Loading…

Bolivias Natur & Kultur

Besøg den pulserende by La Paz, udforsk de gamle inkamyter på Solens Ø i Titicaca-søen, trek igennem regnskoven i Madidi og se de gamle jesuitmissioner i San Ignacio.

Tag med på en spændende rundrejse i Bolivia, hvor I oplever landets helt store kulturelle højdepunkter og kommer tæt på den skønne natur. Fra Bolivias administrative hovedstad La Paz tager I til Titicaca-søen og sejler ud på Solens Ø, hvor solen ifølge de gamle inkamyter er født. Her tilbringer i et par dage med at udforske øen og dens ruiner. Det næste store stop er i Madidi nationalpark, hvor nogle af Bolivias helt store naturoplevelser venter. Regnskoven er frodig, og I kan forvente smukke vandreture i Madidi. Fra Madidi går rejsen over La Paz og østpå til Santa Cruz. Herfra tager I på en rundtur til nogle af de gamle jesuitmissioner og kirker, blandt andet i San Ignacio.

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst La Paz
2 La Paz byrundtur & Månedalen
3 La Paz - Copacabana - Solens Ø
4 Vandretur på Solens Ø
5 Solens Ø - Tiwanaku ruinerne - La Paz
6 La Paz - Rurrenabaque - Madidi nationalpark
7 Madidi nationalpark
8 Madidi nationalpark - Rurrenabaque
9 Rurrenabaque - La Paz
10 La Paz - Santa Cruz
11 Santa Cruz - Jesuit missionerne i San Ignacio
12 San Ignacio - Concepción
13 Concención - Santa Cruz
14 Samaipata Ruinerne
15 Afrejse Santa Cruz

Dag 1 : Ankomst La Paz

Når jeres fly lander, bliver I hentet og kørt til jeres hotel i La Paz. Resten af dagen er fri til at slappe af efter flyveturen og eventuelt udforske nabolaget.

Dag 2 : La Paz byrundtur & Månedalen

I dag skal I på byrundtur i La Paz. Dagen starter med besøg på Heksedoktorernes Marked, der er et typisk indiansk marked. Derefter går turen blandt andet til Plaza Murillo, hvor den smukke katedral, regeringspaladset og nationalkongressen ligger. I skal også på museum for at se på fundene fra Tiwanaku kulturen. Udflugten slutter med besøg i Månedalen, der er et eroderet landskab i La Paz’ østlige udkant.

Dag 3 : La Paz - Copacabana - Solens Ø

Tidligt om morgenen hopper i på bussen mod Copacabana. Turen går langs Andes bjergkæden og den pittoreske Titicaca søbred til Tiquina strædet. Strædet passeres i små lokale både, inden I krydser halvøen for at komme til Copacabana ved søbredden. Herfra hopper I på et privat cruise til Solens Ø. Fremme på øen besøger I Pilkokaïna og Inka haven, inden I vandrer til jeres lodge, hvor I skal overnatte de to kommende nætter.

Dag 4 : Vandretur på Solens Ø

Dagen er afsat til at udforske Solens og Månens Ø på en fire timers vandretur til La Chincana ruinerne. Frokosten er medbragt, så I kan få fyldt energidepoterne op undervejs. Derefter sejler I til Challapampa og Yumani bugten.

Dag 5 : Solens Ø - Tiwanaku ruinerne - La Paz

På gåben går turen til havnen, hvorfra I bliver sejlet til Copacabana. Herfra kører I tilbage mod La Paz med stop undervejs ved Tiwanaku ruinerne. Tiwanaku-kulturen står i dag som et stort mysterium. For over 2000 år siden byggede befolkningen en by, hvor op mod 125.000 indbyggere levede. Her finder man monolitter, der er bygget til ukendte guder, fra en civilisation, der strakte sig fra Peru i nord og mod syd til Argentina. Hovedstaden Tiwanaku er verdens største præhistoriske by. Byen rummer fund, der kan dateres tilbage til cirka 1580 f.Kr, og det menes, at civilisationen var på sit højeste omkring 700 e.Kr.

Dag 6 : La Paz - Rurrenabaque - Madidi nationalpark

I flyver fra La Paz til Rurreanbaque. Her bliver I samlet op og kørt til Beni floden, hvorfra I sejler op af floden gennem regnskoven til jeres lodge, hvor I skal bo i hytter i lokal stil. Senere er der arrangeret vandring gennem regnskoven med en lokal guide, der fortæller om tacana-indianernes gamle jagtteknikker. Indianerne har jagtet alt fra hjorte og vildsvin til jaguarer, aber og tapirer. Efter en frokost tilberedt af lokale råvarer er der tid til en kort siesta. Om eftermiddagen skal I på vandretur til San Miguel landsbyen. Guiden lærer jer om afgrøder, byggeteknik, kunsthåndværk, traditioner, skikke og religion. I ser også hvordan sukkerrør forarbejdes til saft i en hånddreven sukkermølle. Det er tankevækkende, hvor meget energi det kræver at skaffe sukker til kaffe. Hvis der stadig er energi i benene til at vandre tilbage, gør I det, ellers holder båden klar til at fragte jer tilbage til jeres lodge, hvor der er forberedt middag til jer.

Dag 7 : Madidi nationalpark

Dagen starter med morgenmad med udsigt til regnskoven og floden. Med fyldte maver går turen med båd op ad floden, hvor en udfordrende vandring langs et vandløb starter. Tager man sig tid nok – hvilket giver helt sig selv med de smukke omgivelser – kan alle tilbagelægge de nøjagtigt 1.000 meter og nå frem til et naturligt klippebassin, som fyldes af forfriskende køligt vand fra et smukt vandfald. Her er der tid til at tage en dukkert og lade ryg og fødder masseres af kraften fra vandfaldet. Tilbage ved lodgen venter en lækker og tiltrængt frokost fulgt af et hvil i hængekøjen. Om eftermiddagen venter flere oplgevelser. Denne gang vandrer I til et område med en række forskellige lægeplanter – ”San Miguels apotek”. Guiden fortæller om lokal sygdomsforståelse og ikke mindst om, hvordan stort set alle sygdomme kan helbredes med naturmedicin og et godt forhold til Moder Jord. Til aften er der middag på lodgen inden I skal på vandretur i mørke gennem regnskoven. Her er der gode chancer for at få øje på alle de mange dyr, som er mest aktive om natten.

Dag 8 : Madidi nationalpark - Rurrenabaque

Dagens vandretur i regnskoven er sidste chance for at se aber, vildsvin, tapirer, guldharer og alle de andre vilde dyr, hvis man er heldig nok til, at dyrene viser sig. Der er ingen garantier, men chancerne for store fauna-oplevelser er gode. Undervejs opleves naturskønne omgivelser, områder med masser af frugter og en hule med saltjord, som tiltrækker vilde dyr. I bliver sejlet og kørt til jeres hotel i Rurrenabaque, hvor I overnatter.

Dag 9 : Rurrenabaque - La Paz

I flyver til La Paz, hvor I bliver kørt til jeres hotel. Resten af dagen er fri til at kigge jer rundt i La Paz på egen hånd.

Dag 10 : La Paz - Santa Cruz

Med fly fortsætter rejsen nu til Santa Cruz. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Når I er checket ind kan I kigge jer rundt i nabolaget på egen hånd.

Dag 11 : Santa Cruz - Jesuit missionerne i San Ignacio

Via små lokale landsbyer og landbrugsområder, hvor der dyrkes sojabønner og solsikker, bliver I kørt til San Jose de Chiquitos. Ved ankomsten til San Jose besøger I UNESCO kirken og missionsmuseet. Derefter er der frokost på en lokal restaurant. I kører videre til San Rafael, hvor den lokale kirke besøges. Kirken er særligt smuk, når man kommer ind i den. Originale malerier og træskærerarbejde, der er forblevet intakt, pryder væggene. Kirken blev restaureret så sent som i 1970´erne og 80´erne. Næste stop på dagens tur er Santa Ana og byens kirke. Til aften er der et folklore show og middag, inden I ankommer til San Ignacio.

Dag 12 : San Ignacio - Concepción

Den først missionskirke i San Ignacio, som blev grundlagt i 1748, var engang den største og mest fuldendte af dem alle. Byen har en stor indfødt befolkning og er "hovedstad" og kommercielt centrum for Jesuit missionerne. Efter besøget ved kirken, køres I til Concepción, som oprindeligt blev designet af den schweiziske missionær, musiker og arkitekt Martin Schmidt. I besøger missionsmuseet og kirken.

Dag 13 : Concención - Santa Cruz

I går en tur i Concepción og får et indtryk af byen, inden I bliver køret til San Xavier, som også har en missionskirke og betragtes som UNESCOs verdensarv. Efter frokosten besøger I sten formationerne Piedras de Apóstoles og bliver til sidst kørt til Santa Cruz.

Dag 14 : Samaipata Ruinerne

I samlet op og kørt til Beni floden, hvorfra I sejler op af floden gennem regnskoven til jeres lodge, hvor I skal bo i hytter i lokal stil. Senere er der arrangeret vandring gennem regnskoven med en lokal guide, der fortæller om tacana-indianernes gamle jagtteknikker. Indianerne har jagtet alt fra hjorte og vildsvin til jaguarer, aber og tapirer. Efter en frokost tilberedt af lokale råvarer er der tid til en kort siesta. Om eftermiddagen skal I på vandretur til San Miguel landsbyen. Guiden lærer jer om afgrøder, byggeteknik, kunsthåndværk, traditioner, skikke og religion. I ser også hvordan sukkerrør forarbejdes til saft i en hånddreven sukkermølle. Det er tankevækkende, hvor meget energi det kræver at skaffe sukker til kaffe. Hvis der stadig er energi i benene til at vandre tilbage, gør I det, ellers holder båden klar til at fragte jer tilbage til jeres hotel.

Dag 15 : Afrejse Santa Cruz

I bliver kørt til lufthavnen i Santa Cruz, hvorfra jeres hjemrejse starter.


Priser og varighed

Priser fra: : 22.742,00 kr. pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* Al landtransport
* 13 nætter med morgenmad
* Nævnte udflugter med engelsktalende guide
* 9 x frokost
* 5 x Aftensmad
* Entreer

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Indenrigsfly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

12665 0722 AH

Andre rejseforslag

Bolivias Højdepunkter

Oplev Bolivia på denne rundrejse til en række af landets højdepunkter. Der er betagende natur i bjer…