Loading…

Ø-hopping og trekking på Cabo Verde

Tag på ø-hop og trekking på Kap Verde. På denne rundrejse vises det bedste af Kap Verde frem - altsammen krydret med lette trekking- og vandreture. Besøg 6 af landets i alt 9 øer på en 17 dages rundrejse.

Dag 1 (lørdag): Ankomst til Praia og transfer til jeres hotel
Dag 2: Transfer til lufthavn og fly til Fogo, overnatning
Dag 3: Udflugt til Chá das Calderas hvor der overnattes
Dag 4: Trekking til vulkanen Pico 2.830 m, det højeste punkt på øerne
Dag 5: Trekking fra Chá das Caldeiras til Mostero og transport til hotel
Dag 6-8: Færgen til Brava og 2 dages ophold på blomsterøen
Dag 8-9: Fly til São Vicente og ophold 2 nætter i Cabo Verdes kulturperle
Dag 10-12: Færgen til Santo Antão trekking med udgangspunkt i hotel
Dag 13: Færgen retur São Vicente og 1 overnatning
Dag 14-16: Fly til Øen Sal og to dages badeferie inden hjemrejsen
Dag 17: Retur rejsen foregår natten mellem 16. og 17.dagen
Dag Beliggenhed Vis alle
1 Ankomst til Kap Verde
2 Med fly til Fogo
3 Fogo
4 Bestigning af vulkanen Pico da Fogo
5 Vandretur til Mosteiros
6 Med færgen til Brava
7 Trekking på Brava
8 Retur til Fogo og videre til São Vicente
10 Med færge til Santo Antão
11 Trekking i vulkan krater
12 Afslapning på Santo Antão
13 Riveira Grande - Porto Novo
14 Med fly til Sal
16 Afrejse

Dag 1 : Ankomst til Kap Verde

Ved ankomsten til Kap Verde bliver I mødt af en repræsentant, som sørger for transport til jeres hotel i Praia.

Dag 2 : Med fly til Fogo

I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen. Herfra flyver I til den lille vulkan-ø Fogo, hvor der køres til hotellet. Hotellet ligger i den lille hyggelige by São Felipe, og det er nu tid til at se nærmere på byen og dens sorte strande.

Dag 3 : Fogo

Guiden kommer forbi hotellet og der køres nu mod Chá das Calderas. Turen går næsten lodret op af bjerget. Mens luften langsom bliver koldere, når man indkørslen til nationalparken med en forrygende udsigt tilbage mod havet og det måneagtige landskab indrammet af den forrevne kraterkant og med den sorte vulkan, Pico do Fogo knejsede ovenover det hele.

Den første del af turen ind i parken hensætter den besøgende med en følelse af, at minibussen er byttet ud med et månelandingsfartøj, der bevæger sig hen af den toppede brostensvej lavet af den lokale basalt. Kikker man igen mod Pico, kan man de fleste formiddage se små støvskyer stige op fra nogle små prikker. Dette er vandrer på vej tilbage til kraterets bund, surfende på vandresko ned gennem asken. Stopper man og går på de størknede lavaflader, ser man, at nogle er foldet sammen som tov og andet er forrevne toppe. Nogle af disse flader stammer fra det seneste udbrud i 1995.

Dag 4 : Bestigning af vulkanen Pico da Fogo

Idag bestiger I vulkanen Pico da Fogo, der med sine 2.830m skyder op midt i krateret. I står rigtig tidligt op og bestiger vulkanen, således at man kan opleve solopgangen fra toppen. De modige kan stå på "aske-board" ned, mens resten kan løbe ned i gennem den sorte aske. Der overnattes igen i krateret.

Dag 5 : Vandretur til Mosteiros

Nedstigningen fra Caldeiraen til Atlanterhavet byder på imponerende panorama udsigter. I begynder med at krydse Caldeiraens vulkanske landskab og de små eukalyptus skove for at nå til Monte Velha. Herfra bliver landskabet frodigt og grønt på grund af passatvindene, der bringer fugtighed med sig. Turen ender i den rolige landsby Pai Antonio på Fogos nordlige kyst tæt ved Mosteiros.

Dag 6 : Med færgen til Brava

Helt nede i det sydvestlige hjørne findes øen Brava. Det er den mindste af de beboede øer og med sine kun 10 km på tværs, så er den meget hurtigt overstået på en biltur.

Færgen til Brava går sidste på dagen og velankommet går det op mod Vila Novo Sintra, hvor der overnattes i 2 nætter.

Dag 7 : Trekking på Brava

Vila Novo Sintra er udgangspunkt for en række gåture rundt på øen og alle er yderst overkommelige. Den længste er på 4,5 time. Kontakt de lokale eller en guidebog for yderlige oplysninger.

Øen har ingen badestrande, men der er et par små laguner i de forrevne klipper, hvorfra man kan bade

Dag 8 : Retur til Fogo og videre til São Vicente

Båden sejler tilbage til Fogo, og senere samme dag går flyvet via Praia til São Vicente. Igen bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel. I har nu et par dage til udforske byen på egen hånd.

I dag kan man vandre gennem gaderne med gamle portugisiske herskabshuse, toldboder og andre offentlige bygninger, der er sat i stand. Hvis man har besøgt hovedstaden Praia og haft lidt svært ved at se dens charme, så får man her en fornemmelse af at være i en by med masser af små hyggelige pladser.

Når solen går på hæld og varmen fortager sig, vrimler byen med mennesker, der går aftentur og børn, der leger på gader og pladser. På Praça Nueva spiller byens hornorkester, og lidt længere nede på den samme plads samles en lille ring af mennesker sig omkring lyden af en berimbau og de hvidklædte drenge, der udfører capoeira, en slavedans som er kommet hertil fra Afrika via Brasilien. Faktisk så hedder Praça Nueva slet ikke Praça Nueva, men Praça Amílcar Cabral efter landets frihedshelt.

Dag 10 : Med færge til Santo Antão

Dagen tager sin begyndelse med færgen fra Mindelo til Santo Antão. Den tidligere svenske færge mellem São Vicente og Santo Antâo lægger fra kaj, og i kanalen mellem de to øer skylder bølgerne, strømmen og vinden gennem strædet. Lige så snart man er klar af den beskyttende havn i Mindelo, vipper færgen - selv på en stille dag.

Vel i havn på Santo Antão i Porto Novo går det nu mod hotellet på nordsiden af øen. Først er der udsigten tilbage over São Vicente fra Pico da Cruz, der ligger i godt 1500 meter. Stedet er egentligt et vejkryds, hvor 3 veje mødes på toppen af verden. Herefter følger Cova, et gammelt krater af en udslukt vulkan, i hvis bund der dyrkes grøntager.

Fra nu af bliver vejen rigtig spændende. Det er som om, at den brolagte vej er anlagt på toppen af de mest spidse bjergkam, man kunne finde, og set fra toppen er det svært at tro, at man nogen sinde kan komme ned til kysten, man kan se i det fjerne. Der er rigtigt dybt ned til begge sider, og vejen bringer én ind i et magisk landskab, hvor selv den mest berejste kan have svært at sætte paralleller til andre steder på kloden. Traditionelle stenhuse og små terrasserede marker med sukkerrør, majs, kartofler, kantet med yuca, bananer og kaffe strækker sig mod de forrevne toppe, der knejser over øen.

Indkvartering på hotel de kommende 3 nætter.

Dag 11 : Trekking i vulkan krater

I bliver kørt fra jeres hotel til Cova, der er et meget frodigt krater fra en udslukt vulkan. I krateret finder man blandt andet en brønd, der blev bygget i 1978, som i den våde periode af året bliver brugt af lokale, der i nogle tilfælde rejser langt for at fylde vandbeholdere og fragte dem hjem på æsler. Fra Cova vandrer i af en smuk sti forbi kaffeplantager, sukkerroemarker, kålmarker, appelsintræer, vinstokke og meget mere. I gør holdt ved Senor Alfrede ved Cabo Ribeira for at få en forfriskning og nyde hans forskellige drikke. Derefter fortsætter turen forbi et væld af forskellige marker indtil i når Passagem, hvor I nyder en medbragt frokost. Senere går turen tilbage til jeres hotel.

Dag 12 : Afslapning på Santo Antão

I bliver i dag kørt tilbage til Porto Novo, hvor i checker ind på et fint resort. I kan vælge den nye kystvej, der er skåret ind i klippen langs med kysten. Jo længere man kommer mod øst, skifter landskabet igen til at blive det tørre landskab, man kender så godt fra Cabo Verde. Vejen ændrer sig fra de toppede brosten frem mod fyrtårnet, Farol Puntes Pereira de Melo, der er øernes ældste fyrtårn. Høj og æstetisk står det og forfalder på en pynt på de forrevne klipper. Herfra begynder en moderne asfaltvej med tunneller frem mod Porto Novo. Fremme på resortet kan I nyde resten af dagen ved poolen i de skønne omgivelser.

Dag 13 : Riveira Grande - Porto Novo

Med færge sejler i tilbage til Sao Vicente og checker ind på jeres hotel. Resten af dagen er fri til at nyde omgivelserne.

Dag 14 : Med fly til Sal

Der er transport til lufthavnen, hvorfra I flyver til Sal. Her mødes I igen i lufthavnen og køres til jeres hotel, hvor I har to overnatningner. Dagene her er fri til at udforske øen og nyde de flotte, gyldne strande.

Dag 16 : Afrejse

Der er transport til lufthavnen, hvorfra der er afrejse.


Priser og varighed

Priser fra: : kr. 10.271,00 pr. person

Varighed: 16 dage / 15 nætter

Inkluderet

* Alle 12 transfers fra fly eller færger
* Indenrigsfly; Praia - Fogo - São Vicente - Sal
* Færge Fogo - Brava t/r
* Færge São Vicente - Santo Antão t/r
* 15 overnatninger med morgenmad
* 4 trekking ture med guide
* 2 transfers med sightseeing

Bemærk: prisen er baseret på to personer i delt dobbeltværelse

Ikke Inkluderet

* Oversøisk flybillet
* Øvrige måltider
* Drikkevarer
* Drikkepenge

Bemærk, at flybilletter IKKE er inkluderet i priserne, men vi laver naturligvis også gerne fly til jer!

I dag ændrer priserne på flybilletter sig næsten dagligt - kampagner med priser helt i bund kommer og går, afgifter stiger og sæsoner ændres. Mange rejsende har deres egne præferencer, f.eks. indenfor en bestemt flyalliance pga. bonuspoint. Andre vil "bare have det billigste" og atter andre vil gerne flyve lidt mere komfortabelt. Der er mange faktorer, der spiller ind, og derfor har vi ikke inkluderet fly i rejseforslaget her. Vi lytter til jeres ønsker og kommer med det bedste oplæg på lige netop jeres rejse.

10947 200220 B

Andre rejseforslag

Kap Verdes sydlige øer - hiking

Oplev to af Kap Verdes sydlige øer, Santiago og Fogo. Udforsk det imponerende landskab og kom tæt på…

Kap Verdes nordlige øer - ingen stress

Udforsk Kap Verdes nordlige øer på smukke vandreture gennem det smukke landskab. Rejsen kan forlænge…