FÅ SKRÆDDERSYEDE REJSER AF DIN PERSONLIGE REJSEKONSULENT

Skriv til os eller ring på 70 270 370 for at høre mere!

St. Helena, Afrika

Rejser til St. Helena


St. Helena blev opdaget i 1520 af den portugisiske navigatør, João da Nova, og kom under britisk styre i midten af det 16. århundrede. Der er kontroverser omkring, hvorvidt øen gav inspiration til Daniel Defoes, Robinsoe Crusoe. I 1815 blev øen betragtet af briterne som det sikreste sted at sende Napoleon til. Øen blev et vigtigt stop for det Britiske Østasiatiske Kompagnis handelsskibe på vej til fjernøsten. Efter åbningen af Suez-kanalen faldt brugen af øen selvom Union Castle Liners fortsatte med at bruge øen frem til 1977 på deres rute til Sydafrika. De cirka 3.800 permanente beboere, "Saints" er efterkommere af blandt andet ansatte ved det Britiske Østasiatiske Kompagni, Boer krigsfanger samt afrikanske og kinesiske tjenestefolk.

Jamestown
Nu vidner øen om forgangne tiders travlhed. Øen er 47 km2 og ligger ca. 2.400 km fra Cape Town. St. Hovedstaden hedder Jamestown og er beliggende i en slukt. Der er 110 km smalle veje på St Helena.

Øen har et dejligt klima, der spænder fra 21C i oktober og november og op til 32C i april og maj. Den centrale del af øen er beliggende i højden og kan gøre nætterne kølige. Regnen falder fra marts til maj samt juli til september. Geologisk er øen fuld af kontraster. Fra vind-eroderet ørken med flerfarvede bakkekamme til grønne græsenge og frodige dale. Der lever endemiske plante- samt dyrearter på øen.

Historiske og kulturelle oplevelser
St. Helena byder både på historiske og kulturelle oplevelser såsom forter, Boer-fængslet, Napoleons grav, St. Helena destilleriet samt aktiviteter i den skønne natur både til lands og til vands såsom vandring, fiskeri, dykning og golf. Øens syv vidundere dækker over; Dianas Peak Nationalpark med øens højeste punkt på 823 meter over havoverfladen, det hjerteformede vandfald, High Knoll-fortet, Jacob's Ladder som er en trappe på 699 trin, Longwood House hvor Napoleon boede sine sidste år, Napoleons grav samt St. James kirke, den ældste anglikanske kirke på den sydlige halvkugle.