FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Trinidad og Tobago, Caribien

Rejser til Trinidad og Tobago


T&T, som søster-øerne også kaldes, er synonym med livsglæde, eksotiske rytmer og fantastisk natur. Her "hænger man ud" (eller limer som øboerne selv kalder det) med vennerne på gadehjørner og caféer, nyder livet på stranden under svajende palmer og danser natten lang til lyden af den medrivende calypso, der kan få selv den mest danse-sky tilskuer op af stolen. Som turist er det et "must" at opleve og tage del i denne livsstil - og befolkningen byder velkommen med et smil!

Man må endelig ikke glemme den fantastiske natur, som de to øer gemmer på. Der er milevid forskel på de nordlige øer i Caribien, der er af vulkansk oprindelse, og Trinidad & Tobago, der i tidernes morgen var en del af det sydamerikanske fastland. Dette afspejles tydeligt i øernes flora og fauna, der er deres sydlige nabo værdig. Ikke mindst fuglelivet er enestående. Alene Trinidad har over 420 forskellige fuglearter.

Se vores forslag til rejser i Trinidad og Tobago eller kontakt os og få et uforpligtende tilbud på din rejse.

Befolkningen på Trinidad og Tobago
Frankrig, Holland og England har alle været med i kampen om magten over Trinidad & Tobago. Alligevel er det ikke europæerne, der har sat deres præg på befolkningen. De importerede slaver fra Afrika med det formål at arbejde på plantagerne, og afrikanerne blev hurtigt den største befolkningsgruppe. Da slaveriet blev forbudt, hentede man ”frivillig” arbejdskraft fra Indien, og senere (da Trinidad & Tobago’s olieproduktion toppede) kom folk fra mellemøsten også til. Langt størstedelen af befolkningen i dag er efterkommere af de afrikanske slaver, men både de indiske og mellemøstlige arbejdere sætter også deres præg på ”trinbagonierne”

Cuisine
Den blandede befolkning på Trinidad & Tobago har sat deres præg på den lokale cuisine, der er en vidunderlig blanding af det afrikanske, europæiske, kinesiske, indiske og mellemøstlige køkken. Masser af krydderier, kylling, frisk fisk og skaldyr er hovedingredienserne sammen med sprøde grøntsager, ris og eksotiske frugter. Den lokale fast-food er roti som kan købes på gader, caféer og restauranter overalt. Den består af enten kylling, bøf, ged, rejer eller grøntsager, tilsat bønner og kartofler, godt krydret med karry, og til slut pakket sammen i en indisk pandekage.

Læderskildpadderne
Et stort tilløbsstykke på både Trinidad og Tobago er de enorme og fascinerende læderskildpadder, der i perioden marts til juni kommer på land for at lægge æg. Det er en af naturens største oplevelser at se disse blide kæmper slæbe sig op på stranden – fuldstændig uberørt af tilskuere – som de har gjort i millioner af år. I dag er de store læderskildpadder en truet dyreart, og Tobago er et af de få steder, der har det privilegium at være redested for skildpadderne. Æggene udklækkes efter 55-70 dage i sandet, men kun omkring en håndfuld ud af 1000 unger når at blive fuldvoksne. En hun-skildpadde er først fødedygtig som 25-årig, og lægger kun æg hvert andet år. Sætter man det sammen med det faktum, at redepladserne bliver færre og færre på grund af menneskets stadig større behov for plads, er det let at se, at skildpadderne har det svært. Heldigvis bliver der på Tobago gjort et stort stykke arbejde for at bevare redepladserne og holde øje med udviklingen. På Tobago kan man se skildpadderne på blandt andet Turtle Beach og omkring Speyside og Charlotteville. Vis hensyn – ingen lys eller blitz – vær stille og hold mindst 15 meters afstand – og man er sikret en oplevelse for livet.

Trinidad & Tobago er et paradis for både strandløver og naturelskere, og for dem der slet og ret er livsnydere!

Se mere i dette flotte katalog