FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

10 dage / 11 nætter | Priser fra: kr. 13.817,00 pr. person Få et tilbud på rejsen

Den Dominikanske Republik og Haiti, Den Dominikanske Republik

For de fleste danskere er Haiti et helt ubeskrevet blad. Og Den Dominikanske Republik giver primært associationer om hvide strande, palmer og badeferie.. Men øen Hispaniola - som er delt mellem landene Den Dominikanske Republik og Haiti - er meget mere end det. Her er både jungle, bjerge, nationalparker, barske kystlinier og masser af historie. Dette rejseforslag favner det bedste af de to lande og er for jer, som virkelig vil OPLEVE Hispaniola.

I Den Dominikanske Republik besøger I både tobaksplantager, lokale landsbyer og tager på vandreture til vandfald. Besøget i Haiti er primært koncentreret omkring den nordlige del af landet, da det er her, man finder de vigtigste historiske områder.

Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen her med en badeferie på en af de mange smukke strande i Den Dominikanske Republik..

Såfremt I ønsker at rejse sammen med andre på turen er det også muligt. På udvalgte datoer afgår turen nemlig som gruppetur, hvor man altså har en fast engelsktalende guide med hele vejen rundt og rejser sammen i en mindre gruppe. Kontakt os for priser og datoer på gruppeturene.

Dag 1: Ankomst Santo Domingo
Ved ankomsten til Santo Domingo bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 2: Oplevelser i Santo Domingo
Santo Domingo er hovedstaden i Den Dominikanske Republik. Byen beskrives ofte som den første europæiske by på det amerikanske kontinent - den første by i “den nye verden”. Den blev grundlagt i 1496 af Bartolomeo Columbus, der var bror til Christoffer Columbus. Idag bor her godt 3 millioner indbyggere, og byen er et spændende sammensurium af storby-travlhed, historiske bygninger og autentisk stemning. I dag venter en rundtur til nogle af de største seværdigheder i byen.

Dag 3: Santo Domingo - Jarabacoa
Fra Santo Domingo går turen mod nord gennem landbrugsområder med boder langs vejsiden, hvor der sælges af varerne. Stop og køb et par af de lokale frugter - friskere fås de ikke! I kører gennem den frugtbare Cibao-dal til byen La Vega. I starten af 1500-tallet var datidens La Vega den største og vigtigste europæiske by i “den nye verden” pga. omfattende guldfund i området. Byen blev stort set jævnet med jorden ved et jordskælv i 1562, og den nye genopbyggede by fik aldrig helt samme status, som den oprindelige La Vega.
Målet for idag er Jarabacoa, som ligger i godt 600 meters højde. Her er klimaet køligere, og de flotte udsigter byder på en dejlig mental ro efter de første dage i den travle hovedstad. Jarabacoa tiltrækker naturelskere. Her er masser af vandremuligheder, hesteture, river rafting, mountain biking osv. Der bliver tid til at besøge en lokal kaffeplantage - og der er naturligvis smagsprøver!

Dag 4: Jarabacoa - Cap Haitien
I fortsætter gennem Cibao dalen mod Santiago, som er landets 2. største by. Her besøger I bl.a. det lokale marked, hvor varer fra de frugtbare omkringliggende områder sælges. En af afgrøderne heromkring er tobak, og I besøger en tobak-farm. Faktisk produceres der efterhånden mere tobak i Den Dominikanske Republik end i Cuba! Sidst på dagen krydses grænsen til Haiti ved Ouanaminthe, og I overnatter i Cap Haitien.

Dag 5: Cap Haitien - Milot - Cap Haitien
Fra morgenstunden er der afgang mod Milot og det berømte Laferrière Citadel. Citadellet - som det blot kaldes i daglige tale - blev bygget mellem 1805 og 1820 af ikke mindre end 20.000 arbejdere. Det store stenfort er formet som et skib og ligger på toppen af et bjerg, hvilket gør det perfekt til det, det var bygget til - nemlig at forsvare den nye nation Haiti mod en eventuel fransk invasion. Fortet blev beordret bygget af en af de ledende personer bag oprøret mod Frankrig, Henri Christophe, og tæt ved fortet finder man hans tidligere slot, Sans Souci-paladset. Paladset blev ødelagt ved et jordskælv i 1842, og kun en del af det er bevaret. Man kan dog stadig sagtens fornemme storheden fra før jordskælvet. Senere besøger I Lakou Lakay Cultural Centre, hvor der bl.a. spises frokost.

Dag 6: Cap haitien - Monte Cristi
Cap Haitien er den næststørste by i Haiti og om formiddagen venter en guidet rundtur i byen. Om eftermiddagen kører I retur til Den Dominikanske Republik og byen Monte Cristi. Her i byen er de meget stolte af deres ur midt i byparken. Det er nemlig bygget af det samme ingeniørfirma, som stod bag Eiffeltårnet. Ellers efterlader Monte Cristi mest af alt sine gæster med en fornemmelse af at være meget langt væk fra alting, men dét er også en oplevelse. Vandet er blåt, strandene uberørte og stemningen afslappet.

Dag 7: Monte Cristi - Puerto Plata
Få gang i blodet fra morgenstunden og bestig det lokale “bjerg”, El Morro. Udsigten over kysten og havet er helt fænomenal. Fra denne tørre egn går det nu videre langs den nordlige kyst, som langsomt bliver mere og mere frugtbar. Puerto Plata er næppe ukendt. Her er kridhvide sandstrande, palmer, som hænger dovent ud over vandet. strandpromenader og ægte caribisk stemning. De fleste kommer hertil for strandene og de smukke farvede huse i byen.

Dag 8: Puerto Plata - Las Terrenas
Tag kabelbanen op på bjerget bag byen og nyd den flotte udsigt. Herfra kører I mod San Juan, som nok er den af de smukkeste byer i landet. I fortsætter til Cabrara, og undervejs stopper I ved en eller to af de flotte strande og kan hoppe en tur i bølgerne. Der er også besøg ved de flotte drypstensgrotter, Laguna Dudu, som egentlig består af to grotter, der er forbundet via en underjordisk tunnel. Vandet her har en dyb, blå farve hvilket er i skærende kontrast til de knaldgrønne omgivelser. Det er populært at svinge sig i et reb og lade sig plumbe ned i det klare vand. Sidste stop idag er Las Terrenas på Samana halvøen. Halvøen er et sandt paradis med uberørte strande, klare bække, klipper og et rigt fugleliv. De smalle, snoede veje bugter sig mellem grønne bakker og afslører den ene flotte udsigt over havet efter den anden.

Dag 9: Las Terrenas
Det højeste vandfald på halvøen er El Limon. Det består af tre mindre vandfald, som tilsammen danner ét stort fald, der falder godt 50 meter ud over en grøn klippevæg - lige ned i en stor naturlig pool omgivet af bregner. Det lyder tropisk - og det er det! Her er god tid til en svømmetur, inden resten af dagen er til rådighed til at nyde Las Terrenas.

Dag 10: Las Terrenas - Santo Domingo
Der er afgang mod Santo Domingo, hvor I bliver kørt i lufthavnen - hvis I da ikke har valgt at forlænge rejsen med et par dages badeferie.

Få et uforpligtende tilbud på rejsen, send os en e-mail på info@jesperhannibal.dk eller ring til vores rejsespecialister på 70 270 370.

Du kan også tilføje rejsen til din ønskeliste - du trykker blot på det lille hjerte i øverste højre hjørne af billedet.

Priser fra:kr. 13.817,00 pr. person
Varighed:10 dage / 11 nætter
Inkluderet:* Alle transporter som nævnt
* 9 overnatninger
* 9 X morgenmad, 2 X frokost
* “All inclusive” i Puerto Plata
* Guide hele vejen
* Alle entreer ifølge programmet

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse. Prisen er udregnet for en grupperejse med maksimum 16 personer. Vi tilbyder dog også turen som privat rundrejse (28.500 kr) (
Ikke inkluderet:* Oversøiske fly
* Visum
* Afrejseskatter
* Drikkepenge
* Måltider ikke nævnt
* Drikkevarer

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

Vi tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl. 

Med mindre andet er anført, er fraprisen beregnet på afrejse i lavsæson og på to personer i delt dobbeltværelse. Kontakt os og hør nærmere om prisen på dit ønskede afrejsetidspunkt. 

Husk, at alle vores rejser er skræddersyede. Vi tilrettelægger din rejse, så den passer til dine ønsker og behov.