Dag 3: Til den Centrale Regnskov/Iwokrama
Dag 4: Centrale Regnskov/Iwokrama -Skildpaddebjerget
Dag 5: Centrale Regnskov/Atta - Canopy walk
Dag 6: Centrale Regnskov/Atta Regnskov
Dag 7: Til Surama Indianer Landsby
Dag 8: Surama Bjerget & Burro Burro floden
Dag 9: Til Rupununi savannen/Rock View Lodge
Dag 10: Pakaraima Bjergene - Til Karanambu savannen
Dag 11: Karanambu savannen - jeep safari & vandliljer
Dag 12: Karanambu savannen - kaiman forskning
Dag 13: Karanambu Savannen - Georgetown byrundtur
Dag 14: Afrejse Georgetown

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Georgetown
2 Georgetown - Kaieteur Vandfald
3 Georgetown - Centrale Regnskov/Iwokrama
4 Centrale Regnskov/Iwokrama
5 Centrale Regnskov/Atta
6 Centrale Regnskov/Atta
7 Centrale Regnskov/Atta - Surama
8 Centrale Regnskov/Surama
9 Centrale Regnskov/Surama - Nordlige Rupununi/Rock View Lodge
10 Nordlige Rupununi/Rock View Lodge - Karanambu savannen
12 Karanambu savannen
14 Afrejse Georgetown
15 Afrejse Georgetown

Dag 1 : Ankomst Georgetown

Ved ankomst til Georgetowns internationale lufthavn køres I til centrum, hvor I indlogeres på et kolonialt hotel i centrum, som inkluderer morgenmad.

Dag 2 : Georgetown - Kaieteur Vandfald

I dag køres I til Georgetowns nationale lufthavn og flyver til det imponerende vandfald Kaieteur. Flyveturen giver jer en smuk udsigt til Demerara og Essequibo floderne og den tætte regnskov så langt øjet rækker. Kaieteur vandfaldet dundrer i baggrunden, som I begiver jer rundt til de fire udsigtspunkter, der blot leder jeg tættere og tættere på de enorme kræfter, som falder ud over klippeskrænten. Kaieteur vandfaldet er næsten 5 gange så højt som Niagara Falls. I vil opleve de store bromeliaer og forsøge at spotte den endemiske gyldne frø, der lever i bromeliaernes tanke. Lyshaget og hvidspidsede sejler fugle suser gennem de voldsomme vandmasser, da de bygger reder inde bag vandfaldet. På en af stierne er det værd at holde udkig efter den orange klippehane, en imponerende og farverig hanfugl, inden I flyver retur til Georgetown og jeres hotel.

Dag 3 : Georgetown - Centrale Regnskov/Iwokrama

Om morgenen er det tid til at flyve mod Guyanas centrale regnskov, hvorfra der er transfer til Iwokrama lodge.

Iwokrama skoven er beliggende i hjertet af en af verdens fire sidste uberørte tropiske skove - Guyana Shield. Dette er et beskyttet område som opererer med involveringen af lokale samfund, da skoven er hjemsted for Makushi indianerne. Lodgen har skønne bungalowsmed terrasser, der vender ud mod floden. Eftermiddagen er fri til at udforske de stier, som er lagt omkring lodgen med en lokal guide. Om aftenen, sejles der op af floden for at spotte de mere nataktive dyre arter såsom de fire kaiman-arter, brilleugle, Amazon natravn, boa slanger og træ frøer. Måske endda en puma eller kapivar. Opholdet på Iwokrama er med helpension.

Dag 4 : Centrale Regnskov/Iwokrama

Der startes ud tidligt om morgenen på Essequibo floden omkring øen, Indian House, hvor morgensangen især udføres af fugle arter såsom tinamuer og Guyanamyresmutte.

Når maven er fuld, sejler I op af floden mod Skildpaddebjerget, som det tager knap to timer at bestige. Der gøres stop undervejs, når flora og fauna viser sig fra sin bedste side. På toppen af det 360 meter høje bjerg, kan man nyde en fantastisk udsigt over regnskovens trætoppe lige så langt øjet rækker, kun gennemskåret af flodens sving. Der er gode muligheder for at spotte sorte edderkoppeaber, røde brøleaber, grønne arasarier og ørne. I er tilbage på lodgen til frokost og et hvil inden eftermiddagens sejltur til Kurupukari vandfaldene, hvor man kan opleve indianske petroglyffer (afhængig af vandniveauet). Der kan nydes en forfriskende drink på Michelle øen med udsigt til vandfaldene inden aftensmaden venter på lodgen.

Dag 5 : Centrale Regnskov/Atta

Morgenen starter med en vandretur gennem junglen omkring Iwokrama lodgen, inden der køres til Atta Rainforest Lodge. Der er gode chancer for at spotte regnskovens dyreliv. Selv om man kører på landets hovedvej, er trafikken yderst sporadisk. Ved Atta lodgen er man tæt omgivet af junglen og nær lodgen finder man Iwokramas hængebroer og platforme i trætoppene. 30 meter oppe kan man opleve et hav af fugle bl.a. sorthovedet pragtpapegøje og guyana-toucanet. Omring lodgen kan man spotte aber, dådyr og agouti gnavere. Det er værd at besøge platformene på forskellige tidspunkter af dagen, for at få mest muligt ud af livet i trætoppene. Atta lodge er med helpension og der er lokale Makushi guider med på udflugterne.

Dag 6 : Centrale Regnskov/Atta

I dag er der flere udflugter omkring Atta lodgen. Hængebroerne og platformene består af 154 meter gangbroer og 4 platforme, så man kan opleve junglen fra et andet perspektiv. Desuden gås der ture langs stierne omkring lodgen og ude ved vejen, for at få et godt indblik i det lokale dyreliv. Karmin frugtkrager og kamhokko fugle kan ofte spottes spankulere rundt i udkanten af junglen. Selv om man ikke er den store fuglekigger, er der mange flotte arter at opleve på nærmeste vis. Der overnattes på Atta lodge.

Dag 7 : Centrale Regnskov/Atta - Surama

Dagen starter med endnu et indblik i livet oppe i trætoppene, hvor nataktive fugle Der er gode chancer for at blive vækket af brøleaber, så man kan nå endnu en tur til trætoppene inden der er afgang mod Surama lodge på den nordlige Rupununi savanne. Undervejs gøres der stop for at opleve den orange klippehane, et farvestrålende syn og skærende kontrast til den grønne jungle.

Surama er en rustik økolodge startet af det lokale Makushi indianer samfund i forsøg på at skabe indkomst uden at skade naturen og bevare deres kultur og skikke. Landsbyen Surama ligger på en lille savanne, dyt inde i junglen omgivet af skovdækkede bjerge. I vil blive vist rundt i landsbyen og se den lokale skole, læge, kirke og landsbyhuse. Eftermiddagen byder på vandretur i de frodige omgivelser, hvor I vil lære om skovens og indianernes afhængighed deraf. Om aftenen er der endnu en mulighed for at lære om omgivelserne i mørke, en ny måde at opleve stedet på. Der er helpension på lodgen.

Dag 8 : Centrale Regnskov/Surama

Der stås tidligt op for at vandre over savannen inden det går op af Surama bjerget. Dette er det bedste tidspunkt at observere fugle langs stien på. Morgenmaden indtages ved udsigtspunktet, der strækker sig over savannen, landsbyen og junglen til Pakaraima bjergene. Efter frokosten, vandrer I gennem junglen til Burro Burro floden, hvor I sejler ud for at spotte oddere, tapirer, edderkoppeaber, ararer, tukaner og mange andre arter.

Dag 9 : Centrale Regnskov/Surama - Nordlige Rupununi/Rock View Lodge

Der køres fra Surama om morgenen til Annai, hvor Rock View Lodge ligger ved landingsbanen. Turen går gennem savanne for foden af Pakaraima bjerget med gode mulighed for at observere dyrelivet undervejs såsom Jabiru storken. Rupununi savannen er et stort åbent område med græssavanne og termitbo samt skovstrækninger og floder. Der græsser indimellem kvæg på savannen.

Rock View Lodge føles lidt som at komme tilbage til civilisationen med de skønne værelser, udendørs pool og frugttræer. Denne oase i savannen tiltrækker helt andre fugle arter end tidligere oplevet på turen. Opholdet på Rock View Lodge er med helpension og guidede udflugter.

Dag 10 : Nordlige Rupununi/Rock View Lodge - Karanambu savannen

I dag er starter en vandretur ved foden af Pakaraima bjergene, hvor der langs stien bl.a. kan opleves orangeisset euphonia og gulnæbbet & grønhalet jacamar. Udsigten fra toppen giver et indblik i savannens udstrækning. Langs stien er det muligt at potte små gul/sorte frøer, som er ret iøjnefaldende, når man først har fået øje på dem! Det er muligt at besøge en lokal landsby og/eller lærer om processen at riste cashew-nødder.

Der køres i jeep eller ombygget lastbil til Rupununi flodens bred. Herfra sejles der til Karnambu lodgen. Afhængig af flodens dybde kan det til tider være muligt at opleve oddere langs flodbredden.

Den tidligere kvæg ranch, er nu en hyggelig lodge omgivet af mango-træer, savannen, vådland og floden. Lodgen var tidligere kendt for sit pioner arbejde med genudsættelse af forældreløse oddere. De fire økosystemer som Karanambu støder op til, gør at man kan opleve et alsidigt dyreliv med fisk, fugle, pattedyr og de store apeks rovdyr: kæmpe oddere, sorte kaimaner, jaguarer, myreslugere og arapaima fisk. Der er 2 daglige udflugtsmuligheder, som man selv kan have indflydelse på. Opholdet er med helpension og udflugter.

Dag 12 : Karanambu savannen

Der er vandreture i området inden morgenmaden, som følges af flodsejlads til Caiman House, et projekt, der udfører forskning af kaimaner. Det er muligt at besøge de lokale håndværkere, som bl.a. producerer møbler. I vil lære om arbejdet med kaimaner og selv få lov at deltage i at fange, aflæse data og tagge kaimaner. Den sorte kaiman er artens største og udryddelsestruet art. Aftenen er det desuden muligt at observere flodens andre nataktive dyrearter. Der overnattes på Caiman House med helpension.

Dag 14 : Afrejse Georgetown

Det er tid til at tage afsked med Guyana og rejse mod Danmark med kufferten fuld af oplevelser.

Bestil rejsen.

Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.

Dag 15 : Afrejse Georgetown

Det er tid til at tage afsked med Guyana og rejse mod Danmark med kufferten fuld af oplevelser.

Bestil rejsen.

Husk at tilføje rejsen til din ønskeliste - du finder knappen øverst på siden ovenover billedet.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 42.575,00 pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* Lufthavnstransfers
* 3 nætter på hotel med morgenmad
* 11 nætter på lodge med helpension
* Vand, te/kaffe på lodges
* Rom på Karanambu lodge
* Transfer mellem lodges
* Indenrigsfly
* Alle nævnte udflugter
* Lokale engelsktalende guider
* Kaieteur nationalpark skat
* Iwokrama Canopy skat
* Iwokrama skovskat

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Drikkevarer
* Ikke nævnte måltider
* Afrejseskat 4000 G$ (Ca. 135 kr.)

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

08931 200220 WE

Andre rejseforslag

Regnskov & Savanne

Tag med ind i Guyanas uberørte interiør, hvor junglen gror sig tæt og strækker sig mod himlen, hvor…

Guyana & Suriname

Tag med til Guyanas skønne natur på den åbne savanne og mød brøleaber, tukaner og araer og få et ku…