FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

Laos, Asien

Rejser til Laos - et magisk land af store naturoplevelser


Laos er et charmerende bekendtskab, som dog kræver lidt af sine besøgende. Infrastrukturen er turistmæssigt ikke særlig veludviklet, så lange, bumpede busture kan blive en udfordring, men ellers er der også flodsejlads og fly. Men det er netop noget af charmen på en Laos rejse - det hele er så ægte og naturligt. Befolkningen virker måske nogle gange lidt tilbageholdende, men de er virkelig flinke og glade - og utrolig glade for karaoke!

Luang Prabang er perlen af byer i Laos med sin koloniale charme kombineret med beliggenheden ved Mekong floden. Munke i orange klædedragter fylder byen om morgenen, inden trafikken af scootere tager over. Smagsløgene har gode oplevelser i vente med kombinationen af asiatisk og fransk cuisine.

Man skal ikke så langt væk fra byerne, før man er omgivet af skøn natur, det være sig jungle i nord, grønne rismarker med græssende vandbøfler, stejle karstbjerge og den brune Mekongflod, der bugter sig ned langs landet. Naturen byder på fine muligheder for rafting, trekking og aktiviteter. Det er også muligt at opleve gibbonaber i Laos, en art som ulykkeligtvis nærmer sig udryddelse. Selv om landet kaldes "De Tusind Elefanters Land", så er det ikke mange elefanter, man vil opleve i Laos. I det sydlige Laos kan man til gengæld opleve "De 4000 øer" - der som navnet antyder er et væld af mindre øer i Mekong deltaet. Her er der smukke naturscenerier, og besøgende kan få autentiske oplevelser med den lokale befolkning, når man begiver sig rundt i kajak eller båd til de små øer.

Kulturen og historien er allestedsnærværende med fransk arkitektur, smukke templer og Buddha grotter, tidligere konge paladser, kommunistiske monumenter for ikke at glemme arrene fra Vietnamkrigen, som er spredt ud over det ellers neutralt erklærede område. Decideret storbystemning er svær at finde i Laos. Hovedstaden Vientiane refereres til som Asiens største landsby. Og Luang Prabang er i endnu højere grad sluppet for store højhuse og tung trafik. En af de mindre kendte destinationer er Plain of Jars - et enormt, bakket område, hvor laoternes forfædre har spredt tusindvis af store stenkrukker.

Laos er en lidt overset asiatisk destination i forhold til sine populære nabolande Thailand og Vietnam. På en rejse til Laos vil man dog blive beriget med gode oplevesler i det skønne land.