Loading…

Australien for begyndere november-april

Tag med på en rejse, hvor I besøger nogle af Australiens sydlige kystbyer heriblandt Apollo Bay og Port Fairy. Derudover oplever I pulserende Melbourne, Kangaroo Island og Great Barrier Reef.
Verdens mindste kontinent eller verdens 6. største land? Uanset hvad er Australien et af verdens mest kontrastrige og fascinerende lande med frodige regnskove, tørre ørkener, pulserende storbyer og en unik dyreverden.
Landet dækker over mange forskellige klimazoner, og derfor bør rejsetidspunkt hænge nøje sammen med valg af rute og destinationer. Perioden fra december til februar er den bedste i forhold til at opleve flotte strande i Syd. I besøger derfor mange af Australiens sydlige kystbyer heriblandt Apollo Bay og Port Fairy. Derudover oplever i også pulserende Melbourne, Kangaroo Island og Great Barrier Reef, med en utrolig koral- og fiskeverden.
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst Melbourne
2 Melbourne
4 Apollo Bay - Port Fairy
6 Naracorte - Adelaide
7 Adelaide - Kangaroo Island
8 Kangaroo Island - Adelaide
9 Afrejse Adelaide - Sydney med Indian Pacific
10 Ankomst Sydney
11 Sydney
12 Sydney
13 Sydney - Hamilton Island
14 Hamilton Island
15 Hamilton Island
16 Hamilton Island
17 Hamilton Island

Dag 1 : Ankomst Melbourne

I har to overnatninger på et centralt beliggende hotel. Resten af dagen er til rådighed. Husk at frisk luft og bevægelse er den bedste kur mod jetlag.

Dag 2 : Melbourne

Dagen er til rådighed i Melbourne. Det er en pragtfuld by! Melbourne kan ved første indtryk måske virke lidt "slidt" - men lad jer ikke narre; både byen og dens indbyggere er utroligt charmerende og indtagende.

Dag 3 : Melbourne - Apollo Bay

De kommende dage er afsat til at opleve en af verdens smukkeste kyststrækninger, Great Ocean Road. I kører selv i lejet bil og overnatter på hoteller/moteller undervejs. Vi bestiller overnatning til jer hjemmefra, men hvor I stopper i løbet af dagen, bestemmer I helt selv. Hvis I hellere vil afsted på en guidet tur er dette naturligvis også muligt.

Great Ocean Road er ikke alene vanvittig smuk med det brusende sydhav, som hamrer ubamhjertigt mod de stejle klippesider, og de mange små hyggelige byer med lokalt liv og charme. Det er også et imponerende bygningsværk, da hele strækningen er udhugget og opført ved håndkraft! Vejen blev bygget af soldater, som var vendt hjem fra 1. Verdenskrig - både som et mindesmærke til faldne soldater og som en mulighed for de hjemvendte for hurtigt at komme i arbejde og forsørge deres familier.

Et af de første steder, man stopper, er typisk ved en af de kendte surftstrande såsom Torquay eller Bells Beach. Nyd synet af de store bølger og surferne, som frygtløst kaster sig ud i dem. Ved Lorne kan man køre lidt ind i landet til Erskine Falls. Ved Kennett River kan man være heldig at se koalaer i trætoppene, og flere steder på vejen mod Apollo Bay er det smukke udsigtspunkter. Natten tilbringes i Apollo Bay.

Dag 4 : Apollo Bay - Port Fairy

Fra morgenstunden kører I gennem Great Otway National Park. Kør helt ned til Cape Otway og nyd udsigten fra fyrtårnet. Dagen er spækket med gode stops, bl.a. ved "Twelve Apostles" og "Loch Ard Gorge". I overnatter i den lille by Port Fairy.

Dag 5 : Port Fairy - Naracoorte

Det er blevet tid til at forlade kysten og køre ind i landet. I kommer gennem byen Mount Gambier, hvor det kan anbefales, at I gør et stop ved byens sø. Blue Lake er en kratersø, og er ganske unik, idet den skifter farve efter årstiden! Hvis I er i Mt Gambier i december-marts, er farven næsten koboltblå, mens den i juni nærmest er grå. I overnatter i den lille by, Penola, som ligger lige ved det verdenskendte vindistrikt, Coonawarra. Und jer selv et besøg på en vingård eller to!

Dag 6 : Naracorte - Adelaide

I befinder jer i et område, som populært kaldes "Limestone Coast". Et af højdepunkterne i området er Naracoorte hulerne, som I kører lige forbi på vejen til Adelaide. Gør et stop og tag en guidet rundtur i hulerne. Her er fantastiske fossiler af kæmpe- vombatter og - kænguruer! I Adelaide afleveres bilen, og eftermiddagen er til rådighed til at se nærmere på byen.

Dag 7 : Adelaide - Kangaroo Island

De næste par dage bruges på at udforske Kangaroo Island i selskab med en guide. Der er afgang fra Adelaide tidligt om morgenen. I rejser i en international gruppe og har en enkelt overnatning på Kangaroo Island. Øen syd for Adelaide er et af de bedste steder i Australien at se det helt unikke australske dyreliv. Programmet de næste par dage kan variere, men I kommer forbi de største seværdigheder på øen. En gåtur ved Seal Bay er helt sikkert på listen. Her er det søløverne, som bestemmer ruten for turen! Uanset hvor I kører hen, kan det betale sig at holdt godt udkig. Kænguruer og koalaer lever i massevis her på øen, og man kan næsten ikke undgå at se flokke af kænguruer, som står i skyggen af træerne.

Dag 8 : Kangaroo Island - Adelaide

Flinders Chase National Park er et andet af de helt store højdepunkter på Kangaroo Island. Her er det ikke kun dyrelivet, som trækker, men også de unikke klippeformationer, som er en vandretur værd. Måske er I heldige at se de sky næbdyr? I kommer sikkert også forbi flere sæler - og endnu flere kænguruer. Guiden kender øen ud og ind og ved, hvor dyrene holder til. Sidst på dagen går turen retur til Adelaide, hvor I igen har en nat.

Dag 9 : Afrejse Adelaide - Sydney med Indian Pacific

Der er afrejse fra Adelaide mod Sydney ombord på toget Indian Pacific. I den australske sommer bliver der varmt i outbacken! Mange nordboere vil synes, det er FOR varmt at opholde sig i i flere dage. Outbacken er dog så stor en del af Australien, at vi synes, I skal opleve en del af det alligevel. I stedet for at bo i outbacken, vil vi derfor foreslå, at I kører gennem den - i tog fra Adelaide til Sydney. Togturen varer et døgn. Undervejs gør toget et stop i minebyen Broken Hill. Med togrejsen oplever I derfor både en ægte guldmineby, ser den røde jord og får en fornemmelse af de enorme afstande i Australien - uden at I opholder jer alt for lang tid i den meget varme og tørre luft. Toget er meget populært blandt australiere, så det er også en god måde at møde lokale på. Ombord på toget overnatter I i egen kupe med eget toilet. Alle måltider er desuden inkluderet, ligesom der er en guidet tur i Broken Hill med i prisen.

Dag 10 : Ankomst Sydney

Hvis I står tidligt op, kan I opleve toget køre gennem Blue Mountains på vej ind mod Sydney. Der er ankomst til Sydney om formiddagen. I finder selv til jeres hotel, hvor I har tre overnatninger. I har resten af dagen fri til på egen hånd at gå på opdagelse i Australiens største by.

Dag 11 : Sydney

Dagen er til rådighed i Sydney. Vi er naturligvis gerne behjælpelige med forslag til udflugter.

Dag 12 : Sydney

Dagen er til fri disposition i Sydney.

Dag 13 : Sydney - Hamilton Island

Der er afrejse fra Sydney mod Hamilton Island, som ligger i ø-gruppen Whitsunday Islands. Her tilbringer I de sidste fire nætter i et sandt tropisk paradis. Whitsundays består af 74 øer og er en del af Great Barrier Reef. Hamilton Island er den perfekte ø, hvis man er ude efter et par dages afslapning, og på samme tid gerne vil have mulighed for både at gå ture, prøve kræfter med forskellige vandsportsaktiviteter og naturligvis tage på ture til revet.

Dag 14 : Hamilton Island

De næste par dage er til rådighed på Hamilton Island. Inkluderet i opholdet er en tur til Great Barrier Reef en af dagene. Der er gratis lån af div. udstyr såsom snorkeludstyr, surfboards osv. I bor i jeres egen lille bungalow med et fuldt udstyret køkken og egen balkon.

Dag 15 : Hamilton Island

Fridag

Dag 16 : Hamilton Island

Fridag

Dag 17 : Hamilton Island

Afrejse fra Hamilton Island


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 21.794,00 pr. person

Varighed: 17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* Alle overnatninger på gode turistklassehoteller
* 4 dages billeje fra Melbourne-Adelaide inkl. fuld forsikring
* 2 dages tur til Kangaroo Island inkl. overnatning, guide hele vejen samt fuld pension
* Togtur fra Adelaide-Sydney i egen kupé inkl. fuld pension og guidet rundtur i Broken Hill
* Morgenmad alle dagene på Hamilton Island samt heldagstur til Great Barrier Reef, lufthavnstransfers, gratis brug af snorkeludstyr, surfboards, sauna, tennisbaner mm.

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly samt indenrigsfly
* Ikke nævnte måltider og drikkevarer
* Nationalparkgebyrer, hvor dette kun kan betales lokalt
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.


11262 200220 AO

Andre rejseforslag

Australien for begyndere maj-oktober

Tag til Australien på denne tid af året og oplev den kendte nationalpark Kakadu, de travle storbyer…

Trustpilot