FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Grønne Borneo

Borneos udfordringer er krybskytter, træfældning, mine-arbejde og dyrkning af jorden til blandt andet palmeolie. Det har resulteret i, at Borneo har mistet 50 procent af regnskoven på 15 år, hvilket truer regnskovens dyreliv.

Brunei er stadig kun i de begyndende faser af etablering af miljølovgivning. Malaysia har dog flere lovgivninger om dyreliv og natur. De malaysiske stater Sabah og Sarawak på Borneo har egen biodiversitet-lovgivning, som dog også tager hensyn til industrien på øen. Indonesien ligner meget Malaysia, men har dog bedre regulativer på bevarelse af regnskov og dyreliv samt styring af øko-turisme. For eksempel er der fokus på at kontrollere besøgendes interaktion med dyrelivet på Borneo.

I 2007 samarbejdede de tre landes regeringer med WWF om etableringen af det 22 millioner hektar store skovområde, kaldet Borneos hjerte. Borneos hjerte er hjemsted for orangutanger, Sumatra næsehorn, pygmæ-elefanter og leoparder. Projektet fokuserer på at bevare biodiversiteten, på bæredygtig udnyttelse af skoven samt på at tilgodese de mange indfødte befolkninger og stammer, som er afhængige af området. Regeringerne mangler dog stadig at implementere nationale planer, da de tjener godt på blandt andet palmeolie-industrien.

At opleve orangutanger på Borneo støtter øens reservater, rehabiliteringscentre og regnskovsområder. At støtte den bæredygtige udvikling viser regeringen vigtigheden af bevarelsen af regnskov og dyreliv. Desuden er ophold hos lokale stammer og samfund med til at skabe værdi for de samfund, der er afhængige af skoven.


Grønne hoteller på Borneo:
Sukau Rainforest Lodge
Borneo Rainforest Lodge

Grønne aktiviterer på Borneo:
Madlavningskursus
Borneos primater
Cykelture
Vandretur i Kinabalu parken

Se alle vores rejser i Borneo eller kontakt os for et uforpligtende tilbud