Loading…

Fra Saigon til Hanoi på cykel

En helt anderledes rundrejse i smukke, grønne Vietnam - se det hele fra en cykelsadel! Turen er tilrettelagt, så helt almindelige motionister kan være med. Engelsktalende guide.
Hop i sadlen og oplev Vietnam fra nord til syd. Der startes ud fra livlige Ho Chi Minh City, den tidligere hovedstad Saigon, til den nordlige hovedstad Hanoi ad landeveje. I vil opleve mange af Vietnams historiske og smukke naturscenarier fra den milde bjergluft ved Dalat til de varme strandområder, inden I når de historiske byer Hoi An og Hué. Derfra er det tid til at hvile benene ombord på toget, som fører jer til de imponerende karstklipper ved Ninh Binh og Halong. På cykelturen vil I møde de lokale vietnamesere, da cyklen stadig er den mest brugte transportform i det rurale Vietnam.

Turen varer 17 dage, og man cykler 798 km, som fordeles over 10 hele og 4 halve dage. Man skal være i rimelig form for at deltage, men man behøver hverken være triatlet eller professionel cykelrytter for at deltage. Man cykler typisk mellem 50 og 80 km hver dag og indmellem er der både bus, tog og fly over de længeste og hårdeste strækninger. Under hele turen er gruppen desuden ledsaget af en følgevogn, som man altid kan få et lift i, hvis man skulle få trætte ben.

Gruppens størrelse er på 2-16 personer.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Ho Chi Minh City
2 Ho Chi Minh City - Cu Chi - Ho Chi Minh City (25 km)
3 Ho Chi Minh City - Dalat (35 km)
4 Dalat – Nha Trang (100 km)
10 Hoi An - My Son - Hoi An (54 km)
11 Hoi An - Hué (100 km)
12 Hué - Ninh Binh (30 km)
13 Ninh Binh - Cuc Phuong Nationalpark (60 km)
16 Cat Ba Island - Halong bugten - Hanoi
17 Afrejse fra Hanoi

Dag 1 : Ankomst til Ho Chi Minh City

Denne dag er en ankomstdag i Ho Chi Minh City, hvor gruppen mødes over et aftensmåltid på Temple Club Restaurant.

Dag 2 : Ho Chi Minh City - Cu Chi - Ho Chi Minh City (25 km)

Der vil være transport ud af byen, og så er det med at få gang i pedalerne. Dagens tur går til Cu Chi tunnellerne. Efter endt besøg går turen retur til Ho Chi Minh City, hvor der overnattes.

Dag 3 : Ho Chi Minh City - Dalat (35 km)

Dagen starter tidligt, da I skal med et fly til Dalat. Dalat var en gang franskmændene foretrukne sommerdestination grundet det milde klima i bjergene. Det er også her, den vietnamesiske kongefamilie havde deres sommerresidens, som den dag i dag er et museum. Cyklerne tages selvfølgelig også i brug, så I kan komme ud og opleve den smukke natur med pinjeskove, jordbærmarker, søer og Langbian bjerget.

Dag 4 : Dalat – Nha Trang (100 km)

I dag skal der virkelig trædes igennem, da der venter nogle bjergpas forude. Det højeste er 2000 meter, men ellers går det nedad af snoede bjergveje mod kysten og strand- og resortbyen Nha Trang, hvor der overnattes i to nætter.

Dag 5 : Nha Trang sejltur og snorkling

Benene skal have lov at hvile, så dagen bruges i stedet på en sejltur til koraløer, hvor de eneste aktiviteter er at svømme og snorkle i det klare og varme vand. Den perfekte kur mod trætte cykelben!

Dag 6 : Nha Trang - Dai Lanh - Tuy Hoa (80 km)

Kystlinjen bliver jeres følgesvend på dagens cykeltur fra Nha Trang mod nordlige Dai Lanh og Tuy Hoa. Undervejs vil I besøge fiskerlandsbyer, og der vil være tid til at tage en dukkert, når lysten dertil bliver for uimodståelig. Eftermiddagen går ad flade og rolige landsveje.

Dag 7 : Dag 7: Tuy Hoa - Qui Nhon (62 km)

Den afsidesliggende vej der følges i dag fører jer gennem lokale stammelandsbyer samt Viet landsbyer. Inden I når Qui Nhon, forandrer landskabet sig fra det flade terræn til blide rullende bakker.

Dag 8 : Qui Nhon - Quang Ngai (70 km)

Kystvejen forbliver jeres følgesvend et stykke tid endnu forbi mange små fiskerlandsbyer samt Tra O lagunen. Efter frokosten cykler I til hovedvejen, hvorfra I transporteres til nattens destination, nemlig Quang Ngai.

Dag 9 : Quang Ngai - Hoi An (70 km)

Dagen starter ud med et besøg ved Thien An pagoden på vej mod My Lai, hvor en af den værste massakre under Vietnamkrigen fandt sted. Efter dette indblik i Vietnam mørke fortid cykles der til Ha Lam, inden I køres til den utrolig charmerende by Hoi An.

Dag 10 : Hoi An - My Son - Hoi An (54 km)

Cham civilisationen kan opleves på dagens cykeltur fra Hoi An til My Son komplekset. Mange af templerne blev ødelagt under krigen, men stedet er stadig utrolig imponerende. Bussen kører jer tilbage Hoi An.

Dag 11 : Hoi An - Hué (100 km)

Det vil blive en af de smukkeste dage, men også den hårdeste. Hai Van passet vil udfordre jer med dets stigninger, men udsigten over kysten vil være uforglemmelig. Det sidste stykke går langs kystvejen til Hue, den gamle hovedstad under Nguyen dynastiet.

Dag 12 : Hué - Ninh Binh (30 km)

Hue ligger side om side med Parfumefloden, som I sejler op af for at besøge den flotte Thien Mu pagode, inden cyklen fører jer videre til Ming Mang mausoleet. Om aftenen stiger i ombord på toget og overnatter i sovekupeer på nattoget fra Hue til Ninh Binh.

Dag 13 : Ninh Binh - Cuc Phuong Nationalpark (60 km)

Ninh Binh er beliggende i smukke omgivelser med grønne rismarker omgivet af karst- og kalkstensklipper. Cykelturen går gennem den imponerende natur til nationalparken Cuc Phuong, hvor I besøger et redningscenter for primater. Der overnattes i området.

Dag 14 : Cuc Phuong Nationalpark - Hai Phong (60 km)

Nationalparken fortjener at blive udforsket yderligere, inden I kører mod øst af anderledes bagveje, der blandt andet går gennem ananasplantager. Det sidste stykke køres I i bus, til I når en af Vietnams vigtigste havne, Hai Phong.

Dag 15 : Hai Phong - Cat Ba Island (37 km)

Det er tid at stikke til søs - men bare rolig cyklen, skal også bruges på den charmerende Cat Ba ø. Der cykles langs øens eneste vej fra havnen til jeres overnatningssted. Eftermiddagen kan bruges på at udforske øen yderligere på egen hånd.

Dag 16 : Cat Ba Island - Halong bugten - Hanoi

Cykelturen bliver noget kort i dag, da I skal ud og sejle gennem den majestætiske Halong bugt, hvor klipperne skyder op gennem det grønblå hav, og naturen virker som taget ud af en film. Der ankres op, og I køres til hovedstaden Hanoi. Dagen slutter af med en afskedsmiddag.

Dag 17 : Afrejse fra Hanoi

Det er blevet tid til at tage afsked med cykelgruppen og rejse mod Danmark. Ønsker man at forlænge opholdet, kan vi selvfølgelig være behjælpelige dermed.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 29.188,00 pr. person

Varighed: 17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* Alle overnatninger
* Engelsktalende guide under hele turen
* Div udflugter som beskrevet i programmet
* Cykelleje under hele turen
* Følgevogn under hele turen
* Morgenmad alle dage, 14 x frokost, 13 x middag
* Vand og frugt på hele cykelturen

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Rejser du alene?
Ikke noget problem. Vi vil - så vidt det overhovedet er mulig - gerne forsøge at finde en anden rejsende af samme køn, som du kan dele værelse med. På den måde slipper du for enkeltværelsestillægget.

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

11620 201219 S

Andre rejseforslag

Bali & Det Østlige Java

Rejsen til Bali & det østlige Javas byder på nogel af landets største højdepunkter heriblandt kunste…

Bali & Nusa Penida

Oplev på denne rejse nogle af Balis største højdepunkter samt den skjulte perle Nusa Penida beliggen…

Vietnam Emotion med dansk rejseleder

Oplev Vietnam med dansk rejseleder med ingående kendskab til Vietnam. Prisen inkluderer fly fra/til…