Loading…

Aktive Laos

En fantastisk rejse til Laos, hvor I oplever kendte og ukendte dele af landet. Og I kommer tæt på befolkningen når I vandrer, cykler eller sejler i kajak.
På denne spændende rejse til Laos oplever I nogle af de store seværdigheder i Laos, men I kommer også omkring nogle af de mindre kendte områder. Og så har vi inkluderet masser spændende udflugter til fods, på cykel eller i kajak, så I møder de lokale laoter i færd med deres daglige gøremål. Blandt de kendte seværdigheder kan nævnes den hyggelige Luang Prabang, der er bygget i fransk kolonistil, hovedstaden Vientiane og naturen omkring Van Vieng. I oplever dog også Hin Boun og den imponerende Konglor grotte, Thakhek og det lokale Talat Lak Sawng marked og de mange små øer i det sydlige Laos.

Se detaljeret program under rejseplanDag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Luang Prabang
2 Tuk tuk i Luang Prabang og Pak Ou grotten
3 Luang Prabangs templer og Kuang Si vandfaldet
4 Luang Prabang - Vang Vieng: bådtur på Nam Song floden
5 Vandretur til Heouysan vandfaldet
6 Vang Vieng - Vientiane: byrundtur
7 Vientiane - Hin Boun: Baci ritualet
8 Den anden side af Konglor grotten
9 Vandring omkring Hin Boun og transport til Thakhek
11 Langs den røde sti til fods eller på cykel, Vat Phou templet og ankomst til Don Khone Island
12 Don Khone Island: hike og kajak
13 Afrejse fra Laos

Dag 1 : Ankomst til Luang Prabang

Når I lander, står en chauffør klar til at køre jer til jeres hotel i Luang Prabang.

Dag 2 : Tuk tuk i Luang Prabang og Pak Ou grotten

Med tuk-tuk skal I udforske Luang Prabang og nogle af byens smukke templer. Luang Prabang har over 100 templer, og flere af disse betragtes som nogle af de smukkeste i Laos. I når selvfølgelig ikke forbi alle de smukke templer i dag, men vil blandt andet besøge Vat Xieng Thong og Vat Visoun, som er byens ældste tempel.

Senere bliver I kørt til den lille havnefront, hvor I stiger ombord på en båd, der sejler jer op af Mekong floden. Udflugtens mål er den berømte Pak Ou Grotte, der indeholder hundredvis af Buddha statuer. Fra grotten har I desuden en glimrende udsigt over Mekong floden og de frodige omgivelser. Efter besøget i grotten kan I nyde sejlturen tilbage mod Luang Prabang. Hvis I er heldige, får I mulighed for at se solen gå ned over Mekong floden.

Dag 3 : Luang Prabangs templer og Kuang Si vandfaldet

Morgenen starter med en mindre tur i Luang Prabang, hvor I besøger et eller flere af byens smukke templer og eventuelt det Royale Palads, der i dag fungerer som nationalt museum. I besøger blandt andet Vat Mai, som blev bygget i 1796 og fremviser smuk arkitektur. Derefter kører I gennem små landsbyer og forbi rismarker til Khuang Si. De lokale besøger også flittigt vandfaldene, der er opdelt i adskillige plateauer. I nyder en medbragt frokost ved vandfaldene, ligesom de lokale gør det.

Dag 4 : Luang Prabang - Vang Vieng: bådtur på Nam Song floden

I kører mod Vang Vieng og kan på vejen dertil nyde synet af de imponerende bjerge, der knejser sig over vejen. Fremme i Vang Vieng skal I med båd på en rolig sejlads ned af Nam Song floden. Her mødes I af et imponerende karstlandskab, der ikke findes mange steder i verden. Toppene kan til forveksling minde om landskabet ved Ha Long bugten i Vietnam.

Dag 5 : Vandretur til Heouysan vandfaldet

I dag venter en smuk vandretur i området omkring Vang Vieng. I bliver kørt til en lille landsby øst for Vang Vieng. Her står jeres guide klar til at lede jer på et trek igennem dalen, hvor rismarker og store kalkstensbjerge præger landsskabet. Efter I har vandret et stykke gennem dalen, begynder en tur op i bjergene. På toppen bliver man rigeligt belønnet, når man når det afsidesliggende Heouysan vandfald. Her midt i junglen er det tid til at indtage en medbragt frokost, så der er energi til resten af vandreturen. Efter måltiden fortsætter turen ned i dalen og tilbage mod den landsby, hvorfra I bliver hentet og kørt tilbage til jeres hotel.

Dag 6 : Vang Vieng - Vientiane: byrundtur

Fra Vang Vieng går turen til Vientiane, hvor I skal udforske den laotiske hovedstad. Blandt højdepunkterne på byrundturen er Vat Phra Keo, der første gang blev bygget i 1565 og siden genopført i 1942. Templet våger over en smaragd buddha og ligger fredfyldt i en smuk have. Pha That Luang - en guldbeklædt Stupa, der i dag både er et symbol for buddhismen og Laos. Og Patuxay, der er et monument, som skal minde om krigen med Frankrig. Herfra er der en panoramisk udsigt over Vientiane. Hvis tiden tillader det, besøger I også Vat Sisaket, der er byens største tempel og er bygget i "Bangkok-stil", Talat Sao markedet samt ender udflugten med en gåtur ved Mekong floden.

Dag 7 : Vientiane - Hin Boun: Baci ritualet

På den afslappende køretur fra Vietiane til Hin Boun passerer I gennem en af Laos' mest pittoreske, men mindst besøgte provinser, hvor I kan se mange dramatiske kalkstensformationer. Undervejs besøger I en stupa fra det 15. århundrede, et marked hos en bjergstamme, og I får rigelige muligheder for at tage mindeværdige billeder til fotoalbummet. Sent på eftermiddagen ankommer I til Hin boun og her venter en spændende oplevelse. I deltager i en traditionel Baci-ceremoni, som foregår i et pælehus lavet af træ og bambus. Ritualet, som er dybt forankret i alle laotere, bliver udført i forbindelse med overgangsritualer eller for at byde gæster velkommen. Meningen med ritualet er at bringe held til sjælen, eller rettere til sjælene, da laoterne tror på, at alle mennesker har 32 sjæle. Efter ritualet nyder I en fælles drink og har mulighed for at stille alle de spørgsmål, I måtte have om ritualet.

Dag 8 : Den anden side af Konglor grotten

I begynder dagen med at sejle igennem Konglor grotten. Strækningen på 7.5 kilometer er en af de længste underjords passager i verden. På den anden side af grotten bliver I samlet op af en toktok (en lokal traktor), der kører jer til den lille landsby Tan Khankeo for foden af områdets kalkstensbjerge. Byen består primært af landmænd og fiskere. I bliver budt indendørs af en venlig lokal familie, og her nyder I et klassisk laotisk måltid. Derefter bliver I akkompagneret af en eller flere af landsbyens beboere på en vandretur til en smuk grotte. Turen går gennem små landsbyer og rismarker og tager tre til fire timer. I ender ved Konglor grotten. Her sejler I tilbage gennem grotten mod jeres hotel.

Dag 9 : Vandring omkring Hin Boun og transport til Thakhek

Nyd det fantastiske landskab på en formiddagsvandretur i den smukke natur i Khamouan provinsen. I går gennem tobaksmarker eller rismarker alt efter sæsonen og overalt knejser kalkstensbjergene over markerne. På vejen støder I sandsynligvis ind i bønderne, der er på vej i marken, eller børn, der er på vej i skole. Målet for vandringen er Bang Konglor landsbyen, hvor I oplever det daglige liv ved Nam Hinboun floden. Efter jeres vandretur går turen med bil til Thakhek, hvor I skal overnatte.

Dag 10 : Talat Lak Sawng markedet og videre til Pakse

Om morgenen besøger I det lokale, farverige Talat Lak Sawng markedet. Her får I tid til at udforske alle boderne, indsnuse de forskellige dufte og mærke stemningen på et laotisk marked. Derefter er der en længere køretur til Pakse. Læn jer tilbage og nyd landskabet.

Dag 11 : Langs den røde sti til fods eller på cykel, Vat Phou templet og ankomst til Don Khone Island

Dagen begynder med enten 3-4 timers vandring eller af 1.5-2 timers cykling for at udforske Champasak provinsen. På turen er der rig mulighed for at opleve naturen, der blandt andet består af store rismarker og bjerge. I følger den røde sti, der starter i bycentrum og fører jer gennem tre landsbyer, som titter frem i det smukke landskab. Langs den støvede vej støder I på vandbøfler, der fra deres mudderhuller betragter de passerende, og forbi marker, hvor de lokale passer deres afgrøder.

Derefter køres I til Vat Phou templet, der er et spændende arkitektonisk, præ-angkor tempel. Templet bærer minder om, at regionen engang var en del af Tchen-La kongeriget i Khmer nationen. Efter I har set templet, er der frokost på en lokal restaurant, inden I bliver kørt til Ban Phiengdy. Herfra krydser i Mekong floden i båd for at komme til Khong Island.

Dag 12 : Don Khone Island: hike og kajak

Fra den nordlige havn på Don Det Island samler i jeres kajakudstyr op og bliver briefet omkring sikkhed på en kajaktur. Derefter springer I i kajakken og padler sammen med en lokal guide blandt de 4000 øer mod Don Exom. Når I ankommer til den lille by, går I en tur gennem rismarkerne til Hue Etu vandfaldet. Efter at have set det smukke vandfald, går I til stranden, hvor jeres kajak venter jer. I følger strømmen, indtil I ankommer til Ban Hang Khone. Her kan I, hvis I er heldige se Irrawaddy floddelfinen i sit naturlige habitat.

Dag 13 : Afrejse fra Laos

I krydser igen Mekong floden og kører sydpå til Pa Peng Falls tæt ved grænsen til Cambodia. Her fisker de lokale i de enorme vandmængder, og det er tydeligt, at det ikke er et job for de uerfarne. Derefter køres i til Pakse lufthavn, der er slutpunktet for jeres Laos rejse i denne omgang.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 17.504,00 pr. person

Varighed: 13 dage / 12 nætter

Inkluderet

* 8 overnatninger på trestjernede hoteller og 4 overnatninger på tostjernede hoteller med morgenmad
* Alle de beskrevede udflugter med engelsktalende guide
* Al landtransport
* 7 * frokost

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Da udflugter og transport er arrangeret med privat guide for den bedst mulige oplevelse, er der gode besparelser, hvis I er en lille familie eller et par hold venner (4 personer eller derover), der rejser sammen.

Ikke Inkluderet

* Fly
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

12945 310119 ET

Andre rejseforslag

Laos' højdepunkter

Tag til Laos og oplev de helt store højdepunkter! Nyd det autentiske Luang Prabang, tag et dyp i tur…