Loading…

Bolivias Højdepunkter

Oplev Bolivia på denne rundrejse til en række af landets højdepunkter. Der er betagende natur i bjerge og ørken samt spændende kultur og historie i byerne og ved ruinerne.
Rejs til Bolivia og oplev landet fantastiske landskaber og den spændende kultur i byerne. Turen starter i Bolivias hovedstad La Paz. Herfra tager I til Titicaca søen og Solens ø, hvor I skal udforske ruinerne. Næste destination er Uyuni, hvor I begynder en rejse igennem den bolivianske ørken. Her oplever I den fascinerende ørken, lagunerne og saltsøen. Derefter går turen til Potosis' miner og Sucres koloniale arkitektur. Rejsen slutter i Santa Cruz.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst La Paz
2 La Paz byrundtur og Månedalen
3 La Paz - Copacabana - Solens ø
4 Solens ø
5 Solens ø - Copacabana - Tiwanaku - La Paz
6 La Paz - Uyuni - Villamar
7 Salvador Dalí ørkenen - Den røde & grønne lagune
8 Siloli ørkenen – Laguner – San Pedro de Quemez
9 San Pedro de Quemez – Saltsøen – Uyuni
10 Uyuni – Potosí byrundtur
11 Potosís’ miner – Sucre
12 Sucre byrundtur
13 Sucre - Santa Cruz byrundtur
14 Santa Cruz afrejse

Dag 1 : Ankomst La Paz

Når jeres fly lander, bliver I hentet og kørt til jeres hotel i La Paz. Resten af dagen er fri til at slappe af efter flyveturen og eventuelt udforske nabolaget.

Dag 2 : La Paz byrundtur og Månedalen

I dag skal I på byrundtur i La Paz. Dagen starter med besøg på Heksedoktorernes Marked, der er et typisk indiansk marked. Derefter går turen blandt andet til Plaza Murillo, hvor den smukke katedral, regeringspaladset og nationalkongressen ligger. I skal også på museum for at på fundene fra Tiwanakukulturen. Udflugten slutter med besøg i Månedalen, der er et eroderet landskab i La Paz’ østlige udkant.

Dag 3 : La Paz - Copacabana - Solens ø

Tidligt om morgenen bliver I kørt til den bus, der skal køre jer til Copacabana. Turen går langs Andes bjergkæden og den pittoreske Titicaca søbred til Tiquina strædet. Herfra krydser I strædet i små lokale både. Derfra krydser I halvøen for at komme til Copacabana ved søbredden. Herfra hopper I på et privat cruise til Solens Ø. Fremme på øen er der besøg ved Pilkokaïna og Inka haven, inden I vandrer til jeres lodge, hvor I skal overnatte de to kommende nætter.

Dag 4 : Solens ø

Dagen er afsat til at udforske Solens Ø. Ifølge inkaernes legende var det på Solens Ø, at "solriget" opstod ved tilsynekomsten af Manco Kapac og Mama Ocllo. I skal på en fire timers vandretur til La Chincana ruinerne. Frokosten er medbragt, så I kan få fyldt energidepoterne op undervejs. Derefter sejler I til Challapampa og Yumani bugten.

Dag 5 : Solens ø - Copacabana - Tiwanaku - La Paz

På gåben går turen til havnen, hvorfra I bliver sejlet til Copacabana. Herfra kører I tilbage mod La Paz med stop undervejs ved Tiwanuka ruinerne. Tiwanaku-kulturen står i dag som et stort mysterium. For over 2000 år siden byggede befolkningen en by, hvor op mod 125.000 indbyggere levede. Her finder man monolitter, der er bygget til ukendte guder, fra en civilisation, der strakte sig fra Peru i nord og mod syd til Argentina. Hovedstaden Tiwanaku er verdens største præhistoriske by. Byen rummer fund, der kan dateres tilbage til cirka 1580 f.Kr, og det menes, at civilisationen var på sit højeste omkring 700 e.Kr.

Dag 6 : La Paz - Uyuni - Villamar

I bliver kørt til lufthavnen I La Paz, hvorfra I flyver til Uyuni. Lidt udenfor Uyuni skal I besøge togkirkegården. Her står de pensionerede lokomotiver og vogne midt i den golde ørken. De rustne kæmper, den barske ørken og bjergene i baggrunden giver stedet en helt særlig atmosfære. Når I har udforsket stedet fortsætter turen til jeres hotel, der ligger i øde omgivelser og er bygget ind i siden af en kæmpe klippeblok. Et spektakulært sted at overnatte i den bolivianske ørken.

Dag 7 : Salvador Dalí ørkenen - Den røde & grønne lagune

Køreturen fortsætter, og I skal i dag besøge Ciudad de Piedra, Laguna Colorada og Laguna Verde. Den røde lagune, Laguna Colorada, er højt beliggende, hvilket giver en smuk udsigt til de omkringliggende bjerge og vulkaner. Den grønne lagune, Laguna Verde, skifter farve fra smaragdgrønne til dybgrønne nuancer i løbet af dagen. Det tættest stående bjerg spejler sig smukt i søen. I fortsætter til gejserne, hvor hvide røgsøjler stiger op fra jordens indre og små mudderpøle bobler og giver luften en duft af svovl. I passerer de varme kilder, som man kan dyppe tæerne i, inden I slutter ved jeres hotel ved kilden Ojo de Perdiz.

Dag 8 : Siloli ørkenen – Laguner – San Pedro de Quemez

Turen går gennem Siloli ørkenen til Laguna Ramadita, Laguna Honda og Laguna Heidionda. Efter frokost kører I videre af Vulkanruten til Chiguana ørkenen. Herfra fortsætte I til San Pedro de Quemez, der ligger på kanten til Saltsøen.

Dag 9 : San Pedro de Quemez – Saltsøen – Uyuni

I dag kører I til den største saltsø i verden, Salar de Uyuni, som dækker et område på 10.582 kvadratkilometer. Første stop er ved Galaxy Cave – en grotte, der indeholder smukke klippeformationer. Herefter går det via Puerto Chuvica mod nord til landsbyen Coquesa, hvor I besøger et lille museum. Næste stop er vulkanen Tunupa, hvorfra man kan nyde udsigten over søen fra en af terrasserne på vulkanens side. I fortsætter nu mod fiskeøen, Incahuasi Island, som er en koralø, der dukker op fra den flade hvide overflade. Meterhøje kaktusser gror på koraløen, og udsigten fra øens højeste punkt er spektakulær. I Colcahani landsbyen oplever I håndværk og saltprodukter samt den spektakulære solnedgang over saltsøen. Turen slutter tilbage i Uyuni.

Dag 10 : Uyuni – Potosí byrundtur

Fra Uyuni kører I Til Potosí. Der er transfer fra hotel til busstation og omvendt. Efter I er checket ind på hotellet, skal I på byrundtur. Blandt turens højdepunkter er det gamle mønthus. Den gamle prægemaskine af træ vækker minder om en tid, hvor slaver og æsler sled for at få hjulet til at dreje rundt. I ser også en stor samling malerier, der viser blandingen af katolicisme og naturreligioner. Det indianske folk afbillede blandt andet Jomfru Maria som deres egen gud, Moder Jord eller "Pachamama".

Dag 11 : Potosís’ miner – Sucre

I dag skal I på en tankevækkende tur ned i en af de 10.000 miner, der befinder sig i hjertet af bjerget Cerro Rico. I oplever livet i minen på tæt hold og konfronteres med de tvivlsomme arbejdsforhold, som arbejderne dagligt udsættes for. Oplevelsen påvirker én direkte på kroppen, når man i trykkende varme og sammenbøjet må kravle rundt i de gaslugtende gange. Medbring lidt gaver, såsom cocablade, cigaretter eller lignende, dette vil minearbejderne og guden i bjerget sætte pris på. Derefter skal I med bus til Sucre, hvor I skal overnatte.

Dag 12 : Sucre byrundtur

Sucres koloniale arkitektur og museer bevidner om byens historie, kultur og traditioner. På byrundturen besøger I historiske monumenter såsom Casa de la Libertad, klostret La Recoleta, kirkerne Santo Domingo, San Lázaro, Metropolitan katedralen og kirkegården.

Dag 13 : Sucre - Santa Cruz byrundtur

Fra morgenstunden bliver I kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Santa Cruz. Vel fremme bliver I hentet af en chauffør, der kører jer til jeres hotel. Til eftermiddag skal I på byrundtur i Santa Cruz. På turen rundt i byen kan man ikke undgå at bemærke den store mængde bygninger fra den spanske kolonitid. Bolivias største by er på samme tid moderne og utroligt traditionel. I de smalle gader i centrum vandrer jakkesætsklædte forretningsmænd forbi, mens taxaer holder side om side med heste og kærrer i lyskrydsene.

Dag 14 : Santa Cruz afrejse

Rejsen er nået til sin ende, og I bliver kørt til lufthavnen. Her tager I afsked med Bolivia for denne omgang.


Priser og varighed

Priser fra: : 23.303,00 kr. pr. person

Varighed: 14 dage / 13 nætter

Inkluderet

* Al landtransport
* 13 nætter med morgenmad
* Nævnte udflugter
* 6 x frokost
* 4 x Aftensmad
* Entre

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

12625 0722 AH

Andre rejseforslag

Bolivias Natur & Kultur

Besøg den pulserende by La Paz, udforsk de gamle inkamyter på Solens Ø i Titicaca-søen, trek igennem…