Loading…

Aktive Colombia

Den perfekte Colombia rejse til de aktive! Rejsen byder på cykling og vandring i Colombias smukke landskaber.

Rejs ud på denne Aktive Colombia rejse, hvor I både oplever Stillehavskysten, den Caribiske kyst, jungle, storbyer og hyggelige 'pueblas'. Rejsen starter i Bogota, Colombias pulserende hovedstad. Her tager I først på en cykeltur rundt i byens gader og dagen efter tager I på dagstur til den fantastiske nationalpark Chingaza. Næste destination er Barichara, hvor I stopper ved en kaffefarm, udforsker byens brostensbelagte gader og går den smukke vandreture til den nærtliggende landsby Guane. Herfra hopper I på et indenrigsfly til Medellin, byen med det evige forår. En lokal guide viser jer rundt i byen og fortæller om den fantastiske transformation Medellin har gennemgået i de sidste par årtier.

På vestkysten indlogeres i på et bæredygtigt øko-lodge, omgivet af frodig jungle og helt ned til det klare stillehav. I kan bruge dagene på at trekke til vandfald og blive guided rundt i junglen. Alle måltiderne spises på lodgen, tilberedt af de lækre, lokale råvarer. I bytter Stillehavskysten ud med den Caribiske, hvor første destination er Santa Marta. Efter en enkelt nat hentes I af en guide, der tager jeg på et af turens højdepunkter, et 4 dages trek til tempelbyen Teyuna - også kendt som Ciudad Perdida! Med ømme ben indlogeres I på et lækkert øko-lodge i smukke Tayrona Nationalpark.

Denne rejse har mere fokus på at være aktiv end på afslapning. Ønsker I flere stranddage til sidst, kan dette naturligvis arrangeres. Det kunne f.eks. være på en af de skønne Caribiske øer, der med sit azurblå hav garanterer afslapning.

Dag Beliggenhed Vis alle
1 Transfer Lufthavn til Hotel
2 Bike Tour Ciclovia, Markets Botero & Gold Museum
3 Chingaza National Park Hike
4 Transfer Hotel - Lufthavn
5 Camino Real Til Guane
6 Barichara - Bucaramanga Lufthavn
7 City Tour - the Transformation of Medellin
8 Transfer Hotel - Lufthavn
12 Trekkets start
16 Tayrona National Park Fd
17 Tayrona til Santa Marta Lufthavn

Dag 1 : Ankomst til Bogota

Velkommen til Colombia! Ved ankomsten til Bogota bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel, hvor I har tre overnatninger.

Dag 2 : Bike Tour Ciclovia, Markets Botero & Gold Museum

I dag skal Bogotá udforskes på cykel via deres Ciclovia, som er tilgængelig på søndage og hellidage, hvor over 200 km veje lukkes ned for cyklister og fodgængere. Nyd den lokale oplevelse gennem Bogotas kvarterer, forbi lokale markeder og besøg ved Guldmuseet og Botero museet. Der sluttes af i det historiske kvarter Candelaria. Guldmusset er lukket på mandage og Botero museet på tirsdage.

Dag 3 : Chingaza Nationalpark Hike

Dagens udflugt går mod Chingaza nationalpark. Parken er vigtig for Bogota, da 80 procent af byens drikkevand kommer herfra. Området er smukt, og I skal vandre gennem det bakkede terræn forbi søer og Frailejon-træer. Nogle af parkens søer er en del af El Dorado legenden, men det vil vi lade guiden forklare mere om. Nationalparken er desuden hjemsted for bjørne, pumaer, rådyr og 180 fugle arter. Det kuperede terræn varierer fra 800-4.000 højdemeter.

Dag 4 : Bogota -> Kaffefarm & Chicamocha -> Barichara

I flyver til Bucaramanga lufthavn hvorI hentes og køres til Barichara. Men før I krydser floden, besøger I Mesa de los Santos og Hacienda El Roble, en kaffeejendom med mere end 100 års tradition for at producere noget af verdens fineste kaffe, her kan I lære om produktionsprocessen for Mesa de Los Santos Coffee og nyde smagen og duften af de mange sorter. Tid til frokost (ikke inkluderet). Bagefter besøger I Chicamocha og krydser en af de dybeste kløfter i verden fra den ene side til den anden i en svævebane. I kan også beundre de arkæologiske genstande fra forskellige indfødte kulturer i Colombia på Guane museet og lære om historien. Derefter fortsætter I det stidste stykke til Barichara.

Dag 5 : Vandretur: Camino Real til Guane

En del af sporet til Guane er en del af gamle 'Camino de Herradura'. Det blev oprindeligt bygget af Guanes oprindelige folk og senere anvendt af spanierne. De gamle brolagte stier blev sidst restaureret i 1864 af den tyske George von Lenguerke. Det meste af turen går ned af bakke og går igennem en smuk dal. Turen byder på nogle fantastisk udsigter kombineret med rolige omgivelser. Stien krydser nogle steder vejen, men elles fornemmer man at være ét med naturen. Efter omkring halvanden times tid synes man næsten bogstaveligt at snuble over den lille landsby Guane.

Senere på dagen tager I på byrundrundtur i Barichara. I vandrer rundt i de brostensbelagte gader og passerer bahareque bygningerne og stenmonumenterne, som er lavet af Barichara kunstnere. 

Dag 6 : Barichara -> Medellin

I bliver kørt til Bucaramanga lufthavn og flyver derfra til Medellín. Her bliver I samlet op og kørt til jeres hotel. Resten af dagen kan bruges til at gå på opdagelse på egen hånd i Medellín.

Dag 7 : Medellin: Byrundtur

Engang var Medellín en af de farligste byer i verden. Pablo Escobar var "konge" i byen og hans narkokartel dominerede overalt. Efter Escobars død i 1993 fortsatte narkobaronerne med at kæmpe om herredømmet i byen - lige indtil 2002, hvor en række lokale politikere besluttede sig for, at nu måtte det stoppe. Der blev investeret i infrastruktur og uddannelse - især blandt byens fattigste - og byen er nu mere sikker end nogensinde.

I dag kaldes Medellin for byen med det evige forår, grundet det milde klima. I oplever mange af de spændende seværdigheder, mens I lærer om byens imponerende forandring. Især Communa 13, med sine smalle, stejle gader og utallige vægmalerier vil efterlade et indtryk.

Dag 8 : Medellin -> Nuqui

I dag flyver I til Nuqui. I bliver bragt til og hentet i lufthavnene. De næste dage skal I bo på en af Colombias hyggeligste ecolodges, der ligger lige ud til Stillehavet. Herfra har i nem adgang til både vand, vild jungle og vandreture. Og så har stedet oven i købet fokus på bæredygtighed og lokal udvikling, så I er så godt som garanteret en autentisk colombiansk oplevelse her.

Dag 9 : Hike til en lokal landsby

I vandrer langs den øde strand til en lokal landsby, hvor I får et indblik i dagligdagen ved Stillehavet og junglen. I landsbyen får I også mulighed for at slappe af midt i junglen i Nuquí's varme kilder.

Dag 10 : Vandfaldshike

I vandrer gennem junglen og guiden vil forklare om den spændende tropiske flora og fauna undervejs. Ved ankomst til det dejlige Love vandfald er der mulighed for at tage en dukkert og slappe af inden I vandrer retur. Tilbage på hotellet får I serveret frokost og har eftermiddagen fri til at bruge, som I vil.

Dag 11 : Nuqui -> Santa Marta

I flyver fra Nuqui ved stillehavskyste til Santa Marta. Her bliver I kørt til jeres hotel og har derefter resten af dagen fri til at udforske området.

Dag 12 : Ciudad Perdida: Trekkets start

I kører fra Santa Marta i jeep til den lille landsby Mamey. Her spiser I frokost, inden det er på tide at snøre vandrestøvlerne og begynde jeres hike mod dagens base. Turen tager cirka tre timer og aftensmaden føles særdeles velfortjent, når man sidder i skæret fra stearinlysene under en forhåbentligt klar stjernehimmel.

Dag 13 : Ciudad Perdida: Det udfordrende trek

I dag venter en af de mest udfordrende vandredage, hvor Buritaca-floden skal krydses ikke mindre end ni gange. Der vil selvfølgelig være tid til at hvile undervejs og nyde frugt og snacks og de smukke omgivelser. Undervejs i dag kommer I også forbi en lokal indianer-landsby. Der er ca. 7-8 timers vandring, som fører jer til nattens hvil, og det er nok de færreste, der vil få problemer med at falde i søvn.

Dag 14 : La Ciudad Perdida

Tidligt om morgenen er der afgang, så I kan komme frem til turens mål, ruin-komplekset La Ciudad Perdida. Der er ikke meget tilbage af den oprindelige by, men omgivelserne gør stedet helt unikt. Turen op til selve La Ciudad Perdida går blandt andet via 1.200 trappetrin i forskellige størrelser - så når det bliver aften kan benene højest sandsynligt mærkes. Oppe fra La Ciudad Perdida giver den skønne udsigt til tæt jungle og bakket terræn en helt speciel atmosfære. Der vil være ca. 3,5 timer til at udforske den tidligere by og lære om stedets forgange betydning og størrelse.

Dag 15 : Ciudad Perdida -> Tayrona Nationalpark

Det er tid til at vende tilbage til civilisationen. Efter ca. syv timers vandren ned gennem junglen kommer I retur til landsbyen Mamey, hvorfra I bliver kørt til Tayrona Nationalpark.

Dag 16 : Tayrona National Park

Turen går i dag til en af Colombias smukkeste nationalparker, Tayrona. I kører til Cañaveral, hvorfra I starter vandreturen gennem skov vegetationen og de forskellige mikro-klimaer rige på fugleliv. Måske I spotter en abe eller to i trætoppene. Efter ca. 45 minutter ankommer I til Arrecifes stranden, en af nationalparkens mest sceneriske strande. I fortsætter turen til La Piscina, en naturlig stille strand, som er ideel at tage en dukkert eller snorkle fra. Der fortsættes til El Cabo de San Juan de Guía, hvor I har fritid til at nyde strandlivet. Om eftermiddagen går turen retur til Cañaveral, hvorfra I kører retur til jeres hotel.

Dag 17 : Tayrona til Santa Marta Lufthav

Rejsen er nået til sin ende, og I bliver kørt til lufthavn i Santa Marta, hvorfra I starter flyveturen hjemad.

Dag 1 : Transfer Lufthavn til Hotel

Transfer Lufthavn til Hotel

Casa Deco

Casa Deco Hotel er beliggende midt i det historiske og kulturelle centrum af Bogota, La Candelaria, så der er ikke langt til mange seværdigheder samt restauranter. Hotellet er indrettet i en ældre bygning, hvis facade er bibeholdt mens det indvendige er designet efter de italienske ejers stil med et colombiansk præg og kunst. Hotellet har 20 værelser, der alle er indrettet med hver sin farve. Værelserne er minimalistiske og hyggelige med fornødne faciliteter såsom tv, minibar, wifi, sikkerhedsboks og hårtørrer. Suiterne har egen balkon. Der er en stor terrasse, hvor man kan nyde solen samt udsigten over kvarteret. Der er desuden en bar, te salon samt morgenmadssal.

Dag 2 : Bike Tour Ciclovia, Markets Botero & Gold Museum

Bike Tour Ciclovia, Markets Botero & Gold Museum

I dag skal Bogotá udforskes på cykel via deres Ciclovia, som er tilgængelig på søndage og hellidage, hvor over 200 km veje lukkes ned for cyklister og fodgængere. Nyd den lokale oplevelse gennem Bogotas kvarterer, forbi lokale markeder og besøg ved Guldmuseet og Botero museet. Der sluttes af i det historiske kvarter Candelaria. Guldmusset er lukket på mandage og Botero museet på tirsdage.

Dag 3 : Chingaza National Park Hike

Chingaza National Park Hike

Der køres ud af byen mod savannen, hvor I vil besøge Chingaza nationalpark med paramo natur.

Parken som er på 53.000 hektar er vigtig for Bogota, da 80 % af byens drikkevand kommer herfra. Området er smukt og I vil vandre gennem et bakket terræn forbi søer og Frailejon-træer. Nogle af parkens over 40 søer er en del af El Dorado legenden, som guiden vil forklare mere om. Stedet er desuden hjemsted for et utroligt dyreliv. Her bor bjørne, pumaer, rådyr, 180 fugle arter og mange flere hjemmehørende dyr. Højden går fra 800-4.000 meters højde over havet. Nyd den mytiske flora og fauna på en bahagelig vandretur.

 

Dag 4 : Transfer Hotel - Lufthavn

Transfer Hotel - Lufthavn

FLY TIL BUCARAMANGA

Bucaramanga - Kaffefarm & Chicamocha - Barichara

I hentes i Bucaramanga lufthavn og køres til Barichara, hvor I overnatter. Men før I krydser floden, besøger I Mesa de los Santos og Hacienda El Roble, en kaffeejendom med mere end 100 års tradition for at producere noget af verdens fineste kaffe, her kan I lære om produktionsprocessen for Mesa de Los Santos Coffee og nyde smagen og duften af de mange sorter. Tid til frokost (ikke inkluderet). Bagefter besøger I Chicamocha og krydser en af de dybeste kløfter i verden fra den ene side til den anden i en svævebane. I kan også beundre de arkæologiske genstande fra forskellige indfødte kulturer i Colombia på Guane museet og lære om historien. Derefter fortsætter I det stidste stykke til Barichara.

Varighed: 8-9 timer ca.

Achiotte Boutique

Dette fantastiske boutique hotel ligger i hjertet af Barichara og har blot 9, unikt indrettede værelser. Hotellet er en restaureret, ældre bygning i kolonial byggesstil - naturligvis hvid malet, i samme stil som resten af hyggelige Barichara. Hotellet har desuden en hyggelige have, hvoraf flere af værelserne har udsigt til.

Dag 5 : Camino Real Til Guane

Camino Real Til Guane

En del af sporet til Guane er en del af gamle 'Camino de Herradura', der gik gennem landskabet fra Giron, der i dag nærmest er en kolonial forstad til Bucaramanga og til Barrancabermeja på bredden af Río Magdalena.

Det blev oprindeligt bygget af Guanes oprindelige folk og senere anvendt af spanierne. De gamle brolagte stier blev sidst restaureret i 1864 af den tyske George von Lenguerke.

Starten på stien udgår ikke langt fra det centrale torv, der findes en stenplade, som markerer starten på stien til den maleriske landsby Guane.

Det meste af turen går ned af bakke og går igennem en smuk dal. Turen byder på nogle fantastisk udsigter kombineret med rolige omgivelser. Stien krydser nogle steder vejen, men elles fornemmer man at være ét med naturen.

Efter omkring halvanden times tid synes man næsten bogstaveligt at snuble over den lille landsby Guane.

Guane er en mindre version af Barichara, så tag på en slentretur rundt om pladsen og de tilstødende gader og mød den venlige lokalbefolkning, som dvæler på en parkbænk under træernes skygge.

Man kan tage en frokost eller bare se livet gå sin gang omkring den centrale plads. Byen synes som en hyggelig lille tidslomme, der sætter hele turen i perspektiv.

Byrundtur i Barichara

Barichara er en af Colombias smukkeste byer, kendt som et ikonisk eksempel på kolonitidens arkitektur og er desuden en oase af ro. I vandrer rundt i de brostensbelagte gader og passerer bahareque bygningerne og stenmonumenterne, som er lavet af Barichara kunstnere. Blomster vælter ud fra terrasser og balkoner og op på facader og træporte og pynter på de brostensbelagte gader, der stiger stejlt op til byens kapel. Udsigten fra kapelpladsen og parken ved siden af over Baricharas landskab, Rio Suarez dalen og byens hav af lerklinede tage er simpelthen betagende. Inkluderet i denne halvdags byrduntur er en engelskstalende guide og entré til de seværdigheder, I besøger (kulturcenter, håndværksværksted, værksted for fiberpapir).

Dag 6 : Barichara - Bucaramanga Lufthavn

Barichara - Bucaramanga Lufthavn

Turen varer 3-4 timer

FLY TIL MEDELLÍN

Transfer Lufthavn - Hotel

Rango Boutique

Rango er et moderne og unikt designet boutique hostel placeret i det skønne område El Poblado i Medellin. Dette boutique hostel har en pool på taget med en fantastisk udsigt over Medellin. Der tilbydes både private værelser og fælles sovesale, der giver en social atmosphære i fælles områderne.

Dag 7 : City Tour - the Transformation of Medellin

City Tour - the Transformation of Medellin

Dagens tur tager jer gennem Medellin farverige og omskiftelige historie fra spansk landsby over guld- og kaffehovedstad til narkobaronerne hjemsted - og til det Medellín, man kender i dag.

Engang var Medellín en af de farligste byer i verden. Pablo Escobar var "konge" i byen og hans narkokartel dominerede overalt. Efter Escobars død i 1993 fortsatte narkobaronerne med at kæmpe om herredømmet i byen - lige indtil 2002, hvor en række lokale politikere besluttede sig for, at nu måtte det stoppe. Der blev investeret i infrastruktur og uddannelse - især blandt byens fattigste - og byen er nu mere sikker end nogensinde.

I dag kaldes Medellin for byen med det evige forår, grundet det milde klima. I oplever mange af de spændende seværdigheder, mens I lærer om byens imponerende forandring. Især Communa 13, med sine smalle, stejle gader og utallige vægmalerier vil efterlade et indtryk.

 

Dag 8 : Transfer Hotel - Lufthavn

Transfer Hotel - Lufthavn

FLY TIL NUQUI

Transfer Lufthavn - Hotel

La Kuka

Dette bæredygtige øko-lodge er fantastisk beliggende ved stillehavskysten, omgivet af jungle. Lodgen kører 100% på sol-energi og har indrettet værelserne i harmoni med stranden og junglen. Når I bor på La Kuka er der dagligt 3 måltider indkluderet, der er tilberedt på skønne, lokale råvarer.

Dag 9 : Local Village Hike

Local Village Hike

I vandrer langs den øde strand til en lokal landsby, hvor I får et indblik i dagligdagen ved Stillehavet og junglen. I landsbyen får I også mulighed for at slappe af midt i junglen i Nuquí's varme kilder.

Dag 10 : Hike To Love Waterfall

Hike To Love Waterfall

I vandrer gennem junglen og guiden vil forklare om den spændende tropiske flora og fauna undervejs. Ved ankomst til det dejlige Love vandfald er der mulighed for at tage en dukkert og slappe af inden I vandrer retur. Tilbage på hotellet får I serveret frokost og har eftermiddagen fri til at bruge, som I vil.

Dag 11 : Transfer Hotel - Lufthavn

Transfer Hotel - Lufthavn

FLY TIL MEDELLÍN

FLY TIL SANTA MARTA

Transfer Lufthavn - Hotel

Casa Verde

Beliggende i Santa Martas historiske centrum i en bygning fra 1920 bygget op om en gårdhave. Hotellet har ni pæne værelser som er individuelt indrettet i en caribisk lys stil med fornødne faciliteter. Der er en gårdhave og en lille pool på hotellet. Et virkelig charmerende og gennmeført hotel.

Dag 12 : Trekkets start

Trekkets start

Der køres i jeep til den lille landsby, Mamey ca. 2,5 times kørsel fra Santa Marta. I spiser frokost i landsbyen, inden det er på tide at snøre vandrestøvlerne godt til og vandre cirka tre timer til dagens base, hvor der camperes for natten. Aftensmaden føles særdeles velfortjent, når man sidder i stearinlyset og pandelampernes skær under en forhåbentlig fin stjernehimmel.

Lost City Camp

Nætterne på trekket består i forskellige, pæne men basic camps. Her sover I typisk i køjesenge med myggenet. Der er fælles bad og toilet, der deles med trekkets andre gæster.

Dag 13 : Det udfordrende trek

Det udfordrende trek

I dag venter en af de mest udfordrende vandredage, hvor Buritaca-floden skal krydses ikke mindre end ni gange. Der vil selvfølgelig være tid til at hvile undervejs og nyde frugt og snacks og de smukke omgivelser. Undervejs i dag kommer I også forbi en lokal indianer-landsby. Der er ca. 7-8 timers vandring, som fører jer til nattens hvil, og det er nok de færreste, der vil få problemer med at falde i søvn.

Dag 14 : La Ciudad Perdida

La Ciudad Perdida

Tidligt om morgenen er der afgang, så I kan komme frem til turens mål, ruin-komplekset La Ciudad Perdida. Der er ikke meget tilbage af den oprindelige by, men omgivelserne gør stedet helt unikt. Turen op til selve La Ciudad Perdida går blandt andet via 1.200 trappetrin i forskellige størrelser - så når det bliver aften kan benene højest sandsynligt mærkes. Oppe fra La Ciudad Perdida giver den skønne udsigt til tæt jungle og bakket terræn en helt speciel atmosfære. Der vil være ca. 3,5 timer til at udforske den tidligere by og lære om stedets forgange betydning og størrelse.

Dag 15 : Trekkets sidste dag

Trekkets sidste dag

Det er tid til at vende tilbage til civilisationen. Efter ca. syv timers vandren ned gennem junglen kommer I retur til landsbyen Mamey, hvorfra I bliver kørt til Tayrona Nationalpark.

Ecohabs Tayrona

Dag 16 : Tayrona National Park Fd

Tayrona National Park Fd

Turen går i dag til en af Colombias smukkeste nationalparker, Tayrona. I kører til Cañaveral, hvorfra I starter vandreturen gennem skov vegetationen og de forskellige mikro-klimaer rige på fugleliv. Måske I spotter en abe eller to i trætoppene. Efter ca. 45 minutter ankommer I til Arrecifes stranden, en af nationalparkens mest sceneriske strande. I fortsætter turen til La Piscina, en naturlig stille strand, som er ideel at tage en dukkert eller snorkle fra. Der fortsættes til El Cabo de San Juan de Guía, hvor I har fritid til at nyde strandlivet. Om eftermiddagen går turen retur til Cañaveral, hvorfra I kører retur til jeres hotel.

Dag 17 : Tayrona til Santa Marta Lufthavn

Tayrona til Santa Marta Lufthavn


Priser og varighed

Priser fra: : 23.436,00 kr. pr. person

Varighed: 17 dage / 16 nætter

Inkluderet

* 16 nætter på 3* hoteller
* 16x morgenmad, 6x frokost, 6x aftensmad
* x8 udflugter med engelsktalende guide
* Ciudad Perdida Trek 3n/4d
* Al landstransport

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøiske fly
* Indenrigsfly x5
* Øvrige måltider
* Drikkepenge
* Visum udgifter
* Rejseforsikring

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i den nævnte pris. I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres flyrejse.

CP665 300124 KJ

Andre rejseforslag

Brasiliens Højdepunkter

En forrygende rejse gennem Brasiliens åbne landskaber, underskønne natur og dyreliv, krydret med afr…

Brasilien For De Unge Og Unge Af Sind

Den perfekte Brasilien rejse til de unge og unge af sind! Denne rejse vil tage jer til majestætiske…

Kør Selv Gennem Smukke Ecuador

Fantastisk og nytænkt rundrejse gennem smukke Ecuador - i egen lejebil det meste af tiden. For even…