FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

14 dage / 13 nætter | Priser fra: kr. 19.994,00 pr. person Få et tilbud på rejsen

Det nordlige Thailand og Laos, Thailand

Der er rigtig meget at opleve i den nordlige del af Thailand og Laos, og denne rejse til begge lande er rig på både historie, natur og kultur! Herunder kan I se et udpluk af rejsens mange højdepunkter.

I Thailand skal I ud og se nærmere på The Golden Triangle, der tidligere var et af verdens største områder med produktion og handel med opium. Derudover lever der mange forskellige stammesamfund i den nordlige del af Thailand, og I skal naturligvis ud og opleve to af dem! På en smuk sejltur på Mekong floden fortsætter jeres rejse fra Thailand og videre ind i det nordlige Laos til PakBeng. Herefter fortsætter I yderligere nordpå til Oudomxay, hvor I bor i nogle meget frodige omgivelser. Fra Oudomxay skal I ud og se dagligdagen hos en Ikhos og en Hmong landsby; to af mange etniske grupper i Laos. Længere sydpå i Luang Prabang skal I se nogle af byens mange templer, og I skal selvfølgelig også ud til det smukke Kuang Si vandfald. I Luang Prabang får de morgenfriske også mulighed for at give gaver til munkene. Ved Vang Vieng skal I ud i en af områdets specielle grotter, og rejsen fuldendes I Laos' hovedstad Vientiane - blandt andet med besøg i templerne Vat Phra Keo, der våger over en smaragd buddha og Pha That Luang, der er en smuk guldbeklædt Stupa.

Dag 1: Ankomst til Chiang Rai og aftentur på tuk tuk
Dag 2: The Golden Triangle
Dag 3: Vandfald og bådtur på Kok floden
Dag 4: Chiang Rai – PakBeng på Mekong floden
Dag 5: PakBeng – Oudomxay
Dag 6: Mød det multietniske samfund i Nordlaos
Dag 7: Oudomxay – Pak Ou Cave – Luang Prabang
Dag 8: Tak Bat morgenritual og Luang Prabangs templer
Dag 9: Kuans Si vandfaldet
Dag 10: Luang Prabang – Vang Vieng og bådtur på Nam Song floden
Dag 11: Cykeltur og grotter ved Vang Vieng
Dag 12: Vang Vieng - Vientiane
Dag 13: Vientiane byrundtur
Dag 14: Afrejse fra Vientiane

Se detaljeret program under rejseplan


Få et uforpligtende tilbud på rejsen, send os en e-mail på info@hannibal.dk eller ring til vores rejsespecialister på 70 270 370.

Du kan også tilføje rejsen til din ønskeliste - du trykker blot på det lille hjerte i øverste højre hjørne af billedet.

Priser fra:kr. 19.994,00 pr. person
Varighed:14 dage / 13 nætter
Inkluderet:* Alle overnatninger på en blanding af gode 4* og 5* hoteller, morgenmad inkl.
* Al land- og vandtransport som beskrevet i rejseplanen
* Alle udflugter som beskrevet i rejseplanen
* Frokost på udvalgte udflugter
* Aftensmad på turen i Chiang Rai og på opholdet i PakBeng

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse
Ikke inkluderet:* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste", og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

16409 270619 ET

Dag 1: Ankomst til Chiang Rai

Ved ankomsten til Chiang Rai bliver I modtaget af vores lokale samarbejdspartner. I køres til jeres hotel og har dagen til at slappe lidt af eller kigge jer omkring i området.

Aftenen står på en rigtig asiatisk oplevelse i byen Chiang Rai. Med en lokal tuk tuk kører I forbi byens vartegn, der er smukt oplyst efter mørkets frembrud. I kommer først forbi det gyldne klokketårn og statuen af kong Mengrai, der er et yderst respekteret sted for de lokale folk. Her kan I tilbyde røgelse og blomster som symbol på en sikker rejse. Til sidst vil I nyde et velsmagende aftensmåltid på en lokal restaurant på Chiang Rais Night Bazaar, inden I vender tilbage til hotellet.

Dag 2: The Golden Triangle

Om morgenen skal I på udflugt fra byen Chiang Rai. Turen starter ved den antikke by Chiang Saen, hvor I besøger Wat Chedi Luang - en ødelagt og efterladt tempelruin. I fortsætter turen i en lokal pickup truck (kendt som en E-tan) til Nong Bua Luang, inden I passerer små landsbyer og majsmarker til landsbyen Baan Sango. Denne Akha landsby er gået gennem en imponerende udvikling fra at handle med opium til at fokusere på handel med frugt og grøntsager. Herefter ankommer i til The Golden Triangle, der med sine mystiske historier mest af alt er kendt for handel med stoffer og krig.

Inden turen går tilbage til Chiang Rai, stopper I først ved Wat Pu Kao, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over Mekong-floden. Til sidst gør I stop ved et opium museum, hvor I kan få svar på jeres spørgsmål og stillet jeres nysgerrighed om opiumhandlen i området.

Dag 3: Vandfald og bådtur på Kok floden

I dag skal I på endnu en udflugt i området. Dagen starter med et besøg ved en Akha landsby udenfor Chiang Rai, hvor I bliver klogere på kulturen og skikkene i dette stammesamfund. Herefter venter en lille vandretur på 4 km gennem de omkringliggende skove og plantager. I passerer rismarker, ananas- og gummiplantager, inden I når til vandreturens mål: et lokalt vandfald. Her er der mulighed for at tage en dukkert, imens jeres guide forbereder frokosten over åben ild - lavet med rekvisitter udelukkende fra naturen (bambus og bananblade).

Senere på dagen skal I ud på Kok-floden, som er en af de mest naturskønne attraktioner i Chiang Rai. Siddende i en lang, smal båd - kendt som en pirogues (kano) - besøger I en fascinerende Karen stammeby. Karens er en etnisk gruppe, der bor på grænsen mellem Thailand og Myanmar. Kulturen er meget anderledes her, og befolkningen er overvejende kristne.

Dag 4: Chiang Rai - Houei Xai - PakBeng

Fra Chiang Rai bliver I kørt til Chiang Khong, hvor I krydser grænsen til Houei Xai. Her I stiger ombord på en båd, der tager jer med ned ad Mekong floden til PakBeng. I gør et enkelt stop undervejs for at opleve livet i en kamu landsby, der ligger langs Mekong floden. Herefter får I serveret en frokostbuffet ombord på båden. I ankommer til jeres overnatningssted i PakBeng lige før solnedgang.

Dag 5: PakBeng - Oudomxay

Om morgenen sætter I kurs mod Oudomxay og Nam Kat Yorla Pa. Her skal I tilbringe de næste to nætter. Efter ankomst har I resten af dagen fri - tag en dyb indånding og mærk den friske luft i disse skønne omgivelser!

Dag 6: Mød det multietniske samfund

Dagen står på besøg hos to forskellige landsbyer i det nordlige Laos. I skal besøge en Ikhos og en Hmong landsby; to af de mange etniske grupper i Laos. Turen går først op i 1.000 meters højde, hvor I får en fantastisk udsigt over bjerglandskabet. Herefter besøger i den isolerede Ikhos landsby. Denne etniske gruppe stammer fra Tibet og Yunnan-provinsen i Kina. I lærer om skikkene og det daglige liv i landsbyen, der går flere hundrede år tilbage i tiden. Efter frokost fortsætter I til en Hmong landsby, hvor befolkningen stammer fra Tibets højtliggende sletter. Også her blivere I klogere på netop deres livsstil. Sent på dagen vender I tilbage til jeres hotel.

Dag 7: Oudomxay - Pak Ou Cave - Luang Prabang

Undervejs til Luang Prabang stopper I for at besøge den berømte Pak Ou Grotte, der indeholder hundredevis af Buddha statuer. Fra grotten har I desuden en glimrende udsigt over Mekong floden og de frodige omgivelser.
I løbet af jeres sejltur på Mekong floden vil I kunne observere det daglige liv, der foregår i de små landsbyer langs bredden. Ved ankomst til Luang Prabang indlogeres I på jeres hotel.

Dag 8: Morgenritual og Luang Prabangs templer

Tidligt om morgenen, omkring kl. 6.00, besøger I Vat Nong templet for at opleve Tak Bat ceremonien, der er en procession af munke. Under ceremonien står trofaste lokale langs vejen med mad i hænderne, som de tilbyder til munkene. Dette ritual foregår uden, at der udvekslet et ord mellem munkene og de lokale, og det er en berigende oplevelse at overvære ritualet. Vi opfordrer til, at man er respektabelt klædt og undlader at tage billeder fra nær afstand for at respektere ceremonien.
Efterfølgende leder jeres guide jer til et lokalt marked, der netop er særligt interessant at opleve om morgenen. Her gør de lokale dagens indkøb, og der er derfor masser liv, dufte og smagsindtryk. Herefter bliver I kørt tilbage til jeres hotel, hvor I kan spise morgenmad.

Senere på dagen skal I med tuk tuk udforske Luang Prabang og nogle af byens smukke templer. Luang Prabang har over 100 templer, og flere af disse betragtes som nogle af de smukkeste i Laos. I når selvfølgelig ikke forbi alle templerne i dag, men I vil besøge nogle af de vigtigste og flotteste: Vat Mai, det royale palads og Vat Xieng Thong.

Dag 9: Kuang Si vandfaldet

I dag skal I ud til det smukke Kuang Si vandfald, der ligger 32 km vest for Luang Prabang. Undervejs kører I igennem små landsbyer og passerer adskillige rismarker. Derefter venter jer en lille gåtur gennem skoven for at nå til vandfaldet, der er opdelt i flere plateauer med turkis-farvede pools. De lokale besøger også flittigt stedet. Efter I har nydt den smukke udsigt, har I selvfølgelig mulighed for at tage en dukkert i en af de klare pools.

Dag 10: Luang Prabang - Vang Vieng

På vejen mod Vang Vieng skal I huske at nyde synet af de meget imponerende bjerge, der knejser sig over vejen.
Efter ankomst til byen skal I ud på en afslappende lille bådtur på Nam Song floden. Her mødes I af et imponerende karstlandskab, der ikke findes mange steder i verden. Toppene kan til forveksling minde om landskabet ved Ha Long bugten i Vietnam.

Dag 11: Cykling og Vang Viengs grotter

I krydser Nam Song floden via en bambusbro og går derefter på opdagelse i en af områdets mest specielle grotter. Efter besøget i grotten får I en mountain bike, der skal fungere som transportmiddel resten af dagen. Vejen fører jer gennem den smalle kløft Houay San og til den røde klippe Pha Deng. I kører gennem landsbyen Phonxay ved Nam Khoungs flodbred og følger derefter floden. Udflugten ender tilbage i Vang Vieng. I kører cirka 25 kilometer på cykling i roligt tempo.

Dag 12: Vang Vieng - Vientiane

Turen fortsætter til Laos' hovedstand Vientiane, der er rejsens sidste stop. I køres til jeres hotel og har derefter resten af dagen på egen hånd.

Dag 13: Byrundtur i Vientiane

Denne tur er dedikeret til at udforske Laos' hovedstad Vientiane. Blandt højdepunkterne på turen er først og fremmest Vat Sisaket, der er byens største tempel bygget i "Bangkok-stil". Dernæst besøger I både Vat Phra Keo, der våger over en smaragd buddha og Pha That Luang, der er en guldbeklædt Stupa, som i dag symboliserer både buddhismen og Laos. Turen fortsætter til Patuxay, der er et monument, som skal minde om krigen med Frankrig. Herfra har I desuden en flot panoramaudsigt over Vientiane. Til sidst gør I stop ved Talat Sao markedet, hvor der handles både lokale og importerede varer.

Dag 14: Afrejse fra Vientiane

Rejsen har nu nået sin ende. Der er transport fra hotellet til lufthavnen i Vientiane, hvorfra hjemrejsen begynder.

Vi tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl. 

Med mindre andet er anført, er fraprisen beregnet på afrejse i lavsæson og på to personer i delt dobbeltværelse. Kontakt os og hør nærmere om prisen på dit ønskede afrejsetidspunkt. 

Husk, at alle vores rejser er skræddersyede. Vi tilrettelægger din rejse, så den passer til dine ønsker og behov.