Loading…

Cubas forunderlige natur

Cuba byder på fantastisk natur. Dette rejseforslag indeholder vandreture, vandfald, regnskov - og lidt af Cubas særlige, historiske byer.
Denne rundrejse tager jer med på en skøn vandretur gennem Cubas fantastiske natur scenarier. Ved Baracoa er det nationalparken Alejandro Humboldt, der udforskes til fods i roligt tempo. I Sierra Maestra bjergene vil I besøge Castros gamle kommandopost og nyde Caburni vandfaldets friske vand. Inkluderet er naturparker, særlige historiske byer og god tid til at udforske Havanas brostens belagte gader.

Dag 1: Ankomst til Havana
Dag 2: Byrundtur i Havanas gamle centrum
Dag 3: Havana – Cienfuegos
Dag 4: Udflugt til El Nicho vandfaldet - Trinidad
Dag 5: Vandretur til Caburni vandfaldet
Dag 6: Trinidad - Camagüey
Dag 7: Camagüey byrundtur - Bayamo
Dag 8: Sierra Maestra: Comendancia de la Plata vandretur
Dag 9: Bayamo byrundtur - Baracoa
Dag 10: Baracoa: Udflugt til Humboldt nationalpark
Dag 11: Baracoa - Santiago
Dag 12: Santiago byrundtur
Dag 13: Santiago - Havana
Dag 14: Havana - Las Terrazas
Dag 15: Las Terrazas vandretur - Viñales
Dag 16: Viñales fridag - Eksempelvis vandretur i Viñales-dalen
Dag 17: Viñales - Havana lufthavn

Se detaljeret program under rejseplan

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Havana
2 Byrundtur i Havana
3 Havana - Cienfuegos
4 Cienfuegos - El Nicho - Trinidad
5 Trinidad: Caburni vandretur
6 Trinidad - Canagüey
7 Camagüey byrundtur - Bayamo
8 Bayamo: Sierra Maestra vandretur
9 Bayamo byrundtur - Santiago
10 Santiago byrundtur
11 Santiago - Baracoa
12 Baracoa: Vandretur i Humboldt nationalpark
13 Baracoa - Havana
14 Havana - Las Terrazas
15 Las Terrazas vandretur - Viñales
16 Viñales vandretur
17 Afrejse Havana

Dag 1 : Ankomst til Havana

Ved ankomsten til José Martí lufthavn bliver I modtaget af den lokale guide, som sørger for transport til hotellet i Havana Vieja.

Dag 2 : Byrundtur i Havana

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet af den lokale guide, hvorefter I sammen går på en spændende rundtur i den gamle bydel. Dette historiske gamle skatkammer bliver på fantastisk vis åbnet, når man sammen med en lokal på hjemmebane går gennem labyrinten af brostensgader omgivet af de smukke, men aldrende huse, hvoraf nogle er under restaurering, mens andre er i langsomt forfald. De fascinerende huse med tegltage, tunge trædøre og smedejernsbalkoner er opført af spanierne i det 16. og 17. århundrede, efter de i 1512 havde indlemmet Cuba i deres kongerige. En af de store seværdigheder er Plaza de Armas, der om aftenen oser af liv med oplysning af filigranlamper og salsaorkestre. Om dagen indtager turisterne guvernørpaladset, der er et af de fineste eksempler på barokarkitektur i Havanna. Det var fra 1741 og indtil uafhængigheden bolig for den spanske guvernør, og paladsets gårdhave er smukt dekoreret med planter og en hvid marmorstatue af Columbus. Den lille kanon El Fuerte fyres stadig af ved aftenstid til minde om tiden, hvor man på den måde lod folket vide at de daværende byporte blev lukket i. På Plaza de la Catedral ser man den imponerende katedral, der i mange år husede den berømte spanske søfarer Columbus’ formodede jordiske rester. Ikke langt derfra ligger den berømte restaurant La Bodeguita del Medio, hvor Ernest Hemingway drak sine ”Mojítos” (spansk rom/myntedrink) i selskab med andre forfattere, kunstnere, digtere og spirende politikere.

Dag 3 : Havana - Cienfuegos

Med shuttle bus til Cienfuegos, hvor I indlogeres. Resten af dagen er fri på egen hånd til at udforske byen og dens beliggenhed ved havet. En dejlig udflugt kunne være at sejle langs kysten.

Dag 4 : Cienfuegos - El Nicho - Trinidad

I dag tager I hul på øko-oplevelsen I bliver kørt op af den stejle vej til Escambray bjergene i en jeep. Jeres destination er El Nicho vandfaldet omgivet af regnskov, der er rig på biodiversitet. Tag en vandretur i området og oplev den lokale flora og fauna. Trænger I til at blive kølet af, kan I tage en kølende dukkert i de naturlige pools. Der serveres en landlig frokost. I køres tilbage til Cienfuegos, hvorfra turen fortsætter mod Trinidad. Her bor I hos en lokal familie, casa particular, som inkluderer aftensmad denne første aften.

Dag 5 : Trinidad: Caburni vandretur

Trinidad blev grundlagt i 1514, og er Cubas tredjestørste by. Det er et fredfyldt sted, hvor man føler sig utrolig langt væk fra det 20. århundrede. På grund af den meget store produktion af sukker blev byen i sin tid utrolig velhavende, hvilket arkitekturen i al sin pragt beviser. De smukke, gamle bygninger fra kolonitiden, de gamle pastelfarvede huse med røde tegltage, de toppede brostensgader – alt sammen er det et eventyr tilbage til tiden, hvor man ser de tilsyneladende samme gamle kvinder brodere hvide duge og mændene, der fletter stråhattene. Der er meget lidt trafik, hvilket gør stemningen til den absolutte hovedattraktion. Gå igennem det smukke, historiske kvarter og se ”Museo Romántico” i en tidligere sukkerbarons palæ, det smukt bevarede gamle palæ fra 1741 der husede Brunet familien, Museet for arkæologi og naturvidenskab i den imponerende Padron Villa, Museet for kolonitidsarkitektur som viser Trinidads udvikling samt mange andre af de mindre bygninger, der gør denne by så charmerende.

I dag venter desuden en udflugt gennem Topes de Collantes, hvor man finder et af Cubas sundeste klimaer. Først går turen med minibus op i bjergene bag Trinidad, hvorfra der vandres til Caburni vandfaldet. Her er der tid til en svømmetur. Dagen er inkl. frokost på ”Mi Retiro” restauranten, der ligger med en 7* udsigt ned over Trinidad og havet ved Playa Ancon. I overnatter endnu en nat på casa particular - dog uden halvpension.

Dag 6 : Trinidad - Canagüey

I tager bussen til Camagüey by, hvor I overnatter.

Dag 7 : Camagüey byrundtur - Bayamo

Dagen starter med en byrundtur i Camagüeys koloniale gader, nogle af de smalleste på Cuba. Der er fritid til selv at finde et lokalt sted for frokost, inden det går videre med bus til Bayamo, som blev grundlagt af Diego Velazquez i 1513, og er et besøg værd. Byen er rig på national stolthed og betragtes ofte som den cubanske nationalismes arnested og den cubanske revolutions vugge. Desuden har Bayamo altid været centrum for filosofi og har bibeholdt en rig intellektuel og kunstnerisk tradition.

Dag 8 : Bayamo: Sierra Maestra vandretur

I dag er det på tide at vende skosnuderne mod endnu et naturområde med stor historisk indflydelse. I kører langs de udfordrende bjergveje til Villa Santo Domingo i Turquino nationalpark. For foden af Comendancia de La Plata ligger den lille landsby Villa Santo Domingo, hvor man finder et lille hotel ned til en mindre flod. Byen er udgangspunkt for udflugter til guerillaernes gemmested i Sierra Maestra og begyndelsessted for dem, som ønsker at bestige Pico Turquino. Ved Villa Santo Domingo begynder bjergene at rejse sig, og vejen slynger sig op ad mod de bjerge, som før revolutionen var hjemsted for Fidel Castro og Che Guevara.

Fra Villa Domingo går turen i en 4-hjulstrækker det sidste stykke op ad bakken for at nå pladsen, hvorfra stierne begynder ved Alta Naranjo. Til den ene side går man til Turquino, og til den anden side går man mod Comendancia de la Plata. Stien går gennem junglen, og alle kan være med. Ind mellem træerne afslører der sig en utrolig udsigt over junglen og bjergene. Halvvejs kommer man til den gård, hvor familien, der gav jorden til Fidel, stadig bor. Herfra går det op igen, og man kommer snart til en række hytter gemt bort i junglen. Det er bestemt ikke svært at sætte sig ind i, hvordan livet udspandt sig her i den vigtige periode, før revolutionen blev en realitet. Det er meget sværere at forstå, at man faktisk kunne starte en revolution - og vinde den - med dette udgangspunkt. Frokosten spises blandt bregner og guava frugttræer. I returnerer til Bayamo.

Dag 9 : Bayamo byrundtur - Santiago

Morgenrundtur i Bayamo går til byens vigtigste seværdigheder såsom Cespedes park, Hymne pladsen og voksmuseet. Derefter er der privat transfer til Santiago de Cuba.

Dag 10 : Santiago byrundtur

Hvad angår kultur, smukke bygninger og museer, er Santiago den største rival til Havanna. Det er den næststørste by i hele Cuba, og siges at være Cubas mest caribiske by med en stor befolkning af afro-cubanere. I tager på en byrundtur, hvor I oplever byens seværdigheder samt omkringliggende steder såsom Santa Ifigenia kirkegården, Revolutions pladsen samt Moncada barakkerne. Der fortsættes op til Cayo Grandma gennem bugten, hvor en lækker skaldyrsfrokost venter. Eftermiddagen er fri til selv at gå op opdagelse i byen.

Dag 11 : Santiago - Baracoa

I dag køres I fra Santiago til Baracoa. Baracoa er en idyllisk lille kystby på den østligste tip af Cuba. Byen blev grundlagt i 1512, men har kun haft vejforbindelse med resten af Cuba siden 1960, hvilket afspejles i den helt unikke atmosfære. Bjergene omkring Baracoa er dækket af skov og mange planter, der kun findes her. I bor lokalt på casa particular med aftensmad den første aften.

Dag 12 : Baracoa: Vandretur i Humboldt nationalpark

Efter morgenmaden er det tid til at udforske Barocoas naturlige omgivelser. En Cayuca båd sejler jer til gården Finca Duaba, hvor I hører om chokoladeproduktionen og kakaoprocessen i det østlige Cuba. Frokosten er inkluderet, og det er muligt at udforske omgivelserne, inden I er retur i Cubas første by. Tag en gåtur gennem den lille charmerende by og langs kysten.

Dag 13 : Baracoa - Havana

I dag er det til at tage afsked med det sydlige Cuba og flyve til Havana, hvor I overnatter en enkelt nat i det gamle centrum.

Dag 14 : Havana - Las Terrazas

I køres til Las Terrazas, som er en frodig perle med få hoteller og mange gode vandre muligheder. Las Terrazas er en lille landsby, som blev blev grundlagt i begyndelsen af 1960erne, da man som et projekt ville genrejse skoven Sierra del Rosarios. Trekkingudflugt i området omkring Las Terrazas, der var Cubas første Unesco-godkendte biosfære reservat.

Dag 15 : Las Terrazas vandretur - Viñales

La Serafina vandreturen foregår ved den vestlige bakkekam af San Juan River Valley, hvilket er et indbydende område med stor biodiversitet i flora og fauna. Man besøger på vejen resterne af Santa Serafina kaffeplantagern ved bredden af floden. Der køres til Viñales, hvor I overnatter i casa particular i to nætter med middag den første aften.

Dag 16 : Viñales vandretur

Dagens udflugt byder på vandretur i Viñalesdalen, hvor man finder noget af den smukkeste natur i hele Cuba. Landskabet domineres af de pukkelformede kalkstensbjerge, Mogotes, der lodret skyder op mellem bananpalmer, mangotræer og tobaksmarker. Undervejs møder man bønderne, der cykler eller rider forbi med den klassiske cigar i munden. På markerne ser man okserne trække plovene gennem den røde jord. Nogle steder bruges okserne også som transportmiddel til og fra markerne. På vejen til provinshovedstaden Pinar del Rio kører man igennem området Vuelta Abajo, hvorfra man henter bladene til Havannas cigarfabrikker, der ruller dem om berømte mærker som Cohiba, Montecristo og Romeo y Julieta. Ivil lære om forskellige afgrøder i området og møde de loakel bønder.

Dag 17 : Afrejse Havana

I dag bliver I kørt til Havana lufthavn, hvor det er tid til at tage afsked med Cuba.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 17.845,00 pr. person

Varighed: 17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* Alle overnatning på 3* hoteller/casas med morgenmad
* 6 x frokost
* 5 x aftensmad
* Entreer
* Indenrigsfly Santiago - Havanna
* Al nævnt transport
* Udflugter med engelsktalende guide.

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Ikke nævnte måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge
* Visum

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

11023 091219 LAT

Andre rejseforslag

Kør-selv På Lokale Cuba

Frihed til at opleve Cuba i eget tempo og komme tæt på den cubanske befolkning er kodeordene for den…

Cuba & Mexico Deluxe

Nytænkt rundrejse for dem der søger historie og smuk natur i luksuriøse rammer - med private chauffø…

Surprisingly Cuba

Denne Cuba-rundrejse er for dem med spejderånd og sans for eventyr - her oplever man det virkelige C…

Trustpilot