Loading…

Grønne Borneo

På denne grønne tur til Malaysias Borneo oplever man den fascinerede natur på øen og det rige dyreliv. Der er overnatninger ved Kiulu Farmstay projektet, som støtter lokal udvikling, og på det unikke Sukao Rainforest Lodge, som går forrest indenfor bæredygtig turisme. Borneo byder på regnskove, orangutanger og sjældne fugle – Borneo byder på helt unikke naturoplevelser.

Dag 1:: Ankomst Kota Kinabalu
Dag 2:: Gaya øen: trekking og afslapning ved stranden
Dag 3:: Kota Kinabalu – Kiulu dalen
Dag 4:: Kiulu trekking, cykling og vandeventyr
Dag 5:: Udflugt i regnskoven og til vandfald
Dag 6:: 2. verdenskrigs historie og den kølige bjergskov
Dag 7:: Kota Kinabalu – Sandakan: Orangutanger og økolodge
Dag 8:: Sejlads og områdets dyreliv
Dag 9:: Udflugt til Gomantong hulen
Dag 10:: Afgang fra Borneo
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Kota Kinabalu
2 Gaya øen: trekking og afslapning ved stranden
3 Kota Kinabalu - Kiulu dalen
7 Kota Kinabalu – Sandakan: Orangutanger og eco-lodge

Dag 1 : Ankomst Kota Kinabalu

I lander i Kota Kinabalu lufthavn, hvor I bliver taget imod af jeres chauffør, der kører jer til jeres hotel.

Dag 2 : Gaya øen: trekking og afslapning ved stranden

Dagens udflugt går til Gaya øen med båd. Efter cirka 30 minutters sejlads ankommer I og begiver jer ud på et trek, hvor I lærer om den tropiske regnskov og nogle af planternes helende evner. Efter trekket, er det tid til at spise den medbragte frokost på stranden. Om eftermiddagen er der tid til en svømmetur eller afslapning ved den hvide sandstrand, inden I sejler tilbage til Kota Kinabalu.

Dag 3 : Kota Kinabalu - Kiulu dalen

I bliver afhentet ved jeres hotel og kører derefter mod Kiulu dalen. På vejen er der stop ved det lokale marked. Ved ankomst i Kiulu dalen bliver I indlogeret på Kiulu Farmstay, der er et turismeprojekt, som fokuserer på lokal udvikling. På stedet får I en lækker frokost og bliver ledt på et jungle-trek. Derefter kan I nyde en forfriskende dukkert i Kiulu floden. Efter aftensmaden er der en aftengåtur og mulighed for at tale med de lokale om landsbyens historie. I kan læse mere om Kiulu Farmstay her: http://kiulufarmstay.com/

Dag 4 : Kiulu dalen: trekking, cykling og vandeventyr

Dagen starter med et morgentrek til områdets højeste punkt, hvorfra der er udsigt over dalen. Hvis vejret tillader det, kan man se Kinabalu bjerget. Den næste aktivitet er en cykeltur, hvor I kører igennem dalen. I passerer grønne rismarker, store plantager, jungle og små landsbyer. Frokosten nydes på turen og I møder de lokale beboere. Hvis I er ved at være en smule opkogte, kan I tage en dukkert i floden eller prøve tubing (sejlads i en gummiring på floden). I overnatter endnu en nat på Kiulu Farmstay.

Dag 5 : Udflugt i regnskoven og til vandfald

I kører mod foden af Kinabalu bjerget med et kort stop ved Pekan Nabulu markedet for at købe frisk frugt. Turen fortsætter til Poring, hvor I vandrer gennem den tropiske regnskov og derefter går en tur ad en anlagt gangbro oppe i træernes kroner. Det er tid til frokost, inden I besøger Kipungit vandfaldet, hvor der er mulighed for en dukkert. I nærheden er der mulighed for at dyppe fødderne i Moroli floden og lade de små fisk, der blidt napper til jeres fødder, forkæle jeres hud. I overnatter på Zen Garden Resort i Kundasang.

Dag 6 : 2. verdenskrigs historie og den kølige bjergskov

Til formiddag besøger I Kundasang War Memorial Park for at lære om Sabahs indblanding i 2. verdenskrig. Efter besøget fortsætter turen til Kinabalu Natural History Gallery and bjerghaven i Kinabalu Parkens hovedkvarter. Her kan I tage en guidet vandretur på en af stierne for at udforske den kølige bjergskov. Efter frokost går turen tilbage til Kota Kinabalu hvor I overnatter.

Dag 7 : Kota Kinabalu – Sandakan: Orangutanger og eco-lodge

I bliver kørt til lufthavnen, hvorfra flyet afgår mod Sandakan lufthavn. Når I landet modtager en chauffør jer og kører jer til et rehabiliteringscenter for orangutanger. Her overværer I fodring af orangutangerne og ser det nyligt indviede område for baby orangutanger. Derefter er der indlagt et besøg ved et center, hvis formål er at bevare verdens mindste bjørn, Malajbjørnen. Om eftermiddagen stiger I ombord på en båd, der sejler jer til det prisvindende, Sukao Rainforest Lodge. Her er der mulighed for at opleve dyrelivet på blandt andet et sejltur ned af floden. Om aftenen nyder I en stearinbelyst middag med udsigt over floden inden I går til køjs.

Dag 8 : Sejlads og områdets dyreliv

I dag er der tidlig afgang på en morgensejlads til Kelenanap oxbow søen for at spotte fugle og dyreliv. Tilbage ved lodgen er der arrangeret en lærerig gåtur, hvor I får information om området flora og fauna. Om aftenen tager i en sejltur ned af floden for at spotte dyrene på denne tid af døgnet.

Dag 9 : Udflugt til Gomantong hulen

Tag på en tidlig sejltur på Menanggol floden, for at se dyrelivet og nyde naturen. Til eftermiddag besøger I området ved Gomantong hulen. Her bevæger I jer dybt ind i skoven og hvis I er heldige oplever I, når den enorme flok flagermuse letter fra deres hvilesteder. Efter udflugten vender i tilbage til jeres lodge.

Dag 10 : Afgang fra Borneo

Denne morgen tager i båden tilbage til Sandakan. Efter frokost i Sandakan bliver I kørt til lufthavnen. Alt efter jeres flyafgang besøger I et regnskovscenter på vejen, hvor I kan udforske den botaniske have. Derefter er det tid til at tage afsked med Borneo.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 11.907,00 pr. person

Varighed: 10 dage / 9 nætter

Inkluderet

* Al landtransport
* 4 nætter på hotel med morgenmad
* 2 nætter på Kiulu Farmstay med helpension
* 3 nætter på Sukao Rainforest Lodge med helpension
* 4 x frokost
* Alle nævnte udflugter inkl. engelsktalende guide og entre

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.


12386 191218 BET

Andre rejseforslag

BORNEO SAFARI PACKAGE 9D8N (Borneo Eco)

Drømmer I om at opleve Borneos fantastiske regnskov, snorkle fra en vaskeægte tropeø og se orangutan…

BB9C - birding in Borneo

688 fuglearter – hvoraf 59 er endemiske for Borneo. Så behøver vi næsten ikke sige mere, gør vi? Bem…

Borneo for børnefamilien

Skal I have børnene med til Borneo? Så se her - vi har lavet alletiders børnevenlige tur!