Loading…

Chile & Påskeøen

Påskeøen ligger midt i Stillehavet omtrent 3600 km vest for Chile. Vi har derfor sammensat en rejse, hvor man får det bedste af Chile og derefter oplever Påskeøens magi.
Dette er vel på det nærmeste en drømmerejse. For en rigtig globetrotter er både Påskeøen og Chile på listen over steder, man bare MÅ besøge en gang. Påskeøen, der er den mest isolerede ø på jorden, ligger midt mellem Chiles fastland og Tahiti. Man kan næsten ikke komme længere væk fra Danmark. For at bryde den lange rejse lidt op, begynder rejsen her dog i Chile. I Chile oplever man den pulserende hovedstad Santiago, der er omkredset af sneklædte bjergtinder. Derefter går turen til det sydlige Chile, hvor grønne nationalparker byder på store oplevelser. Det sidste stop er i det nordlige Chile, hvor Atacamaørkenens golde landskab er baggrund for et par spændende dage.

Efter 14 begivenhedsrige dage på fastlandet, drager man til Påskeøen, hvor der venter 5 fantastiske dage med besøg ved de vigtigste højdepunkter. Påskeøen har været genstand for megen spekulation og intensive studier i årene løb - hvordan og hvorfor udhuggede og opstillede befolkningen hundredvis af Moai statuer langs kysten af øen?
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Santiago de Chile ankomst og byrundtur
2 Viña Del Mar & Varlaraíso
3 Santiago - Puerto Varas
4 Peulla
5 Chiloe-øen
6 Puerto Varas - Puerto Montt - Punta Arenas
7 Punta Arenas - Puerto Natales
8 Puerto Natales - Torres Del Paine
9 Torres Del Paine - Puerto Natales
10 Puerto Natales - Punta Arenas - Santiago de Chile
11 Santiago de ChileCalama - San Pedro De Atacama Dødens dal og Månedalen
12 San Pedro De Atacama Saltsø og Toconao
13 San Pedro De Atacama El Tatio og Machuca
14 San Pedro De Atacama - Calama - Santiago de Chile
15 Påskeøen
16 Påskeøen Moais og Anakena stranden
17 Påskeøen og den ceremonielle by Orongo
18 Påskeøen Ahu Akivi
19 Påskeøen - Santiago de Chile

Dag 1 : Santiago de Chile ankomst og byrundtur

Når I ankommer til Santiagos internationale lufthavn, bliver I hentet af en chauffør, der kører jer til hotellet, hvor I skal overnatte de næste to dage.

Efter I er blevet indlogeret, bliver I afhentet til en tur gennem de historiske og moderne dele af Santiago de Chile. Turen starter ved Alameda Bernardo O'Higgins, Santiagos hovedgade, hvor man naturligvis besøger La Moneda, regeringspaladset, hvor guiden vil forklare stedets historiske og nutidige betydning. Herefter er der tid til tur igennem gågaderne Huérfanos og Ahumada, hvor det meste af forretningslivet er koncentreret. Der er også besøg ved den berømte Plaza de Armas, byens hovedtorv, som er flankeret af Metropolitan katedralen og andre historiske bygninger såsom rådhuset og posthuset, som stammer fra koloniale tider. Senere går turen til Santa Lucia bakken, hvor spanierne grundlagde Santiago i 1541. Herfra kan man se Parque Forestal (park) på den ene side og Mapocho floden på den anden. Floden krydses for at besøge Bellavista, det kulturelle kunstnerkvarter i byen. Om eftermiddagen returneres der til hotellet.

Dag 2 : Viña Del Mar & Varlaraíso

Heldagstur til Valparaíso, som er den ældste og mest betydningsfulde havn i Chile, samt til Viña del Mar - det berømte strandparadis. Afhentning på hotellet, hvorefter turen går mod Stillehavskysten igennem dalene i Curacavo og Casablanca. Første stop er Valparaíso, der engang var den vigtigste maritime destination på Stillehavskysten - før Panamakanalen blev åbnet for sejlads i 1914. Byens indbyggere synes at have haft hele farvepaletten fremme, da byens huse skulle males. Ned mod kysten er der således placeret huse på skråningerne i et væld af farver. I besøger bycentrum med det nye regeringspalads, Plaza Sotomayor, Plaza Victoria, katedralen og havneområdet. Bagefter udforskes det maleriske område i højene, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. De øvre og nedre dele af byen er forbundne med 16 tandhjulsbaner, som blev bygget ved århundredeskiftet, da byen oplevede en enorm vækst. Idet vi kører langs kysten mod nord, vil vi ankomme til byen Viña del Mar, den mest berømte og mest besøgte havneby. De mange parker og palmetræer har givet den det velfortjente tilnavn "Garden city". I besøger den smukke park Quinta Vergara med amfiteatret, kunstmuseet, strandene og kasinoet, som blev bygget i 1932. Om eftermiddagen returneres der til hotellet i Santiago.

Dag 3 : Santiago - Puerto Varas

I bliver afhentet på jeres hotel og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Puerto Montt. Her bliver I afthentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i Puerto Varas. Resten af dagen er fri til udforskning på egen hånd.

Dag 4 : Peulla

I bliver hentet på hotellet for at tage på heldagsudflugt til Peulla. I kører langs kysten af søen Llanquihue og passerer byen Ensenada. Snart når I til nationalparken Vicente Perez Rosales. Grusvejen fører bilen videre op til de berømte vandfald Petrohué, hvor der gøres holdt. I skal nu på en gåtur rundt og se de forskellige fald, som blev skabt for længe siden af nedkølet lava fra vulkanerne.

Næste stop på turen erl Hotel Petrohué ved bredden af søen Todos Los Santos. Fra Petrohué bådehavn afgår katamaranen der sejler os tværs over Todos Los Santos, der også kaldes Esmerald-søen på grund af dens dybe, grønne farver. På sejlturen får du et smukt syn af Osorno, Puntiagudo og Tronador vulkanerne, før vi ankommer til Peulla i den østlige ende af søen. Her er der tid til frokost og en udforskning af de smukke omgivelser. Man kan gå til vandfaldet "Cascada de la Novia" igennem den gamle regnskov, hvis man har lyst. Sidst på eftermiddagen returnerer båden til Petrohué og med bussen kommer man hjem til hotellet i Puerto Varas.

Dag 5 : Chiloe-øen

Dagens udflugt går til den magiske ø Chiloé. For at komme ud til øen er der en 30 minutters færgetur, på hvilken man kan observere søløver og endda delfiner, hvis man er heldig. Fremme på øen kører I mod syd til fiskerlandsbyen Dalcahue, en smuk, lille by med rustikke huse, traditionelle fiskerbåde og venlige mennesker. Om søndagen er der et interessant marked i Dalcahue, hvor der sælges lokalt kunsthåndværk.

Turen fortsætter til Castro, hovedstaden på Chiloé, hvor I ser de typiske "Palafitos", huse bygget på pæle langs kysten. I byen står også den majestætiske gamle trækirke, som er sat på UNESCO's liste over verdensarv. Efter at have nydt lidt af den lokale gastronomi fortsætter turen mod Ancud, øens andenstørste by. Her besøger I de spanske fort og fiskerihavnen. Om eftermiddagen returneres der til hotellet i Puerto Varas.

Dag 6 : Puerto Varas - Puerto Montt - Punta Arenas

I bliver hentet på hotellet Varas for at besøge de vigtigste attraktioner i Puerto Montt. Denne er hovedstaden i den 10. region og samtidigt det primære udgangspunkt for besøg i Sølandet og Patagonien grundet de gode forbindelser til resten af landet både med fly, båd eller bus. Byen ligger midt i den enorme Reloncaví Bugt. Puerto Montt blev grundlagt i 1853 af Don Vicente Pérez Rosales, men den daværende tyske bosættelse havde en stor indflydelse på byen. Byens økonomi hviler hovedsagligt på kvæg, landbrug, fiskeri og turisme. Den første attraktion I besøger er fiskemarkedet og markedet for kunsthåndværk, Angelmó. Stedet er velkendt for deres friske fisk og skaldyr samt lokale produkter fra landet. Man ser ofte fiskerne arbejde, men udover dette er Angelmó også kendt for deres Chlienske brugskunst. Der er mange små butikker, der sælger uldvarer, træ og meget mere. Efter byrundturen i Puerto Montt bliver I sat af i lufthavnen, hvorfra flyet afgår til Punta Arenas. Når I lander bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel.

Dag 7 : Punta Arenas - Puerto Natales

Dagen starter med en rundtur i Punta Arenas, hvor I lærer om byens kultur og historie. Blandt andet lærer i om berømte polarekspeditioner. På turen besøger I Maritim museet, den berømte Roca Street, Det Patagonske Institut og selvfølgelig byens kystlinje. Efter byrundturen bliver I kørt til Puerto Natales, hvor I overnatter.

Dag 8 : Puerto Natales - Torres Del Paine

I bliver hentet på dit hotellet i Puerto Natales og kører straks ud på heldagstur til den legendariske nationalpark Torres del Paine. Første stop bliver ved det enorme naturmonument "Cueva del Milodón", hvor den tyske bosætter Hermann Eberhard fandt et forhistorisk dyr, Milodón, i 1896. Vi fortsætter turen og gør igen holdt i Cerro Castillo, en charmerende grænseby, hvor vi vil få en kop kaffe eller te.

Ved indgangen til den fantastiske nationalpark Torres del Paine ved Laguna Amarga får man et spektakulært syn udover bjergene og de berømte Torres, der betyder tårne. På vejen gennem parken kan man nyde synet af de smukke, naturlige omgivelser ved steder som Nordenskjold sø, Pehoé sø, Salto Grande (besøg ved vandfaldet) og Grey søen med dens utrolige gletsjer. Man fascineres konstant af landskabet på dette magiske sted, kronjuvelen over alle nationalparker i Chile. I overnatter på et hotel med en fantastisk udsigt over nationalparken.

Dag 9 : Torres Del Paine - Puerto Natales

Formiddagen er fri til at udforske Torres Del Paine på egen hånd. Om eftermiddagen bliver I kørt tilbage til Puerto Natales, hvor I overnatter.

Dag 10 : Puerto Natales - Punta Arenas - Santiago de Chile

I bliver hentet I Puerto Natales og kørt til lufthavnen i Punta Arenas, hvorfra I flyver til Santiago. Her indlogeres i på et lufthavnshotel, hvor I overnatter inden morgendagens flyvetur.

Dag 11 : Santiago de ChileCalama - San Pedro De Atacama Dødens dal og Månedalen

Ved ankomst til lufthavnen i Calama bliver I afhentet og kørt til jeres hotel i San Pedro de Atacama. Senere på dagen skal I på udflugt til Death Valley og Moon Valley. I bliver hentet på hotellet for at køre til de bjergrige og sandede dale tæt på San Pedro. Undervejs er der udsigt til Andesbjergene, den store Atacama saltsø, den aktive vulkan Lascar og den imponerende vulkan Licancabur. Death Valley ligger inde i en kæde af saltbjerge, en overraskende forestilling af utrolige former, bakker og mineraler, der skinner langt væk. Geologisk svarer forholdene til bunden af en sø. På grund af det bløde materiale har erosionen forårsaget af vand og vind gennem tiden formet utroligt skarpe kanter. Ved Månedalen ser I solnedgangen og der er mulighed for at gå mellem de enorme sandklitter og beundre saltformationerne før turen går tilbage til hotellet.

Dag 12 : San Pedro De Atacama Saltsø og Toconao

Til formiddag udforsker i det historiske San Pedro de Atacama. Herfra kører i til den 3000 år gamle by Tulor og derefter til Pukara de Quitor fortet. Udflugten fortsætter når I kører langs de ensomme grusveje til Toconao, en oase af en bjergflod. Jerez kløften krydses ingen turen går videre til Chiles største saltsø beliggende i den tørreste ørken i Chile, nemlig Atacama ørkenen. Flere salt bassiner strækker sig ud i horisonten. Det er et tørt, goldt og forladt område, men et af de mest spektakulære landskaber på jorden. Stedet er hjemsted for flere flamingoer samt mange andre fugle. Lagunen Chaxa er en del af det nationale flamingo reservat, og man kan ofte komme ret tæt på fuglenene.

Dag 13 : San Pedro De Atacama El Tatio og Machuca

Der er afhentning på hotellet i San Pedro tidligt om morgenen, hvorefter det går nordpå til de berømte El Tatio gejsere, et geotermisk område flankeret af skyhøje tinder. Efter tre timers rejse, ankommer man til El Tatio, der ligger på 4.320 m / 14,173 ft over havets overflade på Altiplano. Kraftfulde ryk af damp skyder ud fra forskellige åndehuller. Der er omkring 40 gejsere, termiske brønde og fumaroles. Dampen kaster op fra gejsere i de tidlige morgentimers lys, og denne spektakulære kulisser er en uforglemmelig oplevelse. Der venter en dejlig morgenmad ved siden af ​​gejserne og bagefter kan man tage en tur rundt i det geotermiske område tæt på disse naturlige vidundere. Hvis det er muligt (afhængigt af aktiviteten af ​​geyser) kan man tage et bad i de varme termiske pools. Bagefter kører I til Machuca, der er en by med huse bygget i den traditionelle stil. Efter besøget vender I tilbage til hotellet i San Pedro - typisk er man tilbage engang over middag.

Dag 14 : San Pedro De Atacama - Calama - Santiago de Chile

I dag flyver I til Santiago. I bliver kørt til lufthavnen i Calama. Her indlogeres I på et lufthavnshotel, så I er klar til at flyve til Påskeøen næste dag.

Dag 15 : Påskeøen

Ved ankomsten til Mataveri lufthavn vil du opleve en traditionel modtagelse med blomsterkrans om halsen, hvorefter du bliver transporteret til hotellet. Resten af dagen er fri til at gøre som I ønsker.

Dag 16 : Påskeøen Moais og Anakena stranden

I dag er der mulighed for at lære mere om Rapa Nuis fantastiske historie. Efter at have forladt Hanga Roa kører man sydover ad kystruten. Der er udsigt til Poike halvøen og hele kystlinjen bestående af sort, vulkanisk masse. Første stop bliver Vaihu for at besøge arkæologiske steder. På vej til det næste stop kommer man forbi adskillige moais statuer, som ligger langs "Camino de los Moais", Moais-vejen, ad hvilken de blev fragtet til deres destinationer. Ved Ranu Raraku - stedet hvor alle Moais blev udhugget - venter en picnic frokost, hvorefter man begynder gåturen op ad Ranu Raraku vulkanen. Man kan ikke undgå at blive imponeret over det næste højdepunkt - det restaurerede gigantiske tempel Ahu Tongariki og dets 15 moais, hvilket er det største tilbedelsessted på øen. Videre på turen bliver der tid til at besøge to strande. En af dem er Ovahe, en lille bugt med en klippehule og næsten lyserødt sand. Derefter når man til Anakena med den hvide sandstrand og kokosnød-palmerne, der indbyder til en dejlig svømmetur i det lune Stillehav. Til slut går turen tilbage til jeres hotel.

Dag 17 : Påskeøen og den ceremonielle by Orongo

Der køres til Rano Kau uslukte vulkan mens I undrvejs vil nyde den panoramiske udsigt til øen. Der vil være et kortere stop så I kan opleve kratersøen. Der fortsættes til den ceremonielle landsby Orongo, hvor I vil blive præsenteret for historier om fortiden, kulturen samt historien om fuglemandens kult. Ud fra kysten kan man se 3 små-øer samt varierede petroglyffer. Der køres til Ahu Vinapus stenhåndværk inden I kommer til Ana Kai Tangatas vægmalerier.

Dag 18 : Påskeøen Ahu Akivi

I dag går turen til Ahu Akivi, hvor de 7 berømte moais står. Første stop på den smukke rute fra Hanga Roa er ved det ceremonielle sted Tahai. Derefter fortsætter I til Ana Te pahu, en grotte formet af flydende lava fra vulkanen. Efter dette besøg køre I til Ahu Tepeu, et endnu ikke restaureret sted, hvor der er en 3 meter høj platform, hvor de store moais stod, men nu ligger ned. Senere besøger I Puna Pau, et krater af "red scoria", hvor Pukaos blev bygget. Efter endnu en begivenhedsrig dag går turen tilbage til hotellet.

Dag 19 : Påskeøen - Santiago de Chile

I bliver afhentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Her tager I afsked med Påskeøen inden i flyver til Santiago. I Santiago har I en overnatning på lufthavnshotel inden I næste dag flyver hjem.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 33.644,00 pr. person

Varighed: 20 dage / 19 nætter

Inkluderet

* 19 overnatninger på 3* hotel
* 19 X morgenmad, 2 X frokost
* Udflugter, ture og transport som beskrevet

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly samt indenrigsfly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

11090 310122 PT

Andre rejseforslag

Chiles Højdepunkter

Denne rundrejse byder på den smukkeste chilenske natur fra Atacamaørkenen, til det frugtbare vin omr…

Aktive Chile

På denne grønne rejse oplever i Chile til fods, på cykel og i kajak - den perfekte indgang til lande…