Loading…

Den Dominikanske Republik og Haiti

For de fleste danskere er Haiti et helt ubeskrevet blad. Og Den Dominikanske Republik giver primært associationer om hvide strande, palmer og badeferie.. Men øen Hispaniola - som er delt mellem landene Den Dominikanske Republik og Haiti - er meget mere end det. Her er både jungle, bjerge, nationalparker, barske kystlinier og masser af historie. Dette rejseforslag favner det bedste af de to lande og er for jer, som virkelig vil OPLEVE Hispaniola.

I Den Dominikanske Republik besøger I både tobaksplantager, lokale landsbyer og tager på vandreture til vandfald. Besøget i Haiti er primært koncentreret omkring den nordlige del af landet, da det er her, man finder de vigtigste historiske områder.

Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med en badeferie på en af de mange smukke strande i Den Dominikanske Republik.

Dag 1: Ankomst til Santo Domingo, Den Dominikanske Republik
Dag 2: Santo Domingo
Dag 3: Santo Domingo - Jarabacoa
Dag 4: Jarabacoa - Cap Haitien
Dag 5: Cap Haitien og citadellet i Milot
Dag 6: Cap Haitien - Monte Cristi
Dag 7: Monte Cristi - Puerto Plata
Dag 8: Puerto Plata - Las Terrenas
Dag 9: Las Terrenas, vandretur til El Limon vandfaldet
Dag 10: Afrejse fra Den Dominikanske Republik

Turen kan både arrangeres som grupperundrejse eller privat rundrejse.

Se detaljeret program under rejseplanDag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Santo Domingo, Den Dominkanske Republik
2 Santo Domingo
3 Santo Domingo - Jarabacoa
8 Puerto Plata og omegn - Las Terrenas

Dag 1 : Ankomst Santo Domingo, Den Dominkanske Republik

Ved ankomsten til Santo Domingo bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 2 : Santo Domingo

Santo Domingo er hovedstaden i Den Dominikanske Republik. Byen beskrives ofte som den første europæiske by på det amerikanske kontinent - den første by i “den nye verden”. Den blev grundlagt i 1496 af Bartolomeo Columbus, der var bror til Christoffer Columbus. Idag bor her godt 3 millioner indbyggere, og byen er et spændende sammensurium af storby-travlhed, historiske bygninger og autentisk stemning. I dag venter en rundtur til nogle af de største seværdigheder i byen.

Dag 3 : Santo Domingo - Jarabacoa

Fra Santo Domingo kører I mod nord af Autopista Duarte gennem landbrugsområder. På vejen er der tid til at stoppe ved de mange boder, der står langs vejen, og smage af den lokale, friske frugt. Snart går det op ad bjergkæden Cordillera Central, også kendt som de dominikanske alper, hvor mange lokale bruger sommeren. Jarabacoa ligger i 600 meters højde og er omgivet granskove, floder, bjerge og dale. Kort sagt er paradis for naturelskere. Fremme ved Jarabacoa besøger I en kaffefarm, så I kan lære om produktionen og smage på kaffen. I tager også en kort vandretur for at komme ud til vandfaldet Salto Baiguate, der har et fald på omkring 30 meter. Derefter køres I til jeres hotel.

Dag 4 : Jarabacoa - Cap Haitien

I kører gennem Cibao dalen mod Santiago, som er landets 2. største by. En af afgrøderne heromkring er tobak, og I besøger en tobaksfarm. Faktisk produceres der efterhånden mere tobak i Den Dominikanske Republik end i Cuba! Sidst på dagen krydses grænsen til Haiti ved Ouanaminthe, og I slutter dagen i Cap Haitien.

Dag 5 : Cap Haitien og citadellet i Milot

Fra morgenstunden er der afgang mod Milot og det berømte Laferrière Citadel. Citadellet - som det blot kaldes i daglige tale - blev bygget mellem 1805 og 1820 af ikke mindre end 20.000 arbejdere. Det store stenfort er formet som et skib og ligger på toppen af et bjerg, hvilket gør det perfekt til det, det var bygget til - nemlig at forsvare den nye nation Haiti mod en eventuel fransk invasion. Fortet blev beordret bygget af en af de ledende personer bag oprøret mod Frankrig, Henri Christophe, og tæt ved fortet finder man hans tidligere slot, Sans Souci-paladset. Paladset blev ødelagt ved et jordskælv i 1842, og kun en del af det er bevaret. Man kan dog stadig sagtens fornemme storheden fra før jordskælvet. Efter besøget ved citadellet spiser I frokost i Milot.

Dag 6 : Cap Haitien - Monte Cristi

Cap Haitien er den næststørste by i Haiti og i dag skal I på en guidet rundtur i byen. I får blandt andet lejlighed til at beundre byens gamle kolonihuse og besøge byens hovedtorv, Place d'Armes. Her ved torvet står byens katedral med den imponerende dome. Bagefter besøger I Fort Picoulet, der ligger med en fantastisk udsigt over havet.

Senere kører I fra Cap Haitien mod den Dominikanske Republik. Inden I passerer grænsen gør I stop i Fort Liberte, der er en af øens ældste byer - grundlagt i 1578. Derefter krydser I grænsen og kører til Monte Cristi, der mest af alt efterlader sine gæster med en fornemmelse af at være meget langt væk fra alting, men dét er også en oplevelse. Vandet er blåt, strandene uberørte og stemningen afslappet. Inden I når til Monte Cristi, besøger I den enorme saltmine.

Dag 7 : Monte Cristi - Puerto Plata og omegn

Få gang i blodet fra morgenstunden og bestig Monte Cristos varemærke, “bjerget” El Morro. Udsigten over kysten og havet er helt fænomenal. Fra denne tørre egn går det nu videre langs den nordlige kyst, som langsomt bliver mere og mere frugtbar. I gør stop i den lille by Imbert, hvor I får mulighed for at se, hvordan lokale håndværkere fremstiller ting ud af fedtsten. Dagens mål er Puerto Plata, som er kendt for kridhvide sandstrande, palmer, som hænger dovent ud over vandet, strandpromenader og ægte caribisk stemning. I besøger det ældst bevarede fort San Felipe og Puerto Platas centrale park med de farvede, victorianske træhuse.

Dag 8 : Puerto Plata og omegn - Las Terrenas

Tag kabelbanen op på bjerget bag byen og nyd den flotte udsigt. Derefter kører I mod San Juan, som er en af de smukkeste byer i landet. I fortsætter til Cabrara, og undervejs stopper I ved en eller to af de flotte strande og kan hoppe en tur i bølgerne. Der er også besøg ved de flotte drypstensgrotter, Laguna Dudu, som egentlig består af to grotter, der er forbundet via en underjordisk tunnel. Vandet her har en dyb, blå farve hvilket er i skærende kontrast til de knaldgrønne omgivelser. Det er populært at svinge sig i et reb og lade sig plumbe ned i det klare vand. Sidste stop idag er Las Terrenas på Samana halvøen. Halvøen er et sandt paradis med uberørte strande, klare bække, klipper og et rigt fugleliv. De smalle, snoede veje bugter sig mellem grønne bakker og afslører den ene flotte udsigt over havet efter den anden.

Dag 9 : Las Terrenas

I dag skal i på vandretur til halvøens højeste vandfald, El Limon. Det består af tre mindre vandfald, som tilsammen danner ét stort fald, der falder godt 50 meter ud over en grøn klippevæg - lige ned i en stor naturlig pool omgivet af bregner. Det lyder tropisk - og det er det! Her er god tid til en svømmetur, inden I vandrer tilbage.

Dag 10 : Las Terrenas - Santo Domingo

Fra Las Terrenas går turen tilbage til Santo Domingo. Herfra kan I blive kørt til lufthavnen, elller I kan vælge at forlænge rejsen med et par dage mere ved vandet.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 17.601,00 pr. person

Varighed: 10 dage / 9 nætter

Inkluderet

* Alle transporter som nævnt
* 9 overnatninger
* 9 X morgenmad, 1 X frokost og 1 X aftensmad
* Guide hele vejen
* Alle entreer ifølge programmet

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse. Prisen er udregnet for en grupperejse med mellem 6 og 16 personer. Vi tilbyder dog også turen som privat rundrejse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Visum
* Ankomst- og afrejseskatter
* Drikkepenge
* Måltider ikke nævnt
* Drikkevarer

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

11065 281117 CT

Andre rejseforslag

Højdepunkter i Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik er meget mere end hvide sandstrande. Oplev de ukendte sider af landet - fr…

Kør-selv rundrejse i Den Dominikanske Republik

Kør selv i Den Dominikanske Republik - et land, der ganske enkelt emmer af alt det, man drømmer om –…