Loading…

Grønne Sydlige Vietnam

Tag med til det sydlige Vietnam og oplev den fantastiske natur til fods, på cykel, i kano og i båd.
Oplev Ho Chi Minh Citys travle byliv, Mekong flodens flydende markeder og udforsk områdets frugttræer, palmelunde og rismarker på cykel. Dyk ned i Vietnams rige historie i Hue og besøg lokale landsbyer på cykel for at opleve deres håndarbejde. I skønne Hoi An kommer i tæt på livet som lokal fisker, på de lokale traditioner og på den vietnamesiske cuisine. Der overnattes på en kombination af hoteller og lokale homestays.

Dag 1:: Ankomst Ho Chi Minh City
Dag 2:: Ho Chi Minh City byrundtur
Dag 3:: Ho Chi Minh City: Cu Chi tunneller
Dag 4:: Ho Chi Minh City – Mekongs markeder
Dag 5:: Mekong omgivelser på cykel
Dag 6:: Mekongs markeder og cykelture
Dag 7:: Ho Chi Minh – Danang – Hoi An
Dag 8:: Hoi Ans lokale erhverv
Dag 9:: Hoi An: madlavning
Dag 10:: Hoi An – A Roang landsby
Dag 11:: A Roang landsby – A luoi – Hue
Dag 12:: Hue citadel og marked
Dag 13:: Hue på cykel
Dag 14:: Afrejse Hue

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Ho Chi Minh City
2 Ho Chi Minh City byrundtur
3 Ho Chi Minh City: Cu Chi tunnellerne
4 Ho Chi Minh City - Mekongs markeder
5 Mekong omgivelser på cykel
6 Mekongs markeder og cykeltur
7 Ho Chi Minh City - Danang - Hoi An
8 Hoi An lokale erhverv
9 Hoi An kokkeskole
10 Hoi An - A Roang landsby
11 A Roang landsby – A luoi – Hue
12 Hue citadel, Thien Mu pagoden og gravsteder
13 Hué på cykel
14 Afrejse Hué

Dag 1 : Ankomst Ho Chi Minh City

Velkommen til Vietnam. I bliver taget imod i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 2 : Ho Chi Minh City byrundtur

I dag venter en heldagsudflugt til Ho Chi Minh Citys seværdigheder, som blandt andet inkluderer byens centrum, Binh Tay markedet, Thien Hau templet og Jade Kejserens Pagode. Besøg en butik og oplev den traditionelle lakeringsstil på for eksempel service. Om eftermiddagen er der besøg ved Krigsmuseet, Notre Dame katedralen samt det historiske posthus.

Dag 3 : Ho Chi Minh City: Cu Chi tunnellerne

Dagens udflugt går via Tan Cang molen med luksus speedbåd til Cu Chi tunnellerne. Sug indtrykkene til jer fra livet langs flodbredden og efter cirka en times sejlads ankommer I. Det er obligatorisk at se en video om området, inden I begiver jeg ud for at lære mere om de tunneller de vietnamesiske guerillakrigere benyttede mod amerikanerne. Der er mulighed for at kravle igennem dele af tunnellerne og opleve, hvor trang pladsen er i gangene under jorden. Der er frokost på en lokal restaurant, inden I returnerer til Ho Chi Minh City. Eftermiddagen er fri til at udforske byen på egen hånd.

Dag 4 : Ho Chi Minh City - Mekongs markeder

I dag skal I til Cai Be ved Mekong deltaet, hvor I skal opleve de flydende markeder og sejle til Dong Phu øerne. På Dong Phu øerne er cyklen transportmidlet, der fører jer under kokospalmer, gennem frugthaver og forbi de vietnamesiske bønder. Inden turen går tilbage til båden er der frokost på øen. Tilbage på båden sejler I gennem Cho Lach kanalerne, hvor I gør holdt og på cykel udforsker haver og lunde. Til aften er der middag og overnatning hos en lokal familie i Ben Tre.

Når dagen er omme, har I cyklet omkring 20 kilometer.

Dag 5 : Mekong omgivelser på cykel

Cyklen er atter fremme i dag, hvor der venter cirka 35 kilometers pedaltramperi fordelt over hele dagen. Den første strækning går langs floden fra Ben Tre til Pau, hvor der er frokost. Herefter besøger I en lokal kokosslikproduktion samt en håndarbejdefabrik. Der vil være et afbræk, hvor I via kanalerne sejler til Vinh Long. Her cykler i gennem områdets rismarker og lokale landsbyer. Til slut er der overnatning i Can Tho.

Dag 6 : Mekongs markeder og cykeltur

I dag har I en cykeltur på bare 10 kilometer foran jer. Morgenen starter med en udflugt til Cai Rangs flydende marked, hvor vietnameserne energisk sælger og køber store mængder frugt og grøntsager. Derefter fører cyklen jer gennem den smukke delta natur, hvor i vil opleve, at cyklen også er et yndet transportmiddel for de lokale. Efter frokost kører I retur til Ho Chi Minh City.

Dag 7 : Ho Chi Minh City - Danang - Hoi An

Med fly rejser i nu til Danang, som er nærmeste lufthavn for den charmerende UNESCO by Hoi An. På turen til Hoi An vil I besøge Cham museet og Marble Mountain, hvorfra udsigten er spektakulær. De smalle stræder i Hoi An, der er spærret af for trafik, præges af farverige blomster, antikke huse, et væld af skræddere og om aftenen lysende lanterner. Eftermiddagen er fri til at nyde Hoi Ans gamle centrum. Det er et must at gå gennem de lanterneoplyste gader om aftenen.

Dag 8 : Hoi An lokale erhverv

Fra molen i Hoi An sejler i med båd til en fiskerlandsby, så I kan få et indblik i fiskernes dagligdag og arbejde. I bliver taget med ud at fiske og derefter er der frokost. Når maden er fordøjet, skal I op på cyklerne igen gennem ris- og majsmarker til Hoi An. Det er en mindre cykeltur på en 5 kilometer. Om eftermiddagen vil der være en guidet tur gennem Hoi Ans gamle centrum.

Om aftenen tager I ud for at smage Hoi Ans berømte lokale street food, heriblandt Quang-nudler, Cao Lau-nudler, ris-pandekager, grillede kødruller og meget andet. Efter I har spist jer mætte i de lokale, lækre retter, bliver I kørt tilbage til jeres hotel.

Dag 9 : Hoi An kokkeskole

Vietnamesisk madlavning er en stor oplevelse, så i dag får I lagt grundstenene til at kunne kokkerere nogle af retterne derhjemme. Først besøger I det lokale marked, hvor I lærer om de særlige ingredienser i det vietnamesiske køkken. Herefter sejler I til madlavningsskolen, hvor der er indlagt et besøg i urtehaven inden selve kurset starter. Cirka ti timer senere sætter I jer til bords og nyder de retter I har kreeret i løbet af dagen. Inden i returnerer til Hoi An, er der mulighed for at lade op ved stedets pool. Tilbage i Hoi An skal I lære at kreere de flotte lanterner, byen er så kendt for.

Dag 10 : Hoi An - A Roang landsby

Der tages afsked med Hoi An for at køre af Ho Chi Minh stien og snoede veje til Aka Chi landsbyen. Undervejs passerer I etniske landsbysamfund og smukke naturscenarier. I Aka Chi landsbyen oplever I dagligdagen – særligt befolkningens traditioner med tekstiler, vævning og ristørring på bakkesiderne. Det er værd at besøge A Roang vandfaldet og slappe af, før der er aftensmad ved jeres homestay. De lokale vil med et traditionelt show med musik og dans vise, hvordan de holder deres traditioner i hævd.

Dag 11 : A Roang landsby – A luoi – Hue

Snør vandreskoene – i dag skal I på udflugt til fods gennem A Roang skoven, hvor i lærer om skovens diversitet, de værdifulde træer, floraen og faunaen. Landsbyen og området udforskes yderligere på cykler. Der spises frokost på en lokal restaurant, før der er afgang til Hue.

Dag 12 : Hue citadel, Thien Mu pagoden og gravsteder

Hue er kendt for sin historie som kejserby. Morgenen starter derfor ved Kejserbyen, hvor de royale levede i smukke omgivelser i fint ornamenterede bygninger. Citadellet er beliggende nær ved Parfume floden, som I derefter sejler nedad for at besøge Thien Mu pagoden. Sejlturen fortsætter, og der er frokost ombord. Om eftermiddagen kører I udenfor Hue for at besøge et lokalt marked og opleve de royale gravsteder.

Dag 13 : Hué på cykel

Endnu engang er cyklen jeres bedste ven, når I skal besøge blomsterbyen Tien Non samt Thank Tien landsbyen, hvor der produceres blomsterpapir. Det bliver til en cykeltur på en 12 kilometer i dag. Derudover oplever I traditionelle malerier, der afspejler de smukke naturomgivelser. Eftermiddagen er fri til at udforske Hue på egen hånd.

Dag 14 : Afrejse Hué

Det er tid til at tage afsked med Vietnam. I bliver kørt til lufthavnen og stiger på flyet mod Danmark.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 14.434,00 pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* Al landtransport
* Alle indenrigsfly
* 8 nætter på hotel med morgenmad
* 5 nætter på lokale homestays med morgenmad
* Alle nævnte udflugter inkl. engelsktalende guide
* Entre
* 9 x frokost, 2 x aftensmad
* Leje af cykel

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly
* Drikkepenge
* Øvrige måltider
* Drikkevarer

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12384 301219 F

Andre rejseforslag

Det bedste af Midt- og Sydvietnam

Oplev det centrale og sydlige Vietnam på første klasse. I bor på gode hoteller undervejs, og tager p…

Vietnam Fra Nord Til Syd

Dette rundrejseforslag i Vietnam består af alle de klassiske højdepunkter - med et par små tvists. T…

Familieeventyr i Vietnam

Homestay, cykelture, sejlture, lækker mad, spændende aktiviteter og enestående naturoplevelser - alt…