Loading…

Aktive Colombia

Den perfekte Colombia rejse til de aktive! Rejsen byder på cykling og vandring i Colombias smukke landskaber.

Rejs ud på denne Aktive Colombia rejse, hvor I både oplever Stillehavskysten, den Caribiske kyst, jungle, storbyer og hyggelige 'pueblas'. Rejsen starter i Bogota, Colombias pulserende hovedstad. Her tager I først på en cykeltur rundt i byens gader og dagen efter tager I på dagstur til den fantastiske nationalpark Chingaza. Næste destination er Barichara, hvor I stopper ved en kaffefarm, udforsker byens brostensbelagte gader og går den smukke vandreture til den nærtliggende landsby Guane. Herfra hopper I på et indenrigsfly til Medellin, byen med det evige forår. En lokal guide viser jer rundt i byen og fortæller om den fantastiske transformation Medellin har gennemgået i de sidste par årtier.

På vestkysten indlogeres i på et bæredygtigt øko-lodge, omgivet af frodig jungle og helt ned til det klare stillehav. I kan bruge dagene på at trekke til vandfald og blive guided rundt i junglen. Alle måltiderne spises på lodgen, tilberedt af de lækre, lokale råvarer. I bytter Stillehavskysten ud med den Caribiske, hvor første destination er Santa Marta. Efter en enkelt nat hentes I af en guide, der tager jeg på et af turens højdepunkter, et 4 dages trek til tempelbyen Teyuna - også kendt som Ciudad Perdida! Med ømme ben indlogeres I på et lækkert øko-lodge i smukke Tayrona Nationalpark.

Denne rejse har mere fokus på at være aktiv end på afslapning. Ønsker I flere stranddage til sidst, kan dette naturligvis arrangeres. Det kunne f.eks. være på en af de skønne Caribiske øer, der med sit azurblå hav garanterer afslapning.

Dag 1 : Ankomst til Bogota

Velkommen til Colombia! Ved ankomsten til Bogota bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel, hvor I har tre overnatninger.

Dag 2 : Bike Tour Ciclovia, Markets Botero & Gold Museum

I dag skal Bogotá udforskes på cykel via deres Ciclovia, som er tilgængelig på søndage og hellidage, hvor over 200 km veje lukkes ned for cyklister og fodgængere. Nyd den lokale oplevelse gennem Bogotas kvarterer, forbi lokale markeder og besøg ved Guldmuseet og Botero museet. Der sluttes af i det historiske kvarter Candelaria. Guldmusset er lukket på mandage og Botero museet på tirsdage.

Dag 3 : Chingaza Nationalpark Hike

Dagens udflugt går mod Chingaza nationalpark. Parken er vigtig for Bogota, da 80 procent af byens drikkevand kommer herfra. Området er smukt, og I skal vandre gennem det bakkede terræn forbi søer og Frailejon-træer. Nogle af parkens søer er en del af El Dorado legenden, men det vil vi lade guiden forklare mere om. Nationalparken er desuden hjemsted for bjørne, pumaer, rådyr og 180 fugle arter. Det kuperede terræn varierer fra 800-4.000 højdemeter.

Dag 4 : Bogota -> Kaffefarm & Chicamocha -> Barichara

I flyver til Bucaramanga lufthavn hvorI hentes og køres til Barichara. Men før I krydser floden, besøger I Mesa de los Santos og Hacienda El Roble, en kaffeejendom med mere end 100 års tradition for at producere noget af verdens fineste kaffe, her kan I lære om produktionsprocessen for Mesa de Los Santos Coffee og nyde smagen og duften af de mange sorter. Tid til frokost (ikke inkluderet). Bagefter besøger I Chicamocha og krydser en af de dybeste kløfter i verden fra den ene side til den anden i en svævebane. I kan også beundre de arkæologiske genstande fra forskellige indfødte kulturer i Colombia på Guane museet og lære om historien. Derefter fortsætter I det stidste stykke til Barichara.

Dag 5 : Vandretur: Camino Real til Guane

En del af sporet til Guane er en del af gamle 'Camino de Herradura'. Det blev oprindeligt bygget af Guanes oprindelige folk og senere anvendt af spanierne. De gamle brolagte stier blev sidst restaureret i 1864 af den tyske George von Lenguerke. Det meste af turen går ned af bakke og går igennem en smuk dal. Turen byder på nogle fantastisk udsigter kombineret med rolige omgivelser. Stien krydser nogle steder vejen, men elles fornemmer man at være ét med naturen. Efter omkring halvanden times tid synes man næsten bogstaveligt at snuble over den lille landsby Guane.

Senere på dagen tager I på byrundrundtur i Barichara. I vandrer rundt i de brostensbelagte gader og passerer bahareque bygningerne og stenmonumenterne, som er lavet af Barichara kunstnere. 

Dag 6 : Barichara -> Medellin

I bliver kørt til Bucaramanga lufthavn og flyver derfra til Medellín. Her bliver I samlet op og kørt til jeres hotel. Resten af dagen kan bruges til at gå på opdagelse på egen hånd i Medellín.

Dag 7 : Medellin: Byrundtur

Engang var Medellín en af de farligste byer i verden. Pablo Escobar var "konge" i byen og hans narkokartel dominerede overalt. Efter Escobars død i 1993 fortsatte narkobaronerne med at kæmpe om herredømmet i byen - lige indtil 2002, hvor en række lokale politikere besluttede sig for, at nu måtte det stoppe. Der blev investeret i infrastruktur og uddannelse - især blandt byens fattigste - og byen er nu mere sikker end nogensinde.

I dag kaldes Medellin for byen med det evige forår, grundet det milde klima. I oplever mange af de spændende seværdigheder, mens I lærer om byens imponerende forandring. Især Communa 13, med sine smalle, stejle gader og utallige vægmalerier vil efterlade et indtryk.

Dag 8 : Medellin -> Nuqui

I dag flyver I til Nuqui. I bliver bragt til og hentet i lufthavnene. De næste dage skal I bo på en af Colombias hyggeligste ecolodges, der ligger lige ud til Stillehavet. Herfra har i nem adgang til både vand, vild jungle og vandreture. Og så har stedet oven i købet fokus på bæredygtighed og lokal udvikling, så I er så godt som garanteret en autentisk colombiansk oplevelse her.

Dag 9 : Hike til en lokal landsby

I vandrer langs den øde strand til en lokal landsby, hvor I får et indblik i dagligdagen ved Stillehavet og junglen. I landsbyen får I også mulighed for at slappe af midt i junglen i Nuquí's varme kilder.

Dag 10 : Vandfaldshike

I vandrer gennem junglen og guiden vil forklare om den spændende tropiske flora og fauna undervejs. Ved ankomst til det dejlige Love vandfald er der mulighed for at tage en dukkert og slappe af inden I vandrer retur. Tilbage på hotellet får I serveret frokost og har eftermiddagen fri til at bruge, som I vil.

Dag 11 : Nuqui -> Santa Marta

I flyver fra Nuqui ved stillehavskyste til Santa Marta. Her bliver I kørt til jeres hotel og har derefter resten af dagen fri til at udforske området.

Dag 12 : Ciudad Perdida: Trekkets start

I kører fra Santa Marta i jeep til den lille landsby Mamey. Her spiser I frokost, inden det er på tide at snøre vandrestøvlerne og begynde jeres hike mod dagens base. Turen tager cirka tre timer og aftensmaden føles særdeles velfortjent, når man sidder i skæret fra stearinlysene under en forhåbentligt klar stjernehimmel.

Dag 13 : Ciudad Perdida: Det udfordrende trek

I dag venter en af de mest udfordrende vandredage, hvor Buritaca-floden skal krydses ikke mindre end ni gange. Der vil selvfølgelig være tid til at hvile undervejs og nyde frugt og snacks og de smukke omgivelser. Undervejs i dag kommer I også forbi en lokal indianer-landsby. Der er ca. 7-8 timers vandring, som fører jer til nattens hvil, og det er nok de færreste, der vil få problemer med at falde i søvn.

Dag 14 : La Ciudad Perdida

Tidligt om morgenen er der afgang, så I kan komme frem til turens mål, ruin-komplekset La Ciudad Perdida. Der er ikke meget tilbage af den oprindelige by, men omgivelserne gør stedet helt unikt. Turen op til selve La Ciudad Perdida går blandt andet via 1.200 trappetrin i forskellige størrelser - så når det bliver aften kan benene højest sandsynligt mærkes. Oppe fra La Ciudad Perdida giver den skønne udsigt til tæt jungle og bakket terræn en helt speciel atmosfære. Der vil være ca. 3,5 timer til at udforske den tidligere by og lære om stedets forgange betydning og størrelse.

Dag 15 : Ciudad Perdida -> Tayrona Nationalpark

Det er tid til at vende tilbage til civilisationen. Efter ca. syv timers vandren ned gennem junglen kommer I retur til landsbyen Mamey, hvorfra I bliver kørt til Tayrona Nationalpark.

Dag 16 : Tayrona National Park

Turen går i dag til en af Colombias smukkeste nationalparker, Tayrona. I kører til Cañaveral, hvorfra I starter vandreturen gennem skov vegetationen og de forskellige mikro-klimaer rige på fugleliv. Måske I spotter en abe eller to i trætoppene. Efter ca. 45 minutter ankommer I til Arrecifes stranden, en af nationalparkens mest sceneriske strande. I fortsætter turen til La Piscina, en naturlig stille strand, som er ideel at tage en dukkert eller snorkle fra. Der fortsættes til El Cabo de San Juan de Guía, hvor I har fritid til at nyde strandlivet. Om eftermiddagen går turen retur til Cañaveral, hvorfra I kører retur til jeres hotel.

Dag 17 : Tayrona til Santa Marta Lufthav

Rejsen er nået til sin ende, og I bliver kørt til lufthavn i Santa Marta, hvorfra I starter flyveturen hjemad.


Priser og varighed

Priser fra: : 21.306,00 kr. pr. person

Varighed: 17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* Al landstransport
* 16 nætter på 3* hoteller
* 16x morgenmad, 6x frokost, 6x aftensmad
* x8 udflugter med engelsktalende guide
* Ciudad Perdida Trek 3n/4d

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Indenrigsfly x5
* Øvrige måltider
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

CP665 300823 NEP

Andre rejseforslag

Chile & Påskeøen

Påskeøen ligger midt i Stillehavet omtrent 3600 km vest for Chile. Vi har derfor sammensat en rejse,…

Bolivias Højdepunkter

Oplev Bolivia på denne rundrejse til en række af landets højdepunkter. Der er betagende natur i bjer…

Monserrat Galapagos Cruise 7 Dage

Tag med på dette spændende krydstogt mellem Galapagosøerne på en førsteklassesyacht, Monserrat.