Loading…

2 nætter på Yacutinga Lodge

Har du ikke tiden til at tage den lange tur til Amazonas? Oplev istedet nationalparken, der omgiver et af verdens største naturvidundere, Foz do Iguaçu fra Yacutinga Lodge.
Yacutinga Lodge er en kærkommen lejlighed til at fordybe sig i den nationalpark, der omgiver et af verdens største naturvidundere, Foz do Iguaçu og samtidig stifte bekendtskab med den subtropiske jungle - et ophold der på mange måder kan erstatte den lange tur til Amazonas for de besøgende. Yacutinga Lodge og Wildlife & Nature Reserve er beliggende i Iguazu Nationalpark i det nordøstlige hjørne af Argentina på grænsen til Brasilien, - en region med store floder og frodig grøn jungle. Reservatet er på 570 ha og er en del af en 270.000 ha beskyttet regnskov delt mellem Argentina og Brasilien og kendt som "den grønne korridor". I den subtropiske regnskov er der identificeret over 2000 forskellige planter samt 4000 arter fugle, dyr og reptiler.

Yacutinga Lodge er bygget af naturlige materialer, store sten og træ, der er samlet i området fra naturligt fældede træer. Lodgen følger landskabet og er bygget i harmoni med den omgivende jungle. Hovedbygningen skal opleves. Her er højt til loftet og en speciel atmosfære. Her finder man receptionen, indendørs restaurant, et lille bibliotek og en bar, hvorfra der er en smuk udsigt ned over området. Går man fra hovedbygningen ned ad den brede trætrappe, kommer man til en have, hvor man finder en udendørs bar og BBQ restaurant, swimmingpool og en have med naturmedicinske planter. Det er herfra de selv-guidede ture udgår på en "cat-trail", der er en gangbro i trætopshøjde, hvorfra man kan observere trætoppene af den omgivende jungle. Lodgen består af 10 separate, rustikke bygninger kaldet "sommerfugle". Hver "sommerfugl" består af 4 rustikke værelser på 42 m2 med veranda og eget badeværelse med varmt vand. Om vinteren opvarmes værelserne af en hyggelig kamin.

Et lokalt foretagende i pagt med naturen
Yacutinga er i sandhed bygget med øje for bevarelse af naturen med et minimum "impact". Her er kun ansat lokal arbejdskraft, og herved uddannes den lokale befolkning i naturbevarelse, samtidig med det giver brød på bordet i en ellers fattig egn af Argentina. Al jagt og andre aktiviteter, der kan have en skadelig indvirkning på naturen er forbudt. Lodgen indsamler truede planter og det kombineres med et avls program, hvor man forsøger at genudsætte og relokere dyr og planter, der er naturlige for området. På lodgen bruges naturligt drikkevand fra egen brønd og solopvarmet badevand, der i perioder med skyer bliver hjulpet på vej af el-vandvarmere. Vandet i swimmingpoolen er regnvand, der bliver indsamlet fra taget af hovedbygningen og renset i naturlige filtre, og alt spildevand bliver naturligt renset gennem filtersten og en rørskovs sump (rodzone anlæg).

Hovedbygningen holdes i den varme periode kold med naturlig aircondition, der hentes fra kølige jordlag, der gennem termiske systemer pumpes rundt i bygningen og holder temperaturen på mellem 15-17C. Maden er naturligvis dyrket økologisk, frugterne er fra junglen, mælk og æg er produceret på lodgen og resten kommer fra lokale landmænd i området. Ja, der er virkelig tænkt på økologien.

Man kan vælge mellem en lang række pakker på lodget - specielt om fugle, sommer fugle eller orkideer. Her kommer basispakken, som inkluderer ture og helpension.

Dag 1: Iguazu/Yacutinga
Transfer fra hotellet i Brasilien eller Argentina til pick-up stedet Raices Argentina foregår med en af vores sædvanlige samarbejdspartnere. Herfra går det gennem nationalparken i Jeep med guider fra Yacutinga. Under køreturen på ca. 2 timer vil guiden fortælle om regnskoven og alle dens forunderligheder, samt om de små landsbyer man møder på vejen.
Ved ankomst til Yacutinga er der velkomst og indkvartering. Om aftenen er der både middag og foredrag om naturen.

Dag 2: Yacutinga
Tidligt om morgenen er der morgenmad og sejltur, hvor I ror på Riacho San Fransisco, en fantastisk fotosafari og oplevelse af både flora og fauna. Efter de ca. 3 timers roning/sejltur vendes tilbage til lodget for at spise frokost.
Eftermiddagen er fri til at udforske de mange spændende stier og faciliteter omkring Yacutinga. Orkidé-stien, kolibri-projektet, poolen mm. Der organiseres også guidede ture om eftermiddagen, som man kan tage med på. Om aftenen er der aftensmad og gåtur i den mørke jungle, som er fascinerende ved denne tid også.

Dag 3: Yacutinga/Iguazu
Morgenmad og lidt fritid til at nyde området endnu en morgen før turen hen på formiddagen går retur til Iguazu ad samme vej som man kom.
Ikke tilgængelig

Priser og varighed

Priser fra: : kr. 4.606,00 pr. person

Varighed: 3 dage / 2 nætter

Inkluderet

* Transport fra Iguazú til Yactinga Lodge t/r
* 2 overnatninger på Yacutinga Lodge
* 2 X middag, 1 X frokost og 2 X morgenmad
* Ture som nævnt

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

01854 301219 S

Andre rejseforslag

Colombia Grupperejse

På denne grupperejse skal I på opdagelse i det autentiske Colombia, hvor I bl.a. skal opleve smukke…

Colombias natur og kulturskatte

Oplev Colombias imponerende natur og udforsk landets kulturskatte. Rejs bl.a. til Villa de Leyva, Sa…

Bolivias Natur & Kultur

Besøg den pulserende by La Paz, udforsk de gamle inkamyter på Solens Ø i Titicaca-søen, trek igennem…