Loading…

Rejsende til USA, Canada & Storbritannien

- dette gælder også transit i USA, Canada og Storbritannien:

 

Oplysningsforpligtelser for rejsende til USA - gælder også for passagerer i transit

Under Visa Waiver programmet er det et krav. atl alle rejsende til USA skal afgive en række oplysninger senest 72 timer før afrejse via følgende hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov

Fra og med den 8. september 2010 vil der blive opkrævet et samlet gebyr på 14 USD per ESTA ansøgning - 4 USD ved afgivelsen af selve ansøgningen, og yderligere 10 USD når ansøgningen er blevet godkendt. Ender ansøger med at blive afvist vil de 4 USD IKKE blive refunderet ansøgeren. Det er muligt at betale direkte på https://www.pay.gov/ med følgende kort - Visa, MasterCard, American Express og Discover. Kvittering for betaling vil fremgå af ansøgningen. Medbring et print af ESTA godkendelsen på flyrejsen.

 

Det skal understreges, at afgivelsen af disse oplysninger, samt rigtigheden af disse, alene påhviler den rejsende. Manglende, eller mangelfuld afgivelse af oplysninger, kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende.

Rejseselskabet Jesper Hannibal Rejser har intet ansvar for (korrekt) afgivelse af ovennævnte oplysninger, hvorfor Rejseselskabet Jesper Hannibal Rejser ikke kan blive mødt med krav, der måtte udspringe heraf grundet manglende, eller mangelfulde, oplysninger.

Spørgsmål i forbindelse med afgivelse af oplysninger skal rettes til den amerikanske ambassade i Danmark - for flere oplysninger om dette besøg den amerikanske ambassades hjemmeside.

Introduktion til ESTA programmet

 

Registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved ny indrejse/transit i USA, fly m.m.

HUSK: at medbringe et print af ESTA godkendelsen på rejsen.

 

Elektroniske apparater i håndbagagen til USA

Ved rejser via USA og til USA, er der krav om at alle elektroniske og batteridrevne apparater skal kunne tændes og funktionalitet fremvises ved forespørgsel. Er man ikke i stand til dette, så kan apparatet blive konfiskeret. Det er derfor en rigtig god idé at sørge for at mobiler, pc, tablets, walkmann osv. er ladet op. Læs mere om reglerne her: Security Regler USA - elektroniske apparater

 

SECURE FLIGHT PROGRAM - USA

Fra og med den 31. oktober 2009 er alle passagerer forpligtet til at indgive følgende person oplysninger selvstændigt til deres rejsebureau eller luftfartsselskab for at kunne rejse til USA:

1) Navn, som det fremgår af det pas man vil anvende ved indrejsen i USA

2) Køn, som det fremgår af passet

3) Nationalitet, som det fremgår af passet

4) Fødselsdato, som denne fremgår af passet

5) Pasnummer, som dette fremgår af passet

6) Udløbsdato, som denne fremgår af passet

Har passageren derudover et "redress" nummer bedes passageren tage personlig kontakt til en af vores medarbejdere, for at sikre, at dette bliver indsamlet og videregivet korrekt.

 

APIS - Advanced Passenger Information System - USA, Canada & STORBRITANNIEN

For at udfylde jeres informationer til flyselskaberne, venligst klik på nedenstående link og indtast alle oplysninger: APIS

Vær opmærksom på at APIS skal udfyldes senest 72 timer før afrejse.

For at logge ind via dette link skal I have jeres flybillets PNR nummer/reservationsnummer klar (består af 6 tal/bogstaver).

 

Ovenstående obligatoriske information til Secure Flight-program samt oplysning af pasnummer, er per 13. januar 2010 nu også gældende for alle rejsende til og fra Storbritannien.

 

Såfremt I ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger, eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil I ikke være i stand til at få udstedt et boardingpas og derfor ikke kunne gennemføre jeres rejse.

 

Ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger er alene jeres ansvar, og Jesper Hannibal Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at I ikke kan gennemføre jeres rejse af denne grund.

 

CANADA - Elektronisk forhåndsgodkendelse - gælder også for transit passagerer

De canadiske myndigheder oplyser, at alle flyrejsende til Canada pr. 15. marts 2016 skal søge om elektronisk forhåndsgodkendelse, eTA.
Dette kommer også til at gælde for danske rejsende, der ellers indtil nu har kunnet rejse visumfrit til landet.

Den elektroniske forhåndsgodkendelse kommer til koste CAD 7 pr. eTa. Den er gyldig i op til fem år medmindre den rejsende får nyt pas, den rejsende ansøger om en ny eTa inden udløb af den gamle eller hvis en eTa-myndighed annullerer godkendelsen.

Undtagelserne fra de nye indrejseregler er få, men tæller bl.a. amerikanske statsborgere, flypersonel, militærpersoner i særlig tjeneste under Visiting Forces Act samt rejsende på fly, der bliver omdirigeret til Canada af f.eks. mekaniske årsager. Læs mere om de nye regler i de canadiske immigrationsmyndigheders infomateriale online her.

Læs FAQ her

Ansøgning foretages på følgende link: Canada.ca/eTA. 

Trustpilot